71kkk 23.12.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 witam kolezanki i kolegow- drodzy moi co sadzicie o kotlach tej firmy??? jak sie sprawdzaja w eksploatacji ? czy sa usterkowe? jaki jest serwis? prosze o info, bo wlasnie mam taki kociolek i nie wiem czy dobrze wybralem i co mnie czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.12.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 A jaki dokładnie koega ma kocioł? Niestety na zadane pytanie nie odpowiem, bo jestem też w trakcie wyboru. Czytałem dużo o wolfie, pościągałem trochę danych. Ceny nie są zbyt niskie. Przymierzam się do rozwiązania: kocioł kondensacyjny jednofunkcyjny + oddzielny cwu + solar (to ostatnie będzie zależało od ceny). Zasilanie gaz. Pierwsza wycena jaką dostałem, od Viesmanna, położyła mnie na łopatki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 23.12.2006 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 u mnie kondensacyjny TGK 24 kw jednofunkycjny z zasobnikiem 200l. zasobnik mnie poowalil, bo wielkie lezyace bydle- nie meiscicl mi sie do kotlowi, bo budujac mie myslalem o tak duzym kotle- bylem przygotowany na kotly typu lodowka. okazalo sie ze kociol jest stojacy a wlasciwie lezacy- zasobnik ma wymiar 60 szer, 68 wys, 120 dlugość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bat21 23.12.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Mam Wolfa CGS 20/160 Układ z podłogówką na mieszaczu i dodatkowej pompie i grzejnikami na zaworze klapowym. Automatyka MM i 2*BM. Do tego Sterownik SIEMENS LOGO jako sterownik pompu cyrkulacyjnej i termostat maksymalny. Sprawuje się znakomicie. Zurzycie gazu mam mniejsze niż w podobnym domu i piec BUDERUS. Co jeszcze Cię interesuje.W rajch jest ceniony lepiej niż VIESSMANN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.12.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 U nas jest Wolf CGB 24, zasobnik 120l. Pogodowy regulator tem. DWTM...Na razie ciezko cos wiecej o tym powiedziec, bo dopiero od nie dawna jest u nas...,ale chetnie tutaj zerkne aby poczytac opienie tych co maja juz od dluzszego czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_3miasto 27.12.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 mam Wolfa 24kW. otwarta komora, wiszacy, jednofunkcyjny z zasobniekiem 115l...wyglada w komplecie jak lodowka (mozna zalozyc dostosowane do tego typu oslony)...regulator pokojowy tez wolfa..instalacja miedziana, grzejniki (20 sztuk) i podlogówka (5 galazek)...metraz do ogrzania ok 280 m2...ma juz dwa latka..i dziala jak powinien, zadnych niespodzianek...co roku przeglad (jak to mawia konserwator: odkurzymy i do zobaczenia za rok) i tak jest...POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts