Margoth1719503976 13.11.2009 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Ja też mam Robena - Flaming brąz angobowany. jedyna wada to brak barwienia w masie, reszta OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 28.11.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Zastanawiam się nad MonząPlus miedzianą lub kasztanową, więc chyba nie będzie problemów z różnicą koloru na przekrojach w koszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 28.11.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witam, Chciałbym poznać opinię na temat dachówki Robena. Na dzień dzisiejszy wypada najtaniej, jednak większosć dekarzy odradza mi tą firmę. Czy jest z ną aż tak źle? Czy powinienem dopłacić kilka tysięcy i kupić np. Koramica czy Creatona? Mam Robena brąz średzka falista - inaczej chyba Flaming i nie zamieniłbym na żadną inną... Te dywagacje o krzywości, kruchości, odbarwianiu itd....można sobie w buty wsadzić. Mogłaby być tylko barwiona w masie jak wcześniej ktoś zauważył. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 28.11.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Mam dom pokryty Robenem Monza plus i uważam , że dachówka daje wiele do życzenia , nie jest to najlepsza jakość . Dekarze twierdzą , że dachówka nie jest "pasowna" . Radzę zastanowić się nad wyborem . Reklamowałem to , lecz Producent uważa , że dachówka spełnia dopuszczalne normy . Ja jestem innego zdania .. A może reperezentujesz konkurencję....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 28.11.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Mam dom pokryty Robenem Monza plus i uważam , że dachówka daje wiele do życzenia , nie jest to najlepsza jakość . Dekarze twierdzą , że dachówka nie jest "pasowna" . Radzę zastanowić się nad wyborem . Reklamowałem to , lecz Producent uważa , że dachówka spełnia dopuszczalne normy . Ja jestem innego zdania .. A może reperezentujesz konkurencję....? Wiele na to wskazuje, bo kolega/koleżanka Modorin napisał/ła tylko ten jeden post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twojdach 05.12.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witam was serdecznie !!! Od jakiegoś czasu znowu zacząłem śledzić wszystkie posty odnośnie dachówki Roben i dachówek creaton i o zgrozo zauważyłem że ludzie nie dbają co kupuja tylko za ile kupują. Kwestia wycen dachu całościowa to problem na inny post .Proszę państwa jeżeli wejdziecie na stronę http://www.roben.pl to w zakładce katalogi do pobrania otworzycie cennik dachówki http://www.roben.pl/upload_module/wysiwyg/CENNIKI/cennik_klinkier_import.pdf produkowanej dla klienta za Odry.I to co tam zobaczycie to oczywiście cegłu i dachówka w cenach euro w PIERWSZYM GATUNKU .Porównując polskie ceny należy się chyba zastanowić co idzie na kraj co Niemiec i jakiej jakości .ja wiem że napewno nie jest to pierwszy gatunek tylko to co w procesie produkcji klasyfikowane jest jako drugi sort czyli drugi krzywy gatunek za połowę ceny dla klienta w Polsce. W marcu 2009 roku miałem przyjmnośc uczestniczyć w szkoleniu w jednej z niemieckich Firm i tam stwierdzono że w niemczech takiego szajsu dekarz nie założy bo nie chce mieć problemów a firma handlowa nie dopuści to sprzedazy bo dba o swoja reputacje .A w Polsce noga kopnąc sprzedać i niech się klient buja ot cała filozofia .Podczas pobytu na tym że szkoleniu pokazano na osiedle pokryte dachówką Roben ale nie tą co idzie na rynek Polski tylko ta drugą poniekąd produkowaną w Polsce dla Niemiec . Dachówka leży tam ja kartka papieru na prostym stole dach wypoziomowany dachówka równiutka bez skazy no cóż taki towar u nas to pobożne życzenie .Proszę państwa proszę przyjąć ten post nie jak jakąś antyreklamę i kryptorekalmę inne konkurencyjnej firmy nie nie oto chodzi ,poprostu w dalszym ciągu jesteśmy traktowani w Europie jako druga kategoria ,brakuje nam środków na wybudowanie naszego własnego domu więc kupujemy tanio to co powinno być przerobione i użyte do wyprodukownia dobrej dachówki .Dopuki takie przyzwolenie z waszej strony będzie dopuki taki stan rzeczy będzie obowiazywał .Nie stać nas na robienie czego kolwiek dwa razy jesteśmy na to za biedni .Stare przysłowie mówi Biednyś boś głupi Głupi boś biedny weśmy to pod rozawgę przy wyborze towaru na nas wymarzony dom bo przeznaczamy czasami wszytkie oszczędności naszego zycia bez wymiernych efektów a pozostaje gorycz i żal ze zostaliśmy wykiwani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 05.12.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witam was serdecznie !!! Od jakiegoś czasu znowu zacząłem śledzić wszystkie posty odnośnie dachówki Roben i dachówek creaton i o zgrozo zauważyłem że ludzie nie dbają co kupuja tylko za ile kupują. Kwestia wycen dachu całościowa to problem na inny post .Proszę państwa jeżeli wejdziecie na stronę http://www.roben.pl to w zakładce katalogi do pobrania otworzycie cennik dachówki http://www.roben.pl/upload_module/wysiwyg/CENNIKI/cennik_klinkier_import.pdf produkowanej dla klienta za Odry.I to co tam zobaczycie to oczywiście cegłu i dachówka w cenach euro w PIERWSZYM GATUNKU .Porównując polskie ceny należy się chyba zastanowić co idzie na kraj co Niemiec i jakiej jakości .ja wiem że napewno nie jest to pierwszy gatunek tylko to co w procesie produkcji klasyfikowane jest jako drugi sort czyli drugi krzywy gatunek za połowę ceny dla klienta w Polsce. W marcu 2009 roku miałem przyjmnośc uczestniczyć w szkoleniu w jednej z niemieckich Firm i tam stwierdzono że w niemczech takiego szajsu dekarz nie założy bo nie chce mieć problemów a firma handlowa nie dopuści to sprzedazy bo dba o swoja reputacje .A w Polsce noga kopnąc sprzedać i niech się klient buja ot cała filozofia .Podczas pobytu na tym że szkoleniu pokazano na osiedle pokryte dachówką Roben ale nie tą co idzie na rynek Polski tylko ta drugą poniekąd produkowaną w Polsce dla Niemiec . Dachówka leży tam ja kartka papieru na prostym stole dach wypoziomowany dachówka równiutka bez skazy no cóż taki towar u nas to pobożne życzenie .Proszę państwa proszę przyjąć ten post nie jak jakąś antyreklamę i kryptorekalmę inne konkurencyjnej firmy nie nie oto chodzi ,poprostu w dalszym ciągu jesteśmy traktowani w Europie jako druga kategoria ,brakuje nam środków na wybudowanie naszego własnego domu więc kupujemy tanio to co powinno być przerobione i użyte do wyprodukownia dobrej dachówki .Dopuki takie przyzwolenie z waszej strony będzie dopuki taki stan rzeczy będzie obowiazywał .Nie stać nas na robienie czego kolwiek dwa razy jesteśmy na to za biedni .Stare przysłowie mówi Biednyś boś głupi Głupi boś biedny weśmy to pod rozawgę przy wyborze towaru na nas wymarzony dom bo przeznaczamy czasami wszytkie oszczędności naszego zycia bez wymiernych efektów a pozostaje gorycz i żal ze zostaliśmy wykiwani ..no w Niemczech to nawet trawa jest bardziej zielona i niebo bardziej niebieskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 05.12.2009 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 ..no w Niemczech to nawet trawa jest bardziej zielona i niebo bardziej niebieskie Potwierdzam. Bylem. Widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 06.12.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 ..no w Niemczech to nawet trawa jest bardziej zielona i niebo bardziej niebieskie Potwierdzam. Bylem. Widziałem witam Ja tez bylem Co do trawy to zgadzam sie, ale zeby niebo było wardziej niebieskie to ciezko jest mi w to uwierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elmeros 06.12.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam.Ja równiez w tym roku przykryłem swój dach dachówką Roben, czar-brąz (pluska) i nie dopatrzyłem sie jakis znaczących róznic jeśli chodzi o krzywizny lub róznice w odcieniu, kolorze itp, trzymając ją w rekach, a co dopiero gdy jest położona na dachu.Jestem jak najbardziej zadowolony z mojego wyboru.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 06.12.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 http://images43.fotosik.pl/235/f2eef491c92533dbmed.jpg Dachówka średzka falista PLUS kładziona była w 2006 roku. Dachówka nie jest idealnie prosta w zimie od strony zachodniej pod dachówke wlatuje śnieg kąt dachu 30stopni może to też ma cos do znaczenia. ALe ogólnie rzecz biorąc przetrwała trzy zimy i bez wiekszych zastrzeżen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinixxx 06.12.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam Na dniach musze podjąć decyzję co do zakupu dachówki. Najtaniej wychodzi roben sredzka fakista plus w kolorze miedzi. Niestety spora część sprzedawców Czy warto ryzykować i kupic Robena? Pamiętaj jeszcze o jednym. Zapłąć za dachówkę dopiero po dostawie. Bardzo często dowiozią ci na plac budowy dachówkę złej jakości albo potłuczoną. Jak rozładują to już masz pozamiatane. Dokładnie zrób inspekcję czy nie ma przebarwień, nierówności. Dostawcy kręcą wałki, uważaj na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.12.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Ciekawe, która firma dostarczy materiał bez zapłaty?! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość lary13 12.03.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam, Jestem Pracownikiem w Robenie, Jakby Ktos Miał Pytania Odnośnie produkcji Dachówki Roben to Pytać Śmiało. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 12.03.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ja mam pytanie .jak bardzo trzeba sie starac zeby taki kijowy materiał wyprodukować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomiAyomi 12.03.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ja mam pytanie . jak bardzo trzeba sie starac zeby taki kijowy materiał wyprodukować ? a może konkretniej ? , kupiłeś kijowy, ? widziałeś kijowy ? argumenty ? taki post zaczepny to troche klepanie dla klepania, rozważam zakup robena MONZAplus i bardziej by mi się przydały konkrety niż słowo "kijowy" jeśli masz złe doswiadczenia napisz o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 12.03.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ja mam pytanie . jak bardzo trzeba sie starac zeby taki kijowy materiał wyprodukować ? Noo Belka podpadliście, od Robena roboty już nie dostaniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 12.03.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ja mam pytanie . jak bardzo trzeba sie starac zeby taki kijowy materiał wyprodukować ? Noo Belka podpadliście, od Robena roboty już nie dostaniecie pozostawie bez komentarza , jaki jest roben kazdy wie i tyle .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 12.03.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam Mam zamiar przykryc dom jesiennym lisciem. Czy ta dachowka jest lepsza jakosciowo nap od plusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomiAyomi 12.03.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 "pozostawie bez komentarza , jaki jest roben kazdy wie i tyle ...." ehh szkoda czasu . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts