Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bostona na Jowiszu

jowisz

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Witaj :D

Ładny domek wybraliście,

mi też się takie podobają i dlatego mój jest podobny :lol:

Ja przypuszczam, że za stan surowy swojego domu ( robociznę) dam około:

mury 10-12 tys. nie więcej niż 10tys. za dach

więc te 40tys. za twój to chyba dużo ale "co kraj to obyczaj" :wink:

Poczekaj na inne wyceny, poszukaj jeszcze i potarguj się :D :wink:

To działa :wink:

Powodzenia na dalszej drodze w budowie i jak najtańszych wykonawców ale solidnych :lol:

Dzięki za uwagi :)

Ja też mam nadzieję, że te 40 tys. to wygórowana cena.

Podał nam ją facet bez dokładnej wyceny. Teraz zostawiliśmy mu projekt na 1-2 tygodnie i ma nam dać konkretną odowiedź.

W przyszłym tygodniu mamy też dostać odpowiedź od drugiej ekipy.

Zobaczymy co z tego wyniknie.

• 1 month później...

To jesteśmy w sumie na tym samym etapie. U nas też humus już ściągnięty i budynek wytyczony.

Widziałem, że budujecie wg. projektu "Benedykt 2". Dość podobny do naszego:) Tylko nasz troche mniejszy.

Co do działki to chyba interesowaliśmy się też tą samą działką. To zdaje się ta 30 arowa działka od nauczyciela z Lutyni. Dla nas była troche za duża.

Mamy teraz troche problem z dojazdem do działki. Po deszczach Porzeczkowa jest dość mokra a do nas trzeba jeszcze przejechać naszą wewnętrzną drogą, która też nie jest najlepszej jakości.

Pozdrawiam

Tak. Dostałem zdjęcia.

Dziękuje bardzo.

Przy okazji pytanie - bo na zdjęciach tego nie widać.

Czy nie było problemu z cokołem wokół garażu? Garaż jest położony niżej, więc i cokół będzie niżej. Zastanawiam się czy to nie będzie dziwnie wyglądało - szczegółnie w tylnej części domu.

Witaj! :D

My budujemy w sumie też niedaleko od Was, bo w Mrozowie. :D

Chciałam zabrać głos w sprawie materiałów na ściany i powiedzieć, że z naszego rozeznania i autopsji to zdecydowanie polecam Porotherm. Moim zdaniem jedynym mankamentem jest jego cena, a tak poza tym to naprawdę świetny materiał. Co do Jopka to jest duużo gorszej jakości, ma gorsze parametry, a poza tym (mój kolega niestety się na niego zdecydował) jest bardzo dużo odpadów już przy samej dostawie - tutaj teoria o kruchości dotyczy chyba samego pustaka ceramicznego, a nie konkretnego wyrobu. Nasi znajomi budowali z wyrobów jeszcze innego producenta pustaków Porotonu i też byli bardzo zadowoleni, ale był jeszcze droższy niż Porotherm :cry:

Mam Nadzieję, że chociaż trochę pomogłam :wink: :D

Pozdrawiam i życzę dobrego tempa i solidnej ekipy!! :wink:

• 2 weeks później...
  • 1 month później...