Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACHÓWKA ROBEN - wątek zbiorczy: opinie, modele, zdjęcia, dyskusja

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 702
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No fakt. Slepy jestem :oops:

Jesli ta cena (20za 1 m2 brutto) jest z Vatem 22%, to oznaczloby ze rabat jest 40%. Przed czerwcem zeszlego roku bardzo dobrzy sprzedawcy mogli dawac takie rabaty. Pozniej jednak Röben obnizyl w swoich cennikach ceny dachowek o ok. 20% zabierajac to w rabatch dla hurtownikow. W zeszlym roku sprzedawcy na ogol oferowali rabaty 15-20% (ja dostalem 28%, ale trafilem na bardzo krotka promocje). Nie wydaje mi sie, aby w tym roku doszli do 40%. Uwazam, ze z ta cena jest cos nie tak i probowal ustalic dlaczego jest taka niska.

no właśnie cena dla dilerów jest taka sama na dzień dziśejszy falista miedziana koszt szt; 2.50 fabryce może ma inne odcienie może jest krzywa a może w promocii to miedzy nami te informacje dla ciebie to na wage złota pozdrawiam

jeszcze jedno na dachówce jest data produkcji wibita i będe tak dobry podaj mi tom date a ja zobacze co się działo tego dnia w fabryce

Ja w czerwcu za taką- przed oficjalną podwyżką- płaciłem 2,93 żadnych krzywizn nie stwierdzam :lol: , dużo było uszkodzonych na paletach, ale zostały wymienione a nadwyżka zwrócona. Zwróć uwagę też na to, żeby się nie okazało, że kupisz tanio a 40% będzie ubitych bez możliwości wymiany

pozdrawiam

• 4 weeks później...

Nie wiem, czy to nie będzie za pstrokato. Dach rustykalny, to według mnie chyba taki cieniowany, jakby postarzany("jesienny liść"). Stanowi bardzo silny akcent. Jest stylizowany na staroć, więc według mnie będzie lepiej komponował się z klinkierem i jakąś stonowaną elewacją (krem, piasek,zgaszona biel). Okna może lepsze ciemne (teak, mahoń) lub do ciemniejszej elewacji białe. Wszyscy teraz lecą w ten złoty dąb ,a to też dość rzucające się w oczy, "kolorowe" okna, zresztą ładne. Jak się kupuje oddzielnie, to oczy rwą , ale razem niekoniecznie musi być fajnie (podobnie jak w makijażu - albo oczy, albo usta). Ja osobiście bardzo lubię kolorowe elewacje, ale kolor powinien stanowić jeden dominujący akcent, najlepeij w domach postmodernistycznych i raczej nowoczesnych. Domy stylizowane na stare nie powinny mieć zbyt żywych elewacji. Najlepeij to poszukaj domu taką dachówką, zrób foto i pobaw się na komputerze - nawet w zwykłym Paint. Da ci to jakieś wyobrażenie. Czasem rzeczy niekonwencjonalne indywidualnie wychodzą super ,ale trzeba mieć wyobraźnię.

Opaska i parapety klinkier - i niekoniecznie też cieniowany, raczej gładki brąz, elewacja piasek, beż lub biel "ciepła", okna brąz typu teak, brama, drzwi to samo (sama tradycja i dobry styl).. Lub bardziej niekonwencjonalnie - elewacja czekolada, klinkier brązowy,okna, drzwi i brama białe. Takie holenderskie klimaty. To moje typy! :)

• 2 months później...
  • 2 weeks później...