Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACHÓWKA ROBEN - wątek zbiorczy: opinie, modele, zdjęcia, dyskusja

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 702
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Udzielić udzieli, tylko kto zagwarantuje że za 2-3 lata go znajdziesz ;)

Albo wykonawca ma autoryzację producenta, albo zapomnij o tak długiej gwarancji.

Rozwiązaniem jest zakup materiału na siebie i odzyskanie VAT. Masz wtedy dowód zakupu.

Z lektury innych wątków dowiesz się, że problemy z dachami to głównie błędy montażowe, a nie wady materiałowe.

A na błędy montażowe nic nie pomoże gwarancja Robena. Dotyczy to wszystkich branż budowlanych nie tylko dekarzy.

Andrzeju po tym zdjęciu powinieneś poprostu już nic nie pisać bo się tylko ośmieszasz.

Jak widać nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem. Pomyśl raczej o sobie wypisując dyrdymały i do tego z błędami ortograficznymi. Pozdrawiam.

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

najlepsze jest to że nam bardzo się spodobał roben monza glazura.

jeśli chodzi o powlokę to może was rozbawię ale nam się bardziej podoba od nelskampa , bogena itp.

nie chcę deskować dachu rozumiem że nie wolno mi oszczędzać na membranie[czy klober extreme załatwi wszelkie nieszczelności dachu?]

dach 35 stop. żadnych koszy , okien , jeden dach.

no przy robenie boję się że ma jeden zamek [szczelność?]

cena jest ok.

tylko boję się o przeciekanie

...tylko boję się o przeciekanie

Przeciekanie to problem w nie materiałach tylko w wykonaniu. Twój dekarz powinie Ci udzielić stosownej gwarancji. Żadna dachówka ceramiczna czy cementowa nie daje gwarancji szczelności i właśnie po to jest krycie wstępne żeby taką szczelność uzyskać. Na jakie krycie wstępne się zdecydujesz to już Twoja sprawa. Życzę rozsądnych wyborów. Pozdrawiam.

Witam. My się chyba zdecydujemy na Robena Monza Pluz czarna 9,8 szt na m2, zastanawialiśmy sie nad mniejszymi 12,6 szt na m2, ale chyba będzie ta większa. Słyszeliśmy, iż Roben często pęka, robią się pajączki na dachówce. Przeczytaliśmy wiele opinii na temat tej dachówki. Mamy mały problem czy ją brać, bardzo podoba się mojej żonie kształt jak i kolor.

Pozdrawiam