Heath 16.08.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Benyś swojego czasu ostrzegał (dość ostro ) przed Robenem, widać że było dużo prawdy w tym co mówił. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1271690&highlight=#1271690 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domgamma 16.08.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 żeczywiście odstają, ale tylko niektóre dachówki. Ktoś powyżej napisał że dekarz powinien je wziąść na docinki. przy tak małej ilości byłoby ok. w mojej okolicy widziałem dachy pokryte robenem i jest ok. cała płaszczyzna dachu równa. poprostu miałeś pecha albo fatalnego dekarza. Na docinki poszly te popekane, a te najgorzej krzywe oddaem do hurtowni, Gdybym dekarz mial wybierac tyko te lepsze musialbym oddac okolo 30-40 % zamowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 16.08.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 U mnie Roben polozony rok temu wyglada calkiem niezle (zdjecie wyslalem na priva).Ale trzeba przyznac, ze dekarzy uwazam za najlepsza ekipe, jaka mialem do tej pory na budowie.Ceramicznego gruzu tez bylo sporo - krzywe szly na docinki albo do zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 16.08.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 żeczywiście odstają, ale tylko niektóre dachówki. Ktoś powyżej napisał że dekarz powinien je wziąść na docinki. przy tak małej ilości byłoby ok. w mojej okolicy widziałem dachy pokryte robenem i jest ok. cała płaszczyzna dachu równa. poprostu miałeś pecha albo fatalnego dekarza. Na docinki poszly te popekane, a te najgorzej krzywe oddaem do hurtowni, Gdybym dekarz mial wybierac tyko te lepsze musialbym oddac okolo 30-40 % zamowienia. Widzę u Ciebie podobne babole jak na moim dachu. Nazywam to "syndromem krzywego sznurka" . Wygląda to tak: - Jak wyście k...a tą dachówkę układali że jest krzywo, - Jest dokładnie do sznurka, - Toście se k..a mieli prosty sznurek wziąć, (tu pojawia się obrażona mina fachowca). Faktycznie niektóre dzioby odstają. Krzywe mieli po prostu odrzucać. U mnie panowie przeszli po całym dachu a ja dyrygowałem która dachówka w którą stronę ma być przesunięta. Ja, bo dla nich było prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 16.08.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Kurczę o ja właśnie odbieram dachówkę wielkoformatową z tej firmy - też średzka falista. Ciekawe jak ta będzie wygładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 16.08.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 30-40% to żeczywiście niezły dół! rzekłbym nawet kanion! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domgamma 16.08.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Kurczę o ja właśnie odbieram dachówkę wielkoformatową z tej firmy - też średzka falista. Ciekawe jak ta będzie wygładać? Wygladac to ona bedzie dopiero na dachu po polozeniu..., radzilbym jednak dobrze ogladnac dostawe zaraz po rozpakowaniu , najlepiej w obecnosci dostawcy- zdarza sie duzo stluczek na rogach palet, wiele dachowek ma tez wzdluzne pekniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 16.08.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Kurczę o ja właśnie odbieram dachówkę wielkoformatową z tej firmy - też średzka falista. Ciekawe jak ta będzie wygładać? Wygladac to ona bedzie dopiero na dachu po polozeniu..., radzilbym jednak dobrze ogladnac dostawe zaraz po rozpakowaniu , najlepiej w obecnosci dostawcy- zdarza sie duzo stluczek na rogach palet, wiele dachowek ma tez wzdluzne pekniecia. W kwestii spekania ostrzegał sam dostawca i prosił o sygnał jeśli takie by były więc o to jestem spokojna. Gorzej z krzywymi bo to trudno zaraz po dostawie ocenić. A u Ciebie to dachówka zwykła, bo u mnie ta większa ok 10 szt /mkw. Podobno ta ponieważ jest mniej popularna jest nieco lepsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 18.08.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Na docinki poszly te popekane, a te najgorzej krzywe oddaem do hurtowni . Blad ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 18.08.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Mam polozona na dach dachowke firmy Röben - tzw. sredzka falista. Od zamowienia do dostawy czekalem CZTERY MIESIACE (!!!) Wyprodukowana w Srodzie Slaskiej z data produkcji 01.01.06 i 02.01.06. Niestety w wielu dachowkach sterczy wolna krawedz i nie przylega dobrze do nastepnej dachowki. Rowniez na oko widac ze dachowki sa zadarte do gory. Mimo ze zostala polozona idealnie z zaleceniami producenta (rozstaw lat i szerokosc krycia ) reklamacja ktora zglosilem zostala odrzucona. Przedstawiciel handlowy ze Szczecina przyjechal od razu negatywnie nastawiony i zaczal na sile szukac bledow dekarzy.Stwierdzil rowniez ze na oko nie mozna ocenac czy dachowka jest prosta i zabral dwie do przebadania w laboratorium ...firmy Röben. Czy ktos ma podobne doswiadczenia z DACHOWKA RÖBEN ? Czy czyjas reklamacja zostala uznana ? Masz pecha trafiłaś na złą dostawe z tego co się zorientowałem to Raben pcha "kiszkę" a sprrrzedawcą daje "mnogie " rabaty lepiej dać troszkę więcej a mieć solidny daszek ale to jest tylko moja opinia http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=48564&k=6&q=slufar&nxt=0 Ja tak zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 29.08.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Kurczę o ja właśnie odbieram dachówkę wielkoformatową z tej firmy - też średzka falista. Ciekawe jak ta będzie wygładać? Wygladac to ona bedzie dopiero na dachu po polozeniu..., radzilbym jednak dobrze ogladnac dostawe zaraz po rozpakowaniu , najlepiej w obecnosci dostawcy- zdarza sie duzo stluczek na rogach palet, wiele dachowek ma tez wzdluzne pekniecia. W kwestii spekania ostrzegał sam dostawca i prosił o sygnał jeśli takie by były więc o to jestem spokojna. Gorzej z krzywymi bo to trudno zaraz po dostawie ocenić. A u Ciebie to dachówka zwykła, bo u mnie ta większa ok 10 szt /mkw. Podobno ta ponieważ jest mniej popularna jest nieco lepsza . sorry ze sie wtrącam nie ale ja tez jestem na etapie wyboru dachowki i dziś mi jeden sprzedawca powiedział ze właśnie te wieksze są bardziej krzywe-mozna normalnie zwariowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 29.08.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Jakoś chyba różnie to bywa.Przed zimą szwagier krył dach Robenem i jest OKPo zimie kolega i jest OK Więc na tej podstawie kupiłem Robena i czeka u mnie na krycie dachu. A tu straszą że krzywy.Mam nadziejęze trafiłem dobrze ale już mówiłem że wszystko co krzywe mają odkładać choćby tego było 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 29.08.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Oto linki do zdjęc dachówki Robena ... Oceńcie sami... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/242bf4a0093119c5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0afcce1a7c7bfcaf.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c0b0bda4487bcdc.html Mysle ,ze za maly rozstaw lat . Przyczyna - dekarz nie dokonal pomiaru sredniej szerokosci i dlugosci krycia z natury , z uwzglednieniem spinek , mieszajac dachowki z roznych palet. W tego typu pokryciach wiekszy rozstaw lat niz z pomiarow moze wymusic blad kata prostego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 30.08.2006 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Oto linki do zdjęc dachówki Robena ... Oceńcie sami... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/242bf4a0093119c5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0afcce1a7c7bfcaf.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c0b0bda4487bcdc.html Mysle ,ze za maly rozstaw lat . Przyczyna - dekarz nie dokonal pomiaru sredniej szerokosci i dlugosci krycia z natury , z uwzglednieniem spinek , mieszajac dachowki z roznych palet. W tego typu pokryciach wiekszy rozstaw lat niz z pomiarow moze wymusic blad kata prostego . witam, mam wrażenie ze bardzo dobrze sie na tym znasz i chyba zamowie tez robena, oczywiscie ze względow finansowych, mozesz mi doradzic na co mam dekarzom( i ja oczywiście )zwrocic szczegolna uwagę przy jej kładzeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domgamma 30.08.2006 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 rozstaw lat jest idealnie taki jak zaleca producent. 36,6cm. Ciekawe jak mozna snuc takie przypuszczenia widzac tylko zdjecia przykrytego dachu. Wszystkich ktorzy nadal chca kupic Röbena zachecam do lektury na forum : Cieknacy dach Röbena. Ja mam juz gotowy pozew do sadu, o reszcie rozstrzygna biegli, napewno napisze otym na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek_wy 30.08.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Byłem kilka dni temu wyceniać dach (w paru miejscach).Wszyscy (!!!) dealerzy delikatnie mówiąc NIE POLECALI Robena (oczywiście mówię o Średzkiej)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuna3 14.10.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 14.10.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Mysle ,że bardzo dobra ale slyszałam że ten plus to bardzo jakis krzywy i zamki nie pasuja do siebie, zapytaj co z gwarancją. ja mam roben sredzka falista ale zwykła - jest prosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2006 15.10.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 czy to jest 500 zł za 240 mkw???????????????? czy to hurtownia tak sprzedaje????????? mimo wszystko 20 zł mkw ceramiki to trzeba wielkiej odwagi żeby to kupić!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 15.10.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Na palecie jest 240szt, czyli ok. 19m2 (12,7-12,8 dachowek na 1m2). Jesli paleta mialaby kosztowac 500zl, to cena metra wychodzi ponad 26zl. Nie mam pojecia, czy jest to cena dobra, czy zla. Ja za swojego Robena czarnobrazowego (a wiec najdrozszego z polskich dachowek Robena) dalem zeszlej jesieni 36,58zl (z Vatem 22%)pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts