Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"tania" klima- czy sa zadowoleni klienci?

Gość

Recommended Posts

Czytałem. Mam zamiar wykonać GWC. Smutne że nia ma głosów zadowolonych użytkowników. A może nie ma zadowolonych użytkowników. Znajomy znajomego ponoć wykonał i eksploatuje GWC. Mam zamiar to sobie obejrzeć. Jak wątek nie ucieknie to może opiszę wrażenia i uwagi.

Pozdrówka.

w odpowiedzi na teks umieszczony w watku rekuperator:

"chcesz przez to powiedziec, ze jest oszustem?

nie wyciagalbym pochopnych wnioskow

ale jesli witek faktycznie nie ma patentu to powinni sie o tym dowiedziec wszyscy forumowicze, gdyz takie lgarstwo stawia pod znakiem zapytania rowniez inne informacje podawane nam przez pana Witolda Taniego klimatyzatora

Apel: Witoldzie podaj z laski twojej nr patentu wtedy mozna bedzie cie sprawdzic np w bibliotece politechniki Slaskiej mozna uzyskac informacje na temat wszystkich patentow"

jak to jest z tym panem Witkiem?

czy na koncu dlugiego tunelu sa gdzies tam zyski czy moze sprawa w sadzie?

Dane rozwiązanie techniczne nie musi być opatentowane, żeby podlegało ochronie - patent daje jednak najszersze prawa "wynalazcy".

W przypadku Taniej Klimy - może to być rozwiązanie, które być może nie zostanie opatentowane, ale podlega ochronie jako tzw. know-how. Dlatego Tania Klima w umowie zastrzega sobie, że nie wolno tych informacji udostępniać innym - to jest własnie typowy przykład ochrony rozwiązania technicznego o charakterze Umowy licencyjnej na know-how. Najczęściej postępuje się tak w przypadku, gdy dane rozwiązanie zostało zgłoszone do Urzędu patentowego, ale z uwagi na długi czas rozpatrywania wniosku - wynalazek udostępnia się zainteresowanym na podstawie umowy licencyjnej o korzystanie z know-how.

To tyle teorii.

Pozdrawiam,

Gaga2

Patent na żwirowy GWC wygasł około 2 lat temu, a należał do jednego z profesorów Politechniki Wrocławskiej, który urządzenie opatentował, a następnie skonstruował (koło Politechniki działa już od dobrych 10 lat, jeśli nie więcej).

Polecam firmę, która jest właścicielem portalu http://www.rekuperatory.pl - oni w cenie projektu całej instalacji wentylacyjnej robią na życzenie także projekt wymiennika gruntowego (żwirowego lub rurowego), więc nie trzeba za to płacić oddzielnie. Ostatnio montowali u jednego z moich znajomych nad morzem (w Darłowie)

ja dostałem projekt GWC i projekt instalacji za darmo jak kupowałem rekuperato w http://www.agagt.pl z Gdańska ponieważ w czasie wykopu okazało się że jest woda gruntowa przeprojektowali mi wymiennik tak by pasował jestem bardzo zadowolony o efektach wymiennika i rekuperatora napiszę już za miesiąc jak się wprowadzę na stałe ale sam rekuperator wysuszył mi chatę w dwa dni po tynkowaniu i nie czuć wilgoci wcale