vanderbobo 24.12.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 rzucam temat bo właśnie zaczynam szukać odpowiednich klejów od gresy, płytek, i płytek na podłogówkę. Wiem że wielu z was już ma to za sobą więc liczę na pomoc. a taki temat może przydać się każdemu. na początek moje typy na dziś. Ceresit CM11 - na zwykłe płytki bez podłogówkiCeresit CM17 - na podłogówkę. cen nie znam. a i dodam jeszcze takie zestawienie. http://img218.imageshack.us/img218/2224/screenhunter005nt9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mockba 24.12.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Powiem tak... Ceresit i tylko ceresit !!!uzywaj 16 jest tansza od 17 a niewiele sie rozni...z nowej lini ceresitu... - to jezeli chodzi o podlogi i plytki zewnetrzne.... sciany uzywaj 11... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 24.12.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Na rynku istnieje mnóstwo firm krajowych i zagranicznych produkujących zaprawy klejowe. Ciężko wśród nich wybrać najodpowiedniejsze. Z dobrych moim zdaniem produktów mogę polecić Ceresit, Knauf, Schonox czy też Kerakol i Sakret. Nie są to tanie produkty, ale spełniają wszelkie potrzebne funkcje nawet w dość specyficznych zleceniach. Ale, jak zawsze twierdzę, każdy decyduje sam na co wydaje pieniądze. Jako wykonawca, często, muszę robić z tego co inwestor wybiera. Ale jak mam wolną rękę, to stosuję tylko sprawdzone zaprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askala 26.12.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 orientacyjne ceny ceresit cm 17 25+5 kg 63 złcm 11 25+5 kg 20 zł ja wybralem powyzsze, choc jeszcze nie uzywalem jeszcze zastosuje grunt CT-17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 26.12.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 wśród glazurników z którymi rozmawiałem, prym wiedzie ceresit, z czym to związane ? jakoś nie podejrzewam że glazurnicy działają wyłącznie w trosce o inwestora, może ceresit jest dobrze urabialany, plastyczny, może dobrze się trzyma packi, może ma dobrze dobrane opóźniacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 26.12.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Ardex i PCI - najwyższa półka jakościowa i cenowa zarazem.Ale czy to ma znaczenie , potrzebujesz góra 2,3 worki kleju więc ta róznica w cenie znika w ogólnych kosztach .Skąd znam te firmy - w obu pracowałem i w zwiazku z tym wiem co sa warte , jak i wiem co jest warta konkurencja.Z pełnym szacunkiem dla konkurencji ale.........Ale nie ma powtarzalności produkcji . Jak dostana dobry cement to nawet najprostszy Atlas jest dobry .Każda firma ma bardzo dobre linie produkcyjne ,wszystko zależy zatem od dostarczanych komponentów, a te są niestety różne .Wielokrotnie widziałem w Ardexie dostawy np.cementu.I wielokrotnie widziałem jak cementowóz wyjeżdżał z fabryki nie rozładowany .Nie spełniał parametrów i juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12krzysiek 26.12.2006 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Ceresit Cm-11 wystarczy do wszystkich płytek do wymiaru 50cmx50cmTwarde nieodkształcające się podłożeLub znacznie lepsze kleje to SoproŚciