remekb 21.08.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Witam, mineło półtora roku, dekarze dalej narzekają na robena, a sąsiedzi zakładają i nie narzekają... Z drugiej strony zycie mnie nauczyło że nie ma nic za darmo wiec skąd ta różnica w cenie miedzy np creatonem? Moze to efekt skali-roben sprzedaje wiecej więc może taniej? Roben robi dachówki w Środzie Śląskiej. Nie wiem jak konkurencja - może importuje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiesiek30 21.08.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Spoko, my są ekipa z gór ta niepijąca z tesciem bimberek zawsze po robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 08.10.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Kochani Forumowicze! Bardzo, bardzo ładnie proszę i zdjęcia dachów pokrytych dachówką Roben Monza (lub najlepiej monza plus) w kolorze miedzianym lub kasztanowym. Mogą być linki do galerii jak się komu nie chce wklejać. Proszę o szybki odzew bo decyzję muszę podjąć już- a zgłupiałam zupełnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 08.10.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Hej, masz tu kilka fotek tego samego dachu w różnych porach dnia. Baaaaaardzo zależy od słońca jak to wygląda. Dachówka to Monza Plus miedziana. Wg nas - śliczna Kasztanowa jest ciemniejsza, w cieniu wygląda jak ciemna czerwień. Niemniej - i tak zdecydowanie polecam obejrzeć na żywo. I to nie próbki dachówek, tylko najlepiej dwa domy obok siebie, jeden z miedzianą, drugi z kasztanową. My się też wahaliśmy, wybraliśmy miedzianą - i nie żałujemy. Zwłaszcza jak o różnych porach dnia i roku przechodzimy obok domku z kasztanową Bo słońce bardzo zmienia wygląd dachówki... Oto linki do fotek: 1 2 3 4 5 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 08.10.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 no właśnie obawiam się że ta kasztanowa robi się bardzo czerwona a tego nie chcędzięki za zdjęcia- czekam na jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 08.10.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 W moim dzienniku budowy są zdjęcia dachówki rooben - tylko ne pamiętam nazwy - ale może się przydać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 08.10.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 dzięki Twoja to chyba własnie jest kasztanowa (bo taka czerwona) a tak ot - jakie masz płytki w łazience bo sa cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 12.10.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 nikt więcej się nie pochwali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Modorin 05.11.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Mam dom pokryty Robenem Monza plus i uważam , że dachówka daje wiele do życzenia , nie jest to najlepsza jakość . Dekarze twierdzą , że dachówka nie jest "pasowna" . Radzę zastanowić się nad wyborem . Reklamowałem to , lecz Producent uważa , że dachówka spełnia dopuszczalne normy . Ja jestem innego zdania .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.11.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 ... Dekarze twierdzą , że dachówka nie jest "pasowna"... Możesz trochę więcej napisać o co chodzi? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti44 05.11.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 A ja kupiłem dachówkę MONZA PLUS i wszystko było super- dachówki proste, nic nie odstaje. Taka sama sytuacja u sąsiada. Słowem- polecam, nie widzę powodów, żeby dopłacać do droższej konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 06.11.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 U mnie we wrześniu zakończono układanie Monzy Plus. dekarze dość dobre mieli o niej zdanie.Wg ich opinii jakością nie odbiegała od droższych dachówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 06.11.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Mam dom pokryty Robenem Monza plus i uważam , że dachówka daje wiele do życzenia , nie jest to najlepsza jakość . Dekarze twierdzą , że dachówka nie jest "pasowna" . Radzę zastanowić się nad wyborem . Reklamowałem to , lecz Producent uważa , że dachówka spełnia dopuszczalne normy . Ja jestem innego zdania .. ja nie wybralem Robena a szkoda. Koramic to dopiero pomyłka wiec pisz więcej co nie tak masz z tą dachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 06.11.