edit-blondi 11.07.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Ja też mam nadzieję, że nie bedę miała problemu bo bardziej skłaniam się jednak ku Robenowi (i wizualnie i przede wszystkim cenowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 11.07.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Mi osobiście wydaje się, że jeśli są z nią jakieś problemy faktycznie, to wynikać mogą one co najwyżej z przyspieszenia cyklu produkcyjnego w pogoni za popytem - dlatego nie dotknęły one osób, które kryły dachy w ubiegłym roku (też mi się obiło o uszy, że z jakością bieżących dostaw jest różnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 11.07.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Zainteresowałam się tematem, bo wczoraj zakupiłam właśnie średzką Robena miedzianą. Widziałam ją na kilku dachach i dla mnie wyglada super. Znajomi są zadowoleni. Nie wydaje mi się również, aby dachówki produkowane teraz miałyby mieć skracane cykle technologiczne i były gorsze. Nie sądzę też aby Roben wdrożył nową, inną i w dodatku gorszą technologię Przecież wystarczyłoby podnieść cenę by więcej zarobić, po co byłyby potrzebne drogie zmiany, skoro i tak przy takim popycie, wszystko sprzedają na pniu Ponieważ u mnie dachówki jeszcze w paczkach, nie mam doświadczeń, może napiszę o nich za 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 11.07.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Roben jak to Roben exlusiv to to nie jest, ale angobowana ceramika w cenie malowanego betonu niemal że, to nie ma się nad czym zastanawiać, a jakie z nią problemy ? problemy z nią to mają tylko niektórzy fachowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 11.07.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Mój Roben miedziany.Jedyny problem to taki że ma małe zamki i śnieg wlatuje pod dachówkę - ponoć niektórzy twierdzą że to normalne. http://foto.m.onet.pl/_m/6e99de73e9e087356392cdd2591b65fd,21,19,0.jpgTu znajdziesz trochę o Robeniehttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1625727&highlight=#top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 11.07.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Też mam Robena falistą plus miedzianą. W zeszłym roku była w promocji i w moim mieście na osiedlu nowo-budowanych domków prawie wszystkie dachy przykryte są tą dachówką. Ja jestem bardzo zadowolona, dekarze nie narzekali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 11.07.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Jak kładłam robena to nie miałam watpliwości ,że dobrze zrobiłam, dachówka jest super, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 11.07.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Ja też zdecydowałam ostatecznie że bierzemy falistą PLUS kolor czarnobrązowy. Słyszałam kilkakrotnie, że falista PLUS jest bardziej dopracowana od zwykłej ( pierwszej ) falistej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 11.07.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Mój Roben miedziany. Jedyny problem to taki że ma małe zamki i śnieg wlatuje pod dachówkę - ponoć niektórzy twierdzą że to normalne. wszedzie wlatuje rownomiernie ? mozesz opisac dokladniej co zaobserwowales ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.07.2007 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 No właśnie w tej większej (PLUS) zamki są ponoć lepsze. Ja mam na dachu plusa miedzianego i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 12.07.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 U mnie właśnie dekarze kończą kłaść Robena średzka miedziana. Jestem bardzo zadowolony. Dekarze nie narzekają na jakość, na dachu nie widać krzywizn, dachówki ładnie przylegają do siebie, w sumie na 11 palet były ze 3 które trzeba było wymienić bo były krzywe. W Robenie jest też to super że dachówki podstawowe są angobowane, a inni chcą za to dopłatę.Moim zdaniem połowa sukcesu oprócz dobrej dachówki to dobry dekaż który prosto i równo poprzybija łaty. Jeśli trafi się gamoń który zrobi to niedbale to myślę że nawet Creaton będzie wyglądał paskudnie. Moim zdaniem warto kupić zamiast taśmy pod gąsiory szczotki, coprawda je widać, ale w sumie wygląda to ekstra a jest i szczelniejsze, widziałem taśme i wygląda na straszne g..., a cena taka sama jak za szczotki. Dach Grzegorza 10 wygląda przefajnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 12.07.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Może i wygląda fajnie, ale te szczotki nie pożyją zbyt długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 13.07.2007 01:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Też mam położonego Robena Miedzianego i też jestem bardzo zadowolony Z punktu widzenia czasu dziękuje że nie kupiłem Creatona ani Von mullera nic bym niezyskał po za umoczonymi 12-14tysiącami w dachu bo mniej więcej tyle wynosiła różnica Jak rozmawiałem z dekarzami to jeśli chodzi o cementową to Euronit natomiast strasznie jechali po Braasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 13.07.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Ja mam miedzianego Robena na dachu od ok 1,5 roku i nie narzekam. Narzeka zaś mój dekarz (spotkałem go przy okazji jakieś wichury) na jakość Robena produkowanego ostatnio. Twierdzi, że mocno odchudzili dachówkę - wyraźnie czuć, że jest lżejsza i przez to jest bardziej podatna na pęknięcia. Wydając więc opinie Robenowi podawajcie daty kiedy mieliście robiony dach. BTW może zważymy swoje dachówki, żeby sprawdzić czy gość nie kłamał ? Jak nie zapomnę to na poniedziałek zważę to co ja mam. zlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 13.07.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Jak kupowałam dachówkę (2005r.) wahałam się między Rupp a Roben - ceny nie były znacząco różne. Jedyny konkretny argument był taki, że Rupp ma podwójny zamek a Roben pojedynczy. Wzięłam Ruppa i śniegu pod dachówkami nie mam. Ale jeśli mogłabym zaoszczędzić parę koła wzięłabym Robena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 13.07.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Dziekuje Wam bardzo za opinie Ja juz podjęłam decyzje i wczoraj zamówiłam Robena średzka falista plus miedziana. Oglądałam ją jeszcze na składzie. Rzeczywiście ta Plus wygląda bardziej solidnie od zwykłej no i zamki też solidniejsze na Plusie. Patrząc na te ułożoną na wystawce to wygladął całkiem dobrze i siedziała dość mocno na tych zamkach. Zobaczymy wszystko w praniu. Niestety w podobnym przedziale cenowym nie można kupić nic innego. A Creaton, Bogena czy von Muller to nie ta półka przede wszystkim cenowa bo na mój dach musiałabym wydać jakieć 7-8tys. więcej. Nie wydam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mh 13.07.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 ja mam robena śledzką falistą antracyt już 5 lat na dachu 300m2 w po poprzedniej ciężkiej zimie miałem dwie pęknięte dachówki i to takie, które były docinane. Co do zamków to racja są pojedyńcze i krótkie więc musi być dokładnie układana, problem zawianego śniegu i deszczu pod dachówkami zależy od kąta połaci dachu, ale w końcu od tego jest folia wstępnego krycia, to ona odprowadza wodę, chyba że jest żle zrobiona. Gorzej z kominkami popękały mi praktycznie wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 13.07.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 mam na dachu od 5 lat jesienny liść z Robena i .................nic żadnych uwag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 13.07.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Jak kupowałam dachówkę (2005r.) wahałam się między Rupp a Roben - ceny nie były znacząco różne. Jedyny konkretny argument był taki, że Rupp ma podwójny zamek a Roben pojedynczy. Wzięłam Ruppa i śniegu pod dachówkami nie mam. Ale jeśli mogłabym zaoszczędzić parę koła wzięłabym Robena . 2004 miałem podobny dylemat. Wziąłem Robena (kasztan) i jestem zadowolony. Nie ma żadnego zawiewania śniegu itd. Kolega wziął Ruppceramikę i narzekał. Dachówka mniejsza i wydawałoby się iż ta dachówka lepiej się nadaje na dach o nieregularnym kształcie. Jednak wspomniane zamki "utrudniały" dekarzom właściwe jej ułożenie. Pewno wina była po stronie jego fachowców, lecz ten Rupp wyraźnie miejscami falował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 13.07.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Fajnie się czyta takie posty , ( i śniegu pod nią nie ma ) czy aby napewno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts