-YuReK- 04.03.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Tak pompa dalej pracuje ale nie włącza się dozowanie miału i nadmuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antonisiek 04.03.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 http://www.eko-kotly.pl/kociol2.html Zastanawiałem się również nad tym kotłem ale mam kolegę który jest"oblatany" w konstrukcjach stalowych o dopatrzył się niezgodności w ciężarze. Po obliczeniu wg. blach podanych w specyfikacji ciężar kotła wychodzi znacznie większy niż w danych fabrycznych.Więc albo jest zaniżona waga kotła(w co wątpię) lub specyfiakcja swoją drogą a wykonanie swoją. Kocioł może i działa ok. ale co będzie za 5 lat? Nie skożystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MLas 05.03.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Sprzedający te kotły mówił mi ostatnio, że mają pierwszą informację o uszkodzeniu płaszcza kotła (nie pamiętam czy był to Stalmark czy KMG-1) po 7 latach od początku eksploatacji. Z tym, że w tym miejscu gdzie nastąpiła korozja (koło rozety ) zwiększyli już pewien czas temu grubość blachy o 2 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 29.05.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Mam "niedyskretne" pytanie do użytkowników kotłów na paliwa stałe: co robicie z popiołem? Piszecie powyżej, że sporo go powstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson1 04.06.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 ja wyrzucam do kosza na smieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 05.06.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 kupiłam Stalmarkabęde go miała jutromontaż pewnie za miesiądzpo roku bede mogła cos powiedziećale widziałam go u bernadety z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 06.06.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 więc jednak sie zdecydowalaś a u nas kocioł ciągle nie odpalony ale mam nadzieję że już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 07.06.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 wczoraj przyechał, cieszę się bardzo bernadetta parkiety się robia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juliusz 08.11.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 witam. zamierzam zakupić stalmarka. mam kilka pytan? - czy to prawda że przy opalaniu mialem mocno dymi? - czy dmuchawa parcuje non stop? - jak głośny jest podczas pracy /mam kotłownie na parterze za garażem/. pozdr juliusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juliusz 09.11.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 czy ktoś z pomorskiego ma stalmarka? czy mógłbym ewentualnie podjechać i zobaczyć go w akcji? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1975mario 26.12.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Witam, stoję przed wyborem kotła CO znajomy hydraulik proponuje kocioł Stalmark Duo Boss 19 kW. Generalnie nie siedzę w temacie pieców więc firmy nie znam. jak ktoś użytkuje takie cacko bardzo proszę o opinię - patrząc na piec u moich rodziców ( tradycyjnie Zębiec) bardziej skłaniam się ku Zębcowi choć nie przekreślam Stalmarka. bardzo proszę o opinię dom będzie miał ok. 150 m2 i zamierzam palić miałem choć w okresach przejściowych będę wspomagał portfel drewnem- proszę o opinię użytkowników ps. Wesołych Świat forumowiczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts