Piotr_ok 30.07.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 witam,w kilku punktach odradzano mi pomysł zakupu i położenia na dachu roben-a; argumentowali, że krzywe dachówki, niejednolita barwa, często potłuczone/pokruszone w 'paczkach'; no i się zastanawiam czy tak jest faktycznie czy może mają niską marżę ...czy ktoś może z forumowiczów jednak się zdecydował na roben-a? jakieś wrażenia, uwagi pozdrPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwnn 30.07.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 mój dekarz też coś tam gadał że niby krzywe. wszystko się wyjaśni jutro jak przywiozą na budowę. trochę mu było nie w sosie że wybrałem robena a nie brassa, który wg niego super się kładzie, a przy robienie to trzeba być bardzo dokładnym pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 30.07.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Mamy na dachu Robena -ładnie wygląda ale gdybym wcześnij trafiła na forum to chyba decyzja była by inna.Przetrwał co prawda ulewy i wiatry ale kiedy patrzę na nasz dach to mam wrażenie że niektóre dachówki ''stroszą się'' co potwierdza opinię że nie przylegają dokładnie. Nie pamietam gdzie ale wiem,że był taki temat na forum i opinie uzytkowników były bardzo różne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 30.07.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 nasza ekipa też odradzała Robena... a z tego co wiem doświadczenie w kryciu dachów maja spore.. namówili nas na Creatona.. mam nadzieję, ze nie będziemy żałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budek835 30.07.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Ja mam Robena "S" i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 30.07.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 ja mam robena miedzianego i dekarze nie narzekali i nie widac zeby byla krzywa.Wyglada super na dachu.Na 190m2 dachu bylo okolo 10szt dachowki uszkodzonej badz przebarwionej, ktore bez problemu wymienili mi w hurtowni troch stara fotka bo sie juz sporo zmieniło..http://images34.fotosik.pl/329/54842742e8b56a14.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 30.07.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 witam, w kilku punktach odradzano mi pomysł zakupu i położenia na dachu roben-a; argumentowali, że krzywe dachówki, niejednolita barwa, często potłuczone/pokruszone w 'paczkach'; no i się zastanawiam czy tak jest faktycznie czy może mają niską marżę ... czy ktoś może z forumowiczów jednak się zdecydował na roben-a? jakieś wrażenia, uwagi pozdr Piotr No to dziwne. Ja będę na etapie pokrycia dachowego w niedługim czasie i już wypytuje dekarzy. Wprost przeciwnie mówią , że jak na dach to tylko Roben albo Rupp.Każdy jeden z którym rozmawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 30.07.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 nasza ekipa też odradzała Robena... a z tego co wiem doświadczenie w kryciu dachów maja spore.. namówili nas na Creatona.. mam nadzieję, ze nie będziemy żałować Napewno nie będziecie. U mnie było dokładnie to samo. Przepadła także ruppceramika. Dach jest ekstra. Robena faktycznie wszyscy odradzali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 31.07.2008 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Mam Robena / średzka falista / na dachu już dwa lata - dachówka jest piękna , równiutka , kolor jednolity / ciemny brąz / , podczas układania na dachu dekarze złego słowa nie powiedzieli , było bardzo mało odpadów czy uszkodzonych dachówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Pe 31.07.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 podobno wg. fachowców roben to wyrób dachówkopodobny;) nam też dekarz odradził - normalna dachówka ma nasiąkliwość ok 4% a roben ma 18... dla mnie to lipa. po paru lekkich zimach zlasuje sie na dachu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 31.07.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Tu coś do przemyślenia http://forum.muratordom.pl/dachowka-creaton-problem,t134845.htm Jak się okazuje "nikt nie jest idealny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 31.07.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 podobno wg. fachowców roben to wyrób dachówkopodobny;) nam też dekarz odradził - normalna dachówka ma nasiąkliwość ok 4% a roben ma 18... dla mnie to lipa. po paru lekkich zimach zlasuje sie na dachu;) Bzdura ... - to wszystko w temacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.07.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Na naszym dachu Roben siedzi już szósty rok (trochę się nam ciągnie ta budowa ) i nic mu się nie dzieje. Kolor taki, jaki był na początku, dachówki ułożone równiutko, jesteśmy z dachu zadowoleni. Fachowcy nas na Robena namawiali, zaufaliśmy im i nie żałujemy Uszkodzonych płytek było kilka, co przy ilości na dużą powierzchnię dachu było niczym, z resztą w hurtowni nam je wymienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 31.07.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Na naszym dachu Roben siedzi już szósty rok (trochę się nam ciągnie ta budowa ) i nic mu się nie dzieje. Kolor taki, jaki był na początku, dachówki ułożone równiutko, jesteśmy z dachu zadowoleni. Fachowcy nas na Robena namawiali, zaufaliśmy im i nie żałujemy Uszkodzonych płytek było kilka, co przy ilości na dużą powierzchnię dachu było niczym, z resztą w hurtowni nam je wymienili. I nic się nie zlasowało ???? - niemożliwe ...... PS. U mnie też jeszcze się żadna dachówka nie zlasowała / cokolwiek by to nie miało oznaczać ... /. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.07.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Ani się nie zlasowała, ani się nie złuszczyła, ani ... nic innego się z nią nie stało, z czego bardzo się cieszę Zauważyłam jedną prawidłowość wśród majstrów różnej maści: - Każda technologia, w której nie robili, albo jeszcze się z nią nie spotkali jest z założenia zła Tak na wszelki wypadek, żeby klient się nie upierał przy swoim, to jakoś go trzeba postraszyć konsekwencjami. Nikt nie chce u siebie bubla, więc z reguły ulega namowom majstrów Tak to z grubsza działa w różnych branżach. Nie wszyscy fachowcy chcą poznawać nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.07.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Zerknijcie tu: http://forum.muratordom.pl/dachowka-creaton-problem,t134845.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 31.07.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Zerknijcie tu: http://forum.muratordom.pl/dachowka-creaton-problem,t134845.htm Słynny wątek o mercedesie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 31.07.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 podobno wg. fachowców roben to wyrób dachówkopodobny;) nam też dekarz odradził - normalna dachówka ma nasiąkliwość ok 4% a roben ma 18... dla mnie to lipa. po paru lekkich zimach zlasuje sie na dachu;) Bzdura ... - to wszystko w temacie . Strasznie kolega negatywnie nastawiony na Robena. To samo mozna powiedzieć o Ruppie, Creatonie czy innnym. Jak ktoś źle trafił to przykro, ale bez przesady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 31.07.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 (...) Strasznie kolega negatywnie nastawiony na Robena. To samo mozna powiedzieć o Ruppie, Creatonie czy innnym. Jak ktoś źle trafił to przykro, ale bez przesady... Jest jeszcze jedna możliwość - każdy swoje chwali - wszystko inne jest beee ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 31.07.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Zauważyłam jedną prawidłowość wśród majstrów różnej maści: - Każda technologia, w której nie robili, albo jeszcze się z nią nie spotkali jest z założenia zła to akurat w moim przypadku nie ma zastosowania (choć zgadzam się z tym stwierdzeniem!)- panowie mają baaaardzo duże doświadczenie w wykonywaniu różnych pokryć dachowych.. kilkanaście ich realizacji widziałam w naszej okolicy.. z doświadczenia, więc powiedzieli, że lepiej kupić Creatona.. akurat jak przyszli do nas to jeden z ich klientów wygrał proces z Robenem (oni byli po sądach ciągani jako wykonawcy)... ale nie przesadzałabym z krytyką Robena.. pytałam sprzedawcę i mówił, że oprócz tego jednego przypadku nigdy nie miał problemów z tą dachówką, a sprzedaje od 11lat.. zresztą nasz majster odkupił od gościa tą zdjętą z dachu dachówkę i połozył ją u siebie podsumowając: jak ktoś ma zasoby finansowe niech kupi Creatona - choć jak widać i tu są wpadki - dlatego pisałam, że mam nadzieję, że będę zadowolona.. a jak musi zaoszczędzić - niech bierze Robena i się nie martwi! zresztą sprzedawca powiedział też, że kiedyś różnica w cenie pomiędzy Robenem a Creatonem była proporcjonalna do jakości.. niestety teraz Creaton widuje ceny (gdyby nie promocja - miałabym na dachu Robena)[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts