piotrulex 24.12.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 EDIT: JESLI NIE MASZ SPADKU - NIE ODDAWAJ GLOSU chodzi o procenty - ile dokladnie ja mam 110cm ponizej poziomu dzialki podzielone przez 7m zjazd do niego = 15,7% dopuszczelny z tego co wiem wynosi 25% jak jest u Was i jak sie jezdzi np. zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.12.2006 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 my mamy dokladnie 15,7 i mam nadzieje, ze bedzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 26.12.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Nie będzie wogóle spadku bo garaż będzie wolnostojącym obiektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.12.2006 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Nie będzie wogóle spadku bo garaż będzie wolnostojącym obiektem. EDIT: JUZ POPRAWILEM SWOJEGO 1 POSTA ABY NIE BYLO NIEPOROZUMIEN no to w sumie nie powinienes oddawac glosu choc w sumie to pewnie pytanie iprzedzialki okreslilem niejasno temat sie konczy "o ile go macie" chodzi mi o glosy tych ktorzy maja spadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.12.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Ja mam pod górkę.Procenty rosną w miarę spożycia.Coraz trudniej się idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.01.2007 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 kto jeszcze nie ma pod gorke ani na rowno tylko ze spadem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkan 08.01.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 W moim projekcie spadek określony jest jako maksymalnie 25%, ale wyjdzie mniejszy, bo posadzka piwnicy jest 1,25 m poniżej poziomu terenu a podjazd ma długości 6 m (bez tej części płaskiej przy samej bramie garażowej) to daje kąt nachylenia ok. 12 stopni.Też trochę się boję o wyjeżdżanie z garażu, szczególnie zimą. Jeśli wystarczy funduszy, to może zrobię zjazd podgrzewany, wtedy nie będzie zamarzać. Na szczęście buduję jednocześnie budynek gospodarczy, w którym też będzie garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.01.2007 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 kto tam jeszcze sie wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leesou 23.01.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ja mam ok. 140 cm na ok 6m czyli ok. 23%. Nie mam problemu z pokonaniem tego "wzniesienia" (auto radzi sobie bez problemów). Jedyny problem jaki jest to fakt że zjazd był budowany gdy na szosach królowały "maluchy" i "kredensy" (fiat 125p). Na te auta zjazd jest bezproblemowy bo nie miały takiego dużego "nawisu" z przodu (od osi przedniego koła do przedniego zderzaka). Obecne samochody mają większy "nawis" + różnorakie spojlery, nawiewy itp co mi bardzo utrudnia wjazd. Ale na to mam sposób: 2 grube dechy podkładam pod koła na samym dole zjazdu i jakoś wjeżdżam. Niestety to jakoś spowodowało że do garażu wjeżdżam już tylko gdy chcę zmienić olej lub skorzystać z kanału. Te dechy to zbyt kłopotliwy zabieg. A i jeszcze jedno. Na takim spadku sam hamulec ręczny ledwie co trzyma a na biegu (nawet wstecznym) samochód sie stacza więc pozostawienie go na zjeździe jest niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leesou 23.01.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Jeszcze mi się przypomniało: kiedyś gdy zepsuł mi sie samochód a stał w garażu musiałem go jakoś stamtąd wyciągnąć żeby zawieźć do mechanika. Był to omawiany powyżej "kredens". Co tu zrobić. Podpiąłem Toyotkę Corolkę na lince, i na wstecznym wyciągnałem pod to wzniesienie fiacika. Sam byłem zdziwiony tym efektem.Teraz parę słów o odśnieżaniu. To jest dobry fitness club - najlepszy z możliwych bo na świeżym powietrzu. A jak już nie dawałem zeskrobać lodu z podjazdu to wyjeżdżałem na 16 razy - za każdym razem coraz wyżej a buksujące koła podtapiały lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.01.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 kto tam jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts