Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 702
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cosmo jest OK, pasuje do kasztanowych i miedzianych dachowek,

my do kasztanowego robena wybralismy etnę z CRH ....

Moja żona wykonała analogiczny wybór :-)

Dach jest, komi njest i jest OK :-)

Pawlok

Prosiłbym o dokładniejsze fotki robena kasztanowego monza plus.

evnt. [email protected]

Proszę bardzo : http://www.archon.pl/forum_images/show_images/409?topic_id=5625 to jest Roben PLUS Kasztan komin z cegły Futuro Cosmo

• 4 weeks później...
Witam, mam problem związany w wyborem koloru dachówki. Raczej zdecydujemy się na Robena typ S (bornholm). Niestety nie możemy się doszukać domów z taką dachówką w takich kolorach a jak wiadomo przed podjeciem ostacznej decyzji warto zobaczyc jak to wygląda na wiekszym dachu. Jesli ktos ma dachowke Robena, kolor miedz lub kasztan to prosze o wklejanie lub przesylanie zdjec. Pozdrawiam
Jeśli coś mogę podpowiedzieć, to kasztan ma bardziej gładszą i błyszczącą powłokę niż miedziany, swego czasu miedziany był w promocji, czyli najtańszy, teraz nawet nie wiem który kolor tańszy
Jesli ktos ma dachowke Robena, kolor miedz lub kasztan to prosze o wklejanie lub przesylanie zdjec. Pozdrawiam

Podaj email to ci prześle wykonanie kasztanowe :-)

Pawlok

to moj roben sredzka falista miedziana plus, więcej fotek w dzienniku str 2 i 3 (mam 2 budynki w tej dachówce)

http://i160.photobucket.com/albums/t194/mocca_2007/maj2008/2.jpg

Mocca, pieknie wychodzi ta dachówka w tym kolorze, o taki odcień nam własnie chodzi, jestesmy zdecydowani, za niedługo zamawiamy:)

sindra2, dzięki

kolor naszej dachówki jest rozny w zalezności od pory roku a nawet pory dnia, zalezy jakie slonce i skąd na nią pada- raz jest ceglasta raz brązowa...

dla porownania jeszcze taką samą ale kasztan ma edyta_10 tutaj (mam nadzieję ze nie będzie miala za złe ;) http://forum.muratordom.pl/dziennik-mojego-miejsca,t117145.htm

Anetabo, odwiedziłam Twoje forum, też mamy ten sam dylemat, zamówić średzką typ S czy średzką falistą. Większość osób wybiera średzką falistą więc aktualnie nie jesteśmy do końca pewni na jaki typ się w koncu zdecydować. Tak jak Tobie S-ka bardziej nam sie podoba. Ale jedno wiemy na 100%, nasza dachówka będzie w kolorze miedzianym. Poczekam więc jeszcze na zdjęcia S-ki w kolorze miedzianym, może znajdzie sie forumowicz który pokaże nam taki dach :)

• 2 weeks później...
mam pytanie do posiadaczy dacz monza plus kasztan czy kupujac blache do jej obrobek dostaliscie ja rowniz w kolorze kasztan,bo moj sprzedawca chce mi wcisnac ceglasta mowiac ze kasztana nie ma w ofercie i dlatego chcialbym sie dowiedziec bo cos czuje ze mi kit wciska
Nie ma takiej możliwości aby kolory były zgodne. Co najwyżej zbliżone. Dobór kolorystyki blachy bardziej istotny do rynien. Pozdrawiam.