Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kotly WOLF

71kkk

Recommended Posts

A jaki dokładnie koega ma kocioł? Niestety na zadane pytanie nie odpowiem, bo jestem też w trakcie wyboru. Czytałem dużo o wolfie, pościągałem trochę danych. Ceny nie są zbyt niskie. Przymierzam się do rozwiązania: kocioł kondensacyjny jednofunkcyjny + oddzielny cwu + solar (to ostatnie będzie zależało od ceny). Zasilanie gaz. Pierwsza wycena jaką dostałem, od Viesmanna, położyła mnie na łopatki....

u mnie kondensacyjny TGK 24 kw jednofunkycjny z zasobnikiem 200l. zasobnik mnie poowalil, bo wielkie lezyace bydle- nie meiscicl mi sie do kotlowi, bo budujac mie myslalem o tak duzym kotle- bylem przygotowany na kotly typu lodowka. okazalo sie ze kociol jest stojacy a wlasciwie lezacy- zasobnik ma wymiar 60 szer, 68 wys, 120 dlugość. :lol:

Mam Wolfa CGS 20/160 Układ z podłogówką na mieszaczu i dodatkowej pompie i grzejnikami na zaworze klapowym. Automatyka MM i 2*BM. Do tego Sterownik SIEMENS LOGO jako sterownik pompu cyrkulacyjnej i termostat maksymalny. Sprawuje się znakomicie. Zurzycie gazu mam mniejsze niż w podobnym domu i piec BUDERUS. Co jeszcze Cię interesuje.W rajch jest ceniony lepiej niż VIESSMANN.

U nas jest Wolf CGB 24, zasobnik 120l.

Pogodowy regulator tem. DWTM...

Na razie ciezko cos wiecej o tym powiedziec, bo dopiero od nie dawna jest u nas...,ale chetnie tutaj zerkne aby poczytac opienie tych co maja juz od dluzszego czasu...

mam Wolfa 24kW. otwarta komora, wiszacy, jednofunkcyjny z zasobniekiem 115l...wyglada w komplecie jak lodowka (mozna zalozyc dostosowane do tego typu oslony)...regulator pokojowy tez wolfa..instalacja miedziana, grzejniki (20 sztuk) i podlogówka (5 galazek)...metraz do ogrzania ok 280 m2...ma juz dwa latka..i dziala jak powinien, zadnych niespodzianek...co roku przeglad (jak to mawia konserwator: odkurzymy i do zobaczenia za rok) i tak jest...POLECAM