Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam !

kupiłem gazowy kocioł kondensacyjny, umieszczę go w kotłowni (piwnica). mam wykonany wg projektu komin ok. 11m wysokości. chciałbym wyprowadzić spaliny i czerpać powietrze przez boczną ścianę budynku. niestety - i w piwnicy jest okno, a powyżej na dwóch kondygnacjach też są okna. gdzie można znaleźć info, czy i w jakiej odległości od okien takie wyprowadzenie jest możliwe?

chętne przeczytam też uwagi tych, którzy juz takie rozwiązanie zastosowali.

pzdr

mony

p.s. istniejący przewód kominowy chciałbym wykorzystać (gdyby była taka konieczność) dla drugiego pieca - na paliwo stałe

https://forum.murator.pl/topic/68284-do-kominiarza-odprowadzenie-spalin-z-kot%C5%82a-kondensacyjnego/

dokładnie mówi o tym rozporządzenie ministra infrastruktury w srawi warunków jakim powinny odpowidać budynki ...

i każdy kto chce się bawić w budowę czy remont powinien go mieć i dore się z nim zapoznać pozwoli to uniknąć wielu problemów

znalazłem, przejrzałem - nie ma nic źle szukam, czy źle podpowiadasz?

szukałem w roz[porządzeniu ministra infrastruktury w sprawie warunków technicznych jakim powinny ... budynki z dnia 07.04.2004r

pzdr

mony