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Wszystkie dachówki to wypalona glina! Żywotność mają podobną i wszystkie są krzywe bardziej lub mniej dlatego mają zamki, które zwiększają szczelność. Roben niczym nie ustępuje innym dachówkom. Przy poprawnie wykonanym dachu pożyje ponad 100 lat. Pozdrawiam. Wszystkie samochody mają cztery koła! Żywotność mają podobną i wszystkie posiadają jakieś wady. Daewoo Matiz w niczym nie ustępuje innym samochodom. Przy poprawnej eksploatacji pożyje tyle samo i tyle samo przejedzie. Tak samo przewiezie nas z punktu A do punktu B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.11.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Wszystkie dachówki to wypalona glina! Żywotność mają podobną i wszystkie są krzywe bardziej lub mniej dlatego mają zamki, które zwiększają szczelność. Roben niczym nie ustępuje innym dachówkom. Przy poprawnie wykonanym dachu pożyje ponad 100 lat. Pozdrawiam. Wszystkie samochody mają cztery koła! Żywotność mają podobną i wszystkie posiadają jakieś wady. Daewoo Matiz w niczym nie ustępuje innym samochodom. Przy poprawnej eksploatacji pożyje tyle samo i tyle samo przejedzie. Tak samo przewiezie nas z punktu A do punktu B. Tu bym się nie zgodziła Porównaj żywotność np. starych "beczek" Mercedesa z Fordami, porównaj żywotność japońskich jednostek napędowych (znam takie z przebiegiem 600.000 km bez remontu) z innymi Z pewnością nie wszystkie samochody są tak samo trwałe, co naocznie można sprawdzić na naszych drogach - wystarczy poprzyglądać się które staruszki jeszcze jeżdżą, a których już nie zobaczysz w ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 06.11.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 roben plus czarno-brązowa-efekt możesz zobaczyć na fotkach w podpisie , sprawuje sie ok,a jeżdzę mazdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 06.11.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 My też mamy Robena - antracyt angobowana. Wykonawcy nie jeden dach już stawiali i nie mieli zastrzeżeń co do jakości. Jedyne, do czego można się przyczepić, to docinanie - jeśli dachówka jest docinana na dachu, to pierwszy efekt jest straszny - czerwona poświata! Ale po pierwszym deszczu już jest dobrze. Jeśli kupisz np. RuppCeramike, to takiego problemu nie będzie, bo ona jest barwiona w masie, a nie tylko po wierzchu. Ale według nas, nie ma co przepłacać za takie "bajery". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 06.11.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Wszystkie dachówki to wypalona glina! Żywotność mają podobną i wszystkie są krzywe bardziej lub mniej dlatego mają zamki, które zwiększają szczelność. Roben niczym nie ustępuje innym dachówkom. Przy poprawnie wykonanym dachu pożyje ponad 100 lat. Pozdrawiam. Wszystkie samochody mają cztery koła! Żywotność mają podobną i wszystkie posiadają jakieś wady. Daewoo Matiz w niczym nie ustępuje innym samochodom. Przy poprawnej eksploatacji pożyje tyle samo i tyle samo przejedzie. Tak samo przewiezie nas z punktu A do punktu B. Tu bym się nie zgodziła Porównaj żywotność np. starych "beczek" Mercedesa z Fordami, porównaj żywotność japońskich jednostek napędowych (znam takie z przebiegiem 600.000 km bez remontu) z innymi Z pewnością nie wszystkie samochody są tak samo trwałe, co naocznie można sprawdzić na naszych drogach - wystarczy poprzyglądać się które staruszki jeszcze jeżdżą, a których już nie zobaczysz w ruchu W mojej wypowiedzi jest sporo sarkazmu. P.S. Jestem miłosnikiem starych Mercedesów i posiadaczem 24-letniego egzemplarza. Jak powszechnie wiadomo są twardsze od diamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.11.2009 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Ale ten sarkazm czego ma dotyczyć?!Porównywanie pokryć dachowych do samochodów to czysta demagogia nie mająca żadnego odniesienia!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti44 12.11.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 My też mamy Robena - antracyt angobowana. Wykonawcy nie jeden dach już stawiali i nie mieli zastrzeżeń co do jakości. Jedyne, do czego można się przyczepić, to docinanie - jeśli dachówka jest docinana na dachu, to pierwszy efekt jest straszny - czerwona poświata! Ale po pierwszym deszczu już jest dobrze. Jeśli kupisz np. RuppCeramike, to takiego problemu nie będzie, bo ona jest barwiona w masie, a nie tylko po wierzchu. Ale według nas, nie ma co przepłacać za takie "bajery". Ja zainwestowałem w farbkę Robena i pomalowałem pocięte dachówki ( w koszach). Wyglądają jakby były barwione w masie, wiec jeszcze raz powiem-"nie widzisz różnicy, to po co przepłacać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts