Andrzej Wilhelmi 15.03.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 "lary13" z całym szacunkiem ale po jakiemu Ty piszesz? . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość lary13 15.03.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 "lary13" z całym szacunkiem ale po jakiemu Ty piszesz? . Pozdrawiam. O co Chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.03.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Prawie każde słowo piszesz z dużej litery. . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 16.03.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Sorry Larry, ale Roben powinien Cie szybko zidentyfikować i Wyperswadować pisania tych Bzdur. Mam robena Na dachu ale nie wierze, że w jego Produkcji brał udział ktoś taki Jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość lary13 16.03.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 co ci sie nie podoba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.03.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Od początku celowałem w Robena bo rzeczywiscie dachówka ta jest atrakcyjnie cenowo przynajmniej w tamtym roku była. Dach wygląda bardzo ładnie (pluska czarno-brązowa 340m2), dekarze nie narzekali, jestem bardzo zadowolony.Cóż można chciec wiecej... Pozdrawiam. widze że jestes z Rybnika, gdzie moge obejrzeć Twój dach ? chce ta sama dachówke, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merks 26.08.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam!Czy ktoś z forumowiczów może już ma położoną tą dachówkę na dachu? Właśnie zastanawiam się nad jej zakupem ale chciałbym zobaczyć jak całościowo wygląda. Jest to nowa oferta Robena i mało która hurtownia u mnie w okolicy to sprzedaje i nie ma jeszcze gotowych dachów w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 27.02.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Czyzby już nikt nie kupował Robena? W ubiegłym tygodniu bylismy na składzie i sprzedawca bardzo nam odradzał Robena, twierdząc, ze odskakuje z nich margiel i nawet pokazał wystawkę z taką uszkodzoną dachówką. Namawiał nas za to na Kreatona i sama nie wiem co o tym myśleć. Jest 2011r - może jakość Robena faktycznie się pogorszyła, ale o kreatonie czytałam na forum wiele niepochlebnych opinii - przede wszystkim, że są porysowane i to widać. Proszę o komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosek 27.02.2011 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Robena z marglem tez widziałem na wystawce (plus antracyt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RVF SERVIS 15.03.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Witam,Panowie jeżeli nigdy nie pracowaliście jako dekarze to nie dowiecie się jaki jest problem z Robenem. Jeżeli chcecie mieć dachówkę ceramiczna na dachu kupujcie coś innego niż roben, jeżeli nie stać was na prawdziwą ceramikę kupujcie Brass na 100 % wytrzyma dłużej niż roben. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 15.03.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Strasznie nie lubię robić robenem, krzywy jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1916 15.03.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Jestem dekarzem oto moja lista dachówek 1 Creaton 2 RuppCeramika 3 Bogen .............na końcu Roben Proszę o wasze propozycje ??? moze stworzymy listę która pomorze ludziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosek 15.03.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Jestem dekarzem oto moja lista dachówek 1 Creaton 2 RuppCeramika 3 Bogen .............na końcu Roben Proszę o wasze propozycje ??? moze stworzymy listę która pomorze ludziom należałoby podawać nie tylko producentów ale i konkretne modele bo w obrębie jednego producenta mogą być duuuże różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.03.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Nie miałem problemów z żadną dachówką (w tym z Robenem) czasami tylko trochę więcej roboty. Wysoko oceniłbym Meyer-Holsen. Miałem z karpiówką tej firmy trochę problemów przy kryciu "wolich oczek" w związku z jej grubością ( w zasadzie z cienkością). W swojej karierze jeszcze nigdy nie spotkałem prostej dachówki ceramicznej i może w tym jest urok tego pokrycia. Jak nie usłyszę merytorycznych uwag dotyczących wad produktu to będę cytował stare porzekadło: "złej tanecznicy to i rąbek u spódnicy przeszkadza". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geronimaus 15.03.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 witam wszystkich. tez stoje przed wyborem dachówki. moje typy to 1. nelskamp r10 2. creaton balans 3. tondach stodo 4. bogen innovo 10, wszystkie wyceny podobne, wiec cena nie bedzie juz stanowila kryterium, tylko jakosc. po rozmowach z ok. 10 dekarzami wypada ze te wszystkie dachówki są be. pierwszym kryterium przy wyborze byla cena, wszystkie sa z tej samej półki cenowej (daja rozne rabaty), drugim wygląd (stąd ten wybór), trzecim jest jakosc. moze ktos pomoze wybrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.03.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Co znaczy jakość? Mogą być różnice w składzie gliny, z której są te dachówki wyrabiane i to tyle. Skoro cena nie jest w tym wypadku miernikiem wybierz tę, która Ci się najbardziej podoba. Życzę rozsądnych wyborów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geronimaus 15.03.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 czy to oznacza ze te wszystkie dachówki sa tak samo szczelne, nie maja margla, sa z nowoczesnej maszyny i sa identyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.03.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Oczywiście wszystkie są tak samo szczelne czyli nieszczelne bo wszystkie w większym czy mniejszym stopniu umożliwiają przedostanie się śniegu. Producenci starają się wyeliminować margiel ale nie spotkałem się z dachówką, która by nie miała go w szczątkowej ilości. Oczywiście identyczne nie są bo to niemożliwe. Nie chodzi tu o maszynę tylko o formę, w której są wytłaczane. Te formy mają określoną żywotność i są regenerowane a w przypadku uszkodzenia naprawiane lub wymieniane. Dalej to już technologia wypalania i hartowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
castel 17.03.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Czyli co?Jesli sa dobrzy fachowcy to dadza sobie rade z robenem i nie przeplacac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.03.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Krótko mówiąc profesjonalista z żadną dachówką nie będzie miał problemu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts