Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moja Oliwka

Recommended Posts

Jacolek,domek zapowiada się ciekawie.Ładne proporcje, błyszczący dach w żywym kolorze...Czekamy na więcej :wink:

Witam , cieszę się że podoba się domek , był to projekt który od razu wpadł mi w oko , mały skromny a w środku bardzo funkcjonalny :D

W miarę postępu wykończania będę wstawiał nowe fotki .

Pozdrawiam Jacek

Kupiliśmy projekt we wrześniu 2006 teraz czekamy na pozwolenie na budowę.

Był to od razu nasz faworyt. Ładny mały domek. Jeśli można prosić to pokażcie pare zdjęć, od września szukaliśmy ich w internecie i wasze zdjęcie było miłą niespodzianką. Pozdrowienia.

Bardzo dziękuję za zaproszenie. Jeżeli byłaby możliwość, to chętnie odwiedzilibyśmy Cię w drugiej połowie lutego. Dokładną datę ustalilibyśmy później.

Tymczasem przyjmij ode mnie najlepsze życzenia noworoczne - powodzenia we wszystkich poczynaniach i szczęścia w rodzinie.

Jarek

Jacolek,domek zapowiada się ciekawie.Ładne proporcje, błyszczący dach w żywym kolorze...Czekamy na więcej :wink:

Mam prośbę do Jacolek (nie pierwszą i penwnie nie ostatnią :lol: ).

Dach rzeczywiście robi wrażenie....możesz powiedzieć jaki to producent (może jakieś uwagi, przestrogi....)

Jeszcze raz dzięi za fotki...utwierdzają mnie w słuszności wyboru projektu. Jakbym bliżej mieszkał to pewnie też prosiłbym o "wizję lokalną :) "......

Pozdrawiam i trzymam kciuki....

Mam prośbę do Jacolek (nie pierwszą i penwnie nie ostatnią :lol: ).

Dach rzeczywiście robi wrażenie....możesz powiedzieć jaki to producent (może jakieś uwagi, przestrogi....)

Jeszcze raz dzięi za fotki...utwierdzają mnie w słuszności wyboru projektu. Jakbym bliżej mieszkał to pewnie też prosiłbym o "wizję lokalną :) "......

Pozdrawiam i trzymam kciuki....

Witaj

Jeżeli chodzi o dachówkę to kasztan Roben, rozważałem jeszcze Braas-a w kasztanie ale jest bardzo ciemny no i cementowy , różnica w cenie była minimalna więc padło na Robena ładnie błyszczy w słońcu :D ,jak na razie nie mam uwag co do dachówki, górale-dekarze też nie narzekali a czas pokaże.Mogę tylko podpowiedzieć że mój architekt zmienił kostrukcję dachu i pozbyłem się słupów , więc jest dużaaa przestrzeń .

Pytasz o ściany , ja postawiłem na Porotherma 30 i będe docieplał styropianem 12, i to ma być ciepły dom , tak mówią , zobaczymy, a czemu porotherm? mniej zaprawy i szybko rosną ściany, jest też Leier taki sam troszkę tańszy ale padło na porotherma(dostałem dobry rabat i okazało się że jest tańszy od Leiera :D )

Pozdrawiam

Jacek

P.S.

zdjęcia są troszkę marnej jakości bo robiłem telefonem ale postaram się o lepsze, a w miarę postępów będą następne w albumie.

Witaj Jacolek!

........coś spania nie mam 8) .........

Dzięki za informacje dotyczące materiałów. Jeśli chodzi o ściany to właśnie zamówiłem Maxa 220....nie jest to Porotherm ale myślę, że też będzie dobrze...pewnie wiesz, że od zeszłej jesieni ceny pustaków nieźle podskoczyły => czynnik ekonomiczny odegrał dużą rolę :-? .

Mam podobne spostrzeżenia dotyczące kuchni (jedynie na podstawie Twoich zdjęć rzecz jasna). To okno wydaje się rzeczywiście za duże i można by je zwęzić....będę musiał forsować ten pomysł z małżonką.....dla niej im większe okna tym lepiej :lol: . Tak duże okno jednak ogranicza nieco możliwości zabudowy meblami kuchennymi. Orientujesz się może jak takie zmiany mają się do projektu. Nie jestem pewny ale zmiany otworów ściennych chyba trzeba zgłosić w nadzorze budowlanym.....muszę pogadać ze swoim architektem.... Możesz mi jeszcze na koniec zdradzić jak rozwiązałeś sprawę balkoniku bo z tego co widzę otwory na drzwi balkonowe masz przygotowane....

Pozdrawiam........

• 4 weeks później...
Witam Patrycję Wrocław i oczywiście wszystkich budujących Oliwkę. Moja Oliwka właśnie powstaje koło Wrocławia w Żórawinie. Stan zero prawie za nami (jeszcze tylko trzeba wylać chudziak ale przez grząski teren betoniarka nie przyjedzie). Niestety nie wiem czy moje doświadczenia się przydadzą ponieważ dokonałam tak wielu zmian w projekcie,że to ciężko nazwać już Oliwką. Dom jest trochę większy i ...poprostu inny. Kiedyś opisywałam wszystkie zmiany na forum, w najbliższym czasie wkleję rysunek. Jeśli będę mogła się do czegoś przydać to niema sprawy.

• 1 month później...