mysiul 10.04.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Jak to jest z gwarancją na dachówke od Robena jeśli wykonawca wystawia mi fakturę za wykonanie dachu z vatem 8%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 10.04.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Wykonawca wystawia gwarancję, On sprzedał Ci usługę z materiałem, stąd 8% VAT.Gwarancja wykonawcy nie może (nie powinna) w żaden sposób ograniczać gwarancji wystawionej przez wytwórcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysiul 10.04.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Wykonawca udzieli mi 30 lat gwarancji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 10.04.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Udzielić udzieli, tylko kto zagwarantuje że za 2-3 lata go znajdziesz Albo wykonawca ma autoryzację producenta, albo zapomnij o tak długiej gwarancji. Rozwiązaniem jest zakup materiału na siebie i odzyskanie VAT. Masz wtedy dowód zakupu. Z lektury innych wątków dowiesz się, że problemy z dachami to głównie błędy montażowe, a nie wady materiałowe. A na błędy montażowe nic nie pomoże gwarancja Robena. Dotyczy to wszystkich branż budowlanych nie tylko dekarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 10.04.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Czy gwarancją jest tylko faktura ? Pytam bo kupiłem dachówki Robena i żadnej karty gwarancyjnej nie dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodeek 11.04.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 A czym myłeś dach? samą wodą czy dodałeś jakiegoś płynu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.04.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Andrzeju po tym zdjęciu powinieneś poprostu już nic nie pisać bo się tylko ośmieszasz. Jak widać nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem. Pomyśl raczej o sobie wypisując dyrdymały i do tego z błędami ortograficznymi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 11.04.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 A czym myłeś dach? samą wodą czy dodałeś jakiegoś płynu? myli wodą z domieszka jakiegos popularnego płynu do mycia podłog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agap771 02.05.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Witam wszystkich, proszę o komentarze osoby które położyły na dach swojego domu dachówkę firmy Roben w kolorze Trentino. Chodzi mi dokładnie o stolarkę okienną a dokładnie jaki kolor okien wybraliście tej dachówki i jaki kolor elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 26.05.2011 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 najlepsze jest to że nam bardzo się spodobał roben monza glazura.jeśli chodzi o powlokę to może was rozbawię ale nam się bardziej podoba od nelskampa , bogena itp.nie chcę deskować dachu rozumiem że nie wolno mi oszczędzać na membranie[czy klober extreme załatwi wszelkie nieszczelności dachu?]dach 35 stop. żadnych koszy , okien , jeden dach.no przy robenie boję się że ma jeden zamek [szczelność?]cena jest ok.tylko boję się o przeciekanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 26.05.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Nie bój nic...Pan Andrzej to spec jakich mało i zaraz Ci wszystko ładnie wytłumaczy Po Robena i Braasa do niego jak w dym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.05.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 "photos" duże dzięki za mile słowa. Tylko jedno małe wyjaśnienie po materiały pokryciowe nie do mnie bo ja nimi nie handluję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.05.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 ...tylko boję się o przeciekanie Przeciekanie to problem w nie materiałach tylko w wykonaniu. Twój dekarz powinie Ci udzielić stosownej gwarancji. Żadna dachówka ceramiczna czy cementowa nie daje gwarancji szczelności i właśnie po to jest krycie wstępne żeby taką szczelność uzyskać. Na jakie krycie wstępne się zdecydujesz to już Twoja sprawa. Życzę rozsądnych wyborów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.05.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Panowie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 27.05.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witam. My się chyba zdecydujemy na Robena Monza Pluz czarna 9,8 szt na m2, zastanawialiśmy sie nad mniejszymi 12,6 szt na m2, ale chyba będzie ta większa. Słyszeliśmy, iż Roben często pęka, robią się pajączki na dachówce. Przeczytaliśmy wiele opinii na temat tej dachówki. Mamy mały problem czy ją brać, bardzo podoba się mojej żonie kształt jak i kolor. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.05.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 wiesz ja oglądałem dachy z robena -nie miałem zarzutów.sam nie wiem co myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.05.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 ten roben musi być całkiem dobry skoro nikt nie odpisał o wadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 27.05.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Albo nikt go nie ma skoro nic nie pisze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.05.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 no dobra prowokuje do odpowiedzi-może ona faktycznie ona jest dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 27.05.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 No oby, ja tak bym chciał bo już prawie sie zdecydowaliśmy na Robena Monza Plus czarną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts