Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACHÓWKA ROBEN - wątek zbiorczy: opinie, modele, zdjęcia, dyskusja

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 702
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
Witam, mam problem związany w wyborem koloru dachówki. Raczej zdecydujemy się na Robena typ S (bornholm). Niestety nie możemy się doszukać domów z taką dachówką w takich kolorach a jak wiadomo przed podjeciem ostacznej decyzji warto zobaczyc jak to wygląda na wiekszym dachu. Jesli ktos ma dachowke Robena, kolor miedz lub kasztan to prosze o wklejanie lub przesylanie zdjec. Pozdrawiam

sindra2, dzięki

kolor naszej dachówki jest rozny w zalezności od pory roku a nawet pory dnia, zalezy jakie slonce i skąd na nią pada- raz jest ceglasta raz brązowa...

dla porownania jeszcze taką samą ale kasztan ma edyta_10 tutaj (mam nadzieję ze nie będzie miala za złe ;) http://forum.muratordom.pl/dziennik-mojego-miejsca,t117145.htm

Anetabo, odwiedziłam Twoje forum, też mamy ten sam dylemat, zamówić średzką typ S czy średzką falistą. Większość osób wybiera średzką falistą więc aktualnie nie jesteśmy do końca pewni na jaki typ się w koncu zdecydować. Tak jak Tobie S-ka bardziej nam sie podoba. Ale jedno wiemy na 100%, nasza dachówka będzie w kolorze miedzianym. Poczekam więc jeszcze na zdjęcia S-ki w kolorze miedzianym, może znajdzie sie forumowicz który pokaże nam taki dach :)

• 2 weeks później...