jowisz 23.12.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Dzięki za wszelkie komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 06.01.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witaj Ładny domek wybraliście, mi też się takie podobają i dlatego mój jest podobny Ja przypuszczam, że za stan surowy swojego domu ( robociznę) dam około: mury 10-12 tys. nie więcej niż 10tys. za dach więc te 40tys. za twój to chyba dużo ale "co kraj to obyczaj" Poczekaj na inne wyceny, poszukaj jeszcze i potarguj się To działa Powodzenia na dalszej drodze w budowie i jak najtańszych wykonawców ale solidnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowisz 07.01.2007 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Dzięki za uwagi Ja też mam nadzieję, że te 40 tys. to wygórowana cena. Podał nam ją facet bez dokładnej wyceny. Teraz zostawiliśmy mu projekt na 1-2 tygodnie i ma nam dać konkretną odowiedź. W przyszłym tygodniu mamy też dostać odpowiedź od drugiej ekipy. Zobaczymy co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 12.01.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doska1719500980 07.03.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witaj My też na wiosnę ruszamy z budową w Lutyni widzę że będziemy niedalekimi sąsiadami. Na Twoich zdjęciach widać naszą działkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowisz 07.03.2007 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam, Przyjemnie spotkać sąsiadów na forum Na której działce będziecie się budować? Kiedy konkretnie zaczynacie? U nas w sumie już coś zaczeło się dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doska1719500980 07.03.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Budujemy się końcu Porzeczkowej (przy transformatorze) tam gdzie stoją takie szare narożne słupki ogrodzeniowe. A budowe powoli rozpoczynamy na razie mamy zdjęty humus a w piątek ma geodeta wytyczyć osie budynku:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowisz 07.03.2007 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 To jesteśmy w sumie na tym samym etapie. U nas też humus już ściągnięty i budynek wytyczony. Widziałem, że budujecie wg. projektu "Benedykt 2". Dość podobny do naszego:) Tylko nasz troche mniejszy. Co do działki to chyba interesowaliśmy się też tą samą działką. To zdaje się ta 30 arowa działka od nauczyciela z Lutyni. Dla nas była troche za duża. Mamy teraz troche problem z dojazdem do działki. Po deszczach Porzeczkowa jest dość mokra a do nas trzeba jeszcze przejechać naszą wewnętrzną drogą, która też nie jest najlepszej jakości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doska1719500980 07.03.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ostatecznie budujemy Benedykta 1 a co do Waszej drogi to znam ja ponieważ tam na końcu buduje się męża kolega i czasami do niego chodziliśmy A czy Wy przypadkiem nie macie kierownika budowy z Lutyni poleconego przez sprzedającego Wam działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowisz 07.03.2007 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Kierownika budowy mamy jednak ze Środy Śląskiej - pana Filarowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 11.03.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 pozdrawiam przyszłego posiadacza bostonka ps dostałeś maila ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowisz 12.03.2007 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Tak. Dostałem zdjęcia.Dziękuje bardzo. Przy okazji pytanie - bo na zdjęciach tego nie widać. Czy nie było problemu z cokołem wokół garażu? Garaż jest położony niżej, więc i cokół będzie niżej. Zastanawiam się czy to nie będzie dziwnie wyglądało - szczegółnie w tylnej części domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 13.03.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 puściłem maila ze zdjęciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 14.03.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witaj! My budujemy w sumie też niedaleko od Was, bo w Mrozowie. Chciałam zabrać głos w sprawie materiałów na ściany i powiedzieć, że z naszego rozeznania i autopsji to zdecydowanie polecam Porotherm. Moim zdaniem jedynym mankamentem jest jego cena, a tak poza tym to naprawdę świetny materiał. Co do Jopka to jest duużo gorszej jakości, ma gorsze parametry, a poza tym (mój kolega niestety się na niego zdecydował) jest bardzo dużo odpadów już przy samej dostawie - tutaj teoria o kruchości dotyczy chyba samego pustaka ceramicznego, a nie konkretnego wyrobu. Nasi znajomi budowali z wyrobów jeszcze innego producenta pustaków Porotonu i też byli bardzo zadowoleni, ale był jeszcze droższy niż Porotherm Mam Nadzieję, że chociaż trochę pomogłam Pozdrawiam i życzę dobrego tempa i solidnej ekipy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doska1719500980 26.03.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Pięknie rośnie Wasz domek wczoraj podziwialiśmy go z bliska A mam pytanie gdzie kupowaliście piasek i jeśli można wiedzieć w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowisz 26.03.2007 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Prawdę mówiąc nawet nie wiem skąd jest ten piasek. Załatwiał go nam nasz wykonawca. Koszt - 220zł za wywrotkę (Kamaz). Jeśli jesteście zainteresowani mogę się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oozz 26.04.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Posiadamy działkę na ul. Jasnej. Oczekujemy na warunki zabudowy ( juz 3 miesiąc). Witam wszystkich przyszłych sąsiadów. P.S. Mam zamiar dopytywać się "bardziej zaawansowanych" o różne rzeczy-proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts