Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Praca dla byłego premiera.

andre59

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poważnie, poważnie. Prawie ten sam bank - z tym że ja miałem, od zawsze, konta zarówno w jednym jak i drugim - i po tym co PKO SA (ten do którego przejdziesz) robił by Włochom zróciły się koszta zakupu banku - zdecydowanie podziękowałem za współpracę. Wg mojej (zaznaczam - czysto prywatnej) opinii, PKO SA ma największe zasługii w windowaniu kosztów obsługi bankowej w Polsce.

Nauczyciel fizyki prezesem najwiekszego banku państwowego? Już biegnę się tam zapisać. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak naprawdę problemem nie polega na tym że jest nauczycilem fizyki. To jest akurat taki kierunek, a przynajmniej był nim w latach gdy KM studiował, że po jego skończeniu absolwenci z dużym powodzeniem, szli do bardzo różnych zawodów. Do bankowości i finansów też. Jakoś nikt się nie podniecał i nie pytał wiele lat temu co ornitolog z wykształcenia ma robić na Giełdzie (wg mnie - zrobił tam dużo dobrego). Tak więc to że KM jest fizykiem - dla mnie jest jego zaletą nie wadą.

Problemy są inne:

1) sektor bankowy jest specyficzny. A KM nie ma tam żadnego doświadczenia. W szczegóólności - nie zna środowiska. Co akurat może byc zarówno wadą jak i zaletą. Ale brak wiedzy merytorycznej - to raczej myślę że może być problem. Oczywiście GINB go zaakceptuje, bo formalnie bodajże w zarządzie musi być co najmniej 2 członków z praktyką bankową, ale to pomimo wszystko trochę nie tak.

2) nie jest to stanowisko polityczne. raczej oznacza to koniec KM jako polityka.

3) i jak to słusznie zaznaczyła Majka, dlaczego podniecamy się szukaniem pracy dla jednego bezrobotnego?

2,5 mln bezrobotnych a prasa trąbi tylko o jednym.

Popierniczyło się juz wszystkim. A Kazio pewnie chce sie sprawdzić. :roll:

Jak tu trabic o ludziach, ktorych w wiekszosci nie ma w Polsce?

A Kazio jest.

Moze PKO BP to jest pomysl na to, zeby zniszczyc jego wizerunek jako polityka? Tzw. kopniak w gore, zeby dac go w odstawke...