LUKAS9 13.02.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Nie wiem ile w twojej okolicy ja bym wycenił na deskowanie (zależy jaki dach bi nie wspominasz o tym) od 5-20zł/m2 i położenie papy (rozumiem że zamiast membrany dachowej) od 10-20zł/m2 Dach zasadniczo dwuspadowy około 270m. Skąd tAK duże rozbieżności w cenach? Deski powinny chyba być suche? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dkgitara 15.04.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Tez wladnie tego szukam i nigdzie nie widzialem na dachu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dkgitara 15.04.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Tez tego szukam...znalazles/znalazlas moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 19.10.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Szanowni Czy Piemont Tobago glazurowana i Monza Plus Tobago glazurowana mają ten sam kolor/odcień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 18.08.2016 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Ma ktoś dachówkę Roben Piemont miedzianą? Czy mógłby wstawić zdjęcie jak to wygląda budynek z taką dachówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.08.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Chyba ja ją mam (dokładnie nie pamiętam bo kładłem osiem lat temu) Dachówka od północy szybko zachodzi mchem (najszybciej na całej ulicy), a kominek wentylacji kanalizacji się po krótkim czasie rozsypał. Na szczęście kolejny stoi do dzisiaj. Ogólnie wyrób taki sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 24.03.2017 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Czy ma ktoś na dachu Robena PIEMONT DACHÓWKA CERAMICZNA antracytowa angobowana i mógłby wstawić zdjęcie? Taki kolor nam się podoba, ale w okolicę nie widziałem u nikogo tej dachówki. O dziwo nam Robena polecił wykonawca, który od jakiegoś czasu wykonuje dachy głównie na tym produkcie - według jego opini ta dachówka jest bardzo dobrym wyborem w świetnej cenie. Czy ktos z Was ma na dachu dachówkę Piemont i może coś powiedzieć na ten temat? Dodam, że poprzednie strony przewertowane, jednak o Piemoncie jest niewiele. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigSack 12.07.2017 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Skąd piszesz? Gdyż mogę wskazać Ci wiele dachów pokrytych tym produktem. Podzielam opinię Twojego dekarza, jest to jeden z najlepszych produktów ceramicznych na polskim rynku budowlanym. Opinia moja wynika z zachowania relacji cena-jakość. ROBEN jest jednym z najsolidniejszych producentów dachówki ceramicznej i zawsze wywiązuje się ze spraw gwarancyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 24.11.2019 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Witam, Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaka jest minimalna i maksymalna szerokość krycia dla dachówki roben monza plus. Średnia szerokość krycia to 263 mm, natomiast nie mogę znaleźć informacji jakie są wartości min i max. Może ktoś z praktyki potrafi powiedzieć, czy dachówkę monza plus można zsunąć do 260mm (jeśli chodzi o szerokość krycia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.11.2019 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Weź 10 szt. dachówek i ułóż na maksymalnym sunięciu a następnie maksymalnym rozsunięciu. Jak każdą wartość podzielisz przez 10 otrzymasz minimalną i maksymalną szerokość krycia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 25.11.2019 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Dziękuję za odpowiedź. Niestety nie mam możliwości pomiaru. Problem polega na tym, że chce pokryć garaż, który jest podstawiony i dach ma pokryty membraną, ale dachówki jeszcze nie kupiłem, a dopiero wybieram. Szukam czegoś co wejdzie bez komplikacji i kombinowania na szerokość połaci 6700mm. Nie chcę w ciemno kupić czegoś co potem sprawi problemy, bo się okaże, że dach musi być dłuższy lub krótszy o naście cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.11.2019 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 W każdej profesjonalnej hurtowni pokryć dachowych Ci to policzą. A jak zastosowałeś folię dachową i nie zakrywasz to lipa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 25.11.2019 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Witam, Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaka jest minimalna i maksymalna szerokość krycia dla dachówki roben monza plus. Średnia szerokość krycia to 263 mm, natomiast nie mogę znaleźć informacji jakie są wartości min i max. Może ktoś z praktyki potrafi powiedzieć, czy dachówkę monza plus można zsunąć do 260mm (jeśli chodzi o szerokość krycia)? Tu masz - https://roben.pl/do-pobrania/katalogi/karta_monzaplus.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 26.11.2019 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 (edytowane) Panie Andrzeju Ok. Dzięki za wskazówki. Z tą membraną jestem świadomy, że lipa, ale tak musi być to tylko garaż wolnostojący. W ciągu miesiąca od położenia folii będzie dachówka, a folia niby 6 miesięczna. @Pytajnick przejrzałem ten dokument wiele razy i nie widzę. Jeśli tam są a ja mam coś z oczami proszę podaj wartości. Edytowane 26 Listopada 2019 przez domino34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 26.11.2019 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Panie Andrzeju Ok. Dzięki za wskazówki. Z tą membraną jestem świadomy, że lipa, ale tak musi być to tylko garaż wolnostojący. W ciągu miesiąca od położenia folii będzie dachówka, a folia niby 6 miesięczna. @Pytajnick przejrzałem ten dokument wiele razy i nie widzę. Jeśli tam są a ja mam coś z oczami proszę podaj wartości. Masz tam napisane orientacyjne szerokości krycia według liczby szeregów dachówki. Fachowcem nie jestem, ale wątpię by ta dachówka miała znaczące widełki min-max jeśli chodzi o SZEROKOŚĆ. Ja u siebie mam Piemont którą można było "regulować" w pionie ale nie na boki, bo są zamki. Dach (szerokość) trzeba było dostosować pod dachówki a nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 27.11.2019 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 (edytowane) @Pytajnick Czy nie widzisz, że są to wielokrotności średniej długości pokrycia?!! Czy rozumiesz o co w ogóle jest pytanie?? Chodzi o wartości MIN I MAX szerokości pokrycia, a nie średnią. Pytanie jest czy dachówkę monza plus można ułożyć co 260mm, czy zamki nie pozwalają na taką regulację?? Rozumiesz teraz o co pytam? Jeśli nie masz pojęcia nie spamuj. Dachówka ma regulację także na szerokość. Liczyłem, na to, że na tym forum będzie jakiś dekarz z takim doświadczeniem, że odpowiedź na takie proste pytanie nie będzie problemem. W hurtowniach krzyczą, że oni nie wiedzą, a wystawek nie będą rozbierać. Na infolinii robena też nie wiedzą i każą kupić sobie dachówki i zmierzyć. Śmiech na sali. Kupie titanie, bo tam przynajmniej podają parametry min i max szerokość krycia i da się ją ułożyć co 260mm. Edytowane 27 Listopada 2019 przez domino34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 27.11.2019 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 (edytowane) @Pytajnick Czy nie widzisz, że są to wielokrotności średniej długości pokrycia?!! Czy rozumiesz o co w ogóle jest pytanie?? Chodzi o wartości MIN I MAX szerokości pokrycia, a nie średnią. Pytanie jest czy dachówkę monza plus można ułożyć co 260mm, czy zamki nie pozwalają na taką regulację?? Rozumiesz teraz o co pytam? Jeśli nie masz pojęcia nie spamuj. Dachówka ma regulację także na szerokość. Liczyłem, na to, że na tym forum będzie jakiś dekarz z takim doświadczeniem, że odpowiedź na takie proste pytanie nie będzie problemem. W hurtowniach krzyczą, że oni nie wiedzą, a wystawek nie będą rozbierać. Na infolinii robena też nie wiedzą i każą kupić sobie dachówki i zmierzyć. Śmiech na sali. Kupie titanie, bo tam przynajmniej podają parametry min i max szerokość krycia i da się ją ułożyć co 260mm. Cóż... ja potrafię używać wyobraźni , więc patrząc na te średnie, przekrój zamka itd, wziąłbym policzył - szerokość dachu jaki mam przez ilość średniej, ilości dachówek i gdyby mi wyszło, że muszę dołożyć jedną dachówkę a aby ją zmieścić to resztę bym musiał poprzesuwać o np 6mm każdą od średniego wymiaru to... qpa a gdyby to było po 2mm to jak najbardziej. Kupuj Titanię, tylko jak wyliczysz na sztywno, bo papier wszystko przyjmie, to wystarczy krzywo wypalony zamek czy jakiś paproch i cały system runie. Powodzenia. PS..hurtownie, które nie mają kilku dachówek luzem to aby na pewno hurtownie ? Edytowane 27 Listopada 2019 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 27.11.2019 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Jak to w internecie.. konkretów zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz057 14.01.2020 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Zakupiłem dachówkę ROBEN TOBAGO MONZA po pięciu latach użytkowania na dachówce pojawiły się białe pęknięcia w postaci pajęczyn. Wygląda to bardzo nieestetycznie i obawiam się że po latach będzie się to powiększać. Mamy czarną dachówkę więc jest to mocno widoczne. Złożyłem reklamację ale niestety producent stwierdził że to nie jest wada produktu i dlatego nie może uznać reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 14.01.2020 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Zakupiłem dachówkę ROBEN TOBAGO MONZA po pięciu latach użytkowania na dachówce pojawiły się białe pęknięcia w postaci pajęczyn. Wygląda to bardzo nieestetycznie i obawiam się że po latach będzie się to powiększać. Mamy czarną dachówkę więc jest to mocno widoczne. Złożyłem reklamację ale niestety producent stwierdził że to nie jest wada produktu i dlatego nie może uznać reklamacji. [ATTACH=CONFIG]439383[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]439382[/ATTACH] Szukając dachówek dla siebie, w kilku hurtowniach, gdzie ekspozycje z dachówek stały na dworze i w słońcu, zauważyłem na czarnych i grafitowych dachówkach takie właśnie pajęczynki. To było doskonałym argumentem, by moją żonkę zniechęcić do takich kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts