Jacolek 22.12.2006 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 http://foto.m.onet.pl/_m/04a95a5f39d4ec501ef1a37f72b45b23,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarex 26.12.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Bardzo ładny domek. Czy masz może jakieś zdjęcia wnętrz? W lutym lub w marcu będziemy kupować projekt i jak narazie Oliwka jest naszym faworytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 27.12.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Jacolek,domek zapowiada się ciekawie.Ładne proporcje, błyszczący dach w żywym kolorze...Czekamy na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 27.12.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 i mi bardzo się podoba mam nadzieję, że też taki będę miała - właśnie dziś zamówiliśmy projekt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacolek 28.12.2006 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Jacolek,domek zapowiada się ciekawie.Ładne proporcje, błyszczący dach w żywym kolorze...Czekamy na więcej Witam , cieszę się że podoba się domek , był to projekt który od razu wpadł mi w oko , mały skromny a w środku bardzo funkcjonalny W miarę postępu wykończania będę wstawiał nowe fotki . Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacolek 28.12.2006 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 i mi bardzo się podoba mam nadzieję, że też taki będę miała - właśnie dziś zamówiliśmy projekt!!! Gratuluję wyboru , wszystkie Oliwki są ładne więc Twoja też będzie ładna . Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimna 29.12.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Kupiliśmy projekt we wrześniu 2006 teraz czekamy na pozwolenie na budowę.Był to od razu nasz faworyt. Ładny mały domek. Jeśli można prosić to pokażcie pare zdjęć, od września szukaliśmy ich w internecie i wasze zdjęcie było miłą niespodzianką. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarex 29.12.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Jacolek:czy byłaby możliwość odwiedzenia Twojej budowy? Mieszkamy w Żywcu, więc do Mikołowa mamy stosunkowo blisko. Pozdrowienia - Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacolek 30.12.2006 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Jacolek: czy byłaby możliwość odwiedzenia Twojej budowy? Mieszkamy w Żywcu, więc do Mikołowa mamy stosunkowo blisko. Pozdrowienia - Jarek Witam Myślę ,że nie będzie z tym problemu zapraszam.Termin do uzgodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacolek 30.12.2006 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 http://foto.m.onet.pl/_m/0c8e5cd5dd96369ad1935d2d9404746c,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarex 31.12.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Bardzo dziękuję za zaproszenie. Jeżeli byłaby możliwość, to chętnie odwiedzilibyśmy Cię w drugiej połowie lutego. Dokładną datę ustalilibyśmy później.Tymczasem przyjmij ode mnie najlepsze życzenia noworoczne - powodzenia we wszystkich poczynaniach i szczęścia w rodzinie. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 07.01.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Jacolek,domek zapowiada się ciekawie.Ładne proporcje, błyszczący dach w żywym kolorze...Czekamy na więcej Mam prośbę do Jacolek (nie pierwszą i penwnie nie ostatnią ). Dach rzeczywiście robi wrażenie....możesz powiedzieć jaki to producent (może jakieś uwagi, przestrogi....) Jeszcze raz dzięi za fotki...utwierdzają mnie w słuszności wyboru projektu. Jakbym bliżej mieszkał to pewnie też prosiłbym o "wizję lokalną "...... Pozdrawiam i trzymam kciuki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacolek 07.01.2007 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Jacolek,domek zapowiada się ciekawie.Ładne proporcje, błyszczący dach w żywym kolorze...Czekamy na więcej Mam prośbę do Jacolek (nie pierwszą i penwnie nie ostatnią ). Dach rzeczywiście robi wrażenie....możesz powiedzieć jaki to producent (może jakieś uwagi, przestrogi....) Jeszcze raz dzięi za fotki...utwierdzają mnie w słuszności wyboru projektu. Jakbym bliżej mieszkał to pewnie też prosiłbym o "wizję lokalną "...... Pozdrawiam i trzymam kciuki.... Witaj Jeżeli chodzi o dachówkę to kasztan Roben, rozważałem jeszcze Braas-a w kasztanie ale jest bardzo ciemny no i cementowy , różnica w cenie była minimalna więc padło na Robena ładnie błyszczy w słońcu ,jak na razie nie mam uwag co do dachówki, górale-dekarze też nie narzekali a czas pokaże.Mogę tylko podpowiedzieć że mój architekt zmienił kostrukcję dachu i pozbyłem się słupów , więc jest dużaaa przestrzeń . Pytasz o ściany , ja postawiłem na Porotherma 30 i będe docieplał styropianem 12, i to ma być ciepły dom , tak mówią , zobaczymy, a czemu porotherm? mniej zaprawy i szybko rosną ściany, jest też Leier taki sam troszkę tańszy ale padło na porotherma(dostałem dobry rabat i okazało się że jest tańszy od Leiera ) Pozdrawiam Jacek P.S. zdjęcia są troszkę marnej jakości bo robiłem telefonem ale postaram się o lepsze, a w miarę postępów będą następne w albumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 09.01.2007 02:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witaj Jacolek! ........coś spania nie mam ......... Dzięki za informacje dotyczące materiałów. Jeśli chodzi o ściany to właśnie zamówiłem Maxa 220....nie jest to Porotherm ale myślę, że też będzie dobrze...pewnie wiesz, że od zeszłej jesieni ceny pustaków nieźle podskoczyły => czynnik ekonomiczny odegrał dużą rolę . Mam podobne spostrzeżenia dotyczące kuchni (jedynie na podstawie Twoich zdjęć rzecz jasna). To okno wydaje się rzeczywiście za duże i można by je zwęzić....będę musiał forsować ten pomysł z małżonką.....dla niej im większe okna tym lepiej . Tak duże okno jednak ogranicza nieco możliwości zabudowy meblami kuchennymi. Orientujesz się może jak takie zmiany mają się do projektu. Nie jestem pewny ale zmiany otworów ściennych chyba trzeba zgłosić w nadzorze budowlanym.....muszę pogadać ze swoim architektem.... Możesz mi jeszcze na koniec zdradzić jak rozwiązałeś sprawę balkoniku bo z tego co widzę otwory na drzwi balkonowe masz przygotowane.... Pozdrawiam........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatrycjaWROCŁAW 11.01.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 witam serdecznie własnei zakupilam projekt Oliwki zamierzam budowac od kwietnia w okolicy Wrocławia , czy ktos mozebuduje Oliwke w poblizu???pozdrawiam cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdan1 15.01.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witaj, Patrycja Wrocław. Ja tez zakupiłam Oliwke i w marcu/ kwietniu ruszamy z budową. Juz wprowadzamy zmiany w projekcie. podaje linka do forum oliwkowiczów http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=64044&postdays=0&postorder=asc&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarex 11.02.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 JACOLEK Czy moglibyśmy zobaczyć Twoją OLIWKĘ w przyszłym tygodniu, tj. od 19.02. do 25.02. w godzinach popołudniowych? Jeżeli tak, to proszę Cię o przesłanie informacji kiedy i gdzie możemy się spotkać.Mój e-mail: [email protected] Z góry dziękuję i pozdrawiam. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia i Piotr 13.02.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam Patrycję Wrocław i oczywiście wszystkich budujących Oliwkę. Moja Oliwka właśnie powstaje koło Wrocławia w Żórawinie. Stan zero prawie za nami (jeszcze tylko trzeba wylać chudziak ale przez grząski teren betoniarka nie przyjedzie). Niestety nie wiem czy moje doświadczenia się przydadzą ponieważ dokonałam tak wielu zmian w projekcie,że to ciężko nazwać już Oliwką. Dom jest trochę większy i ...poprostu inny. Kiedyś opisywałam wszystkie zmiany na forum, w najbliższym czasie wkleję rysunek. Jeśli będę mogła się do czegoś przydać to niema sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre_ch 02.04.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 witam takze bede budowal oliwkę. mam pytanie ile i jakiej dlugosci belki stropowe zamawialiscie oraz ile pustakow deklowanych i niedeklowanych? pozdrawaim andre_ch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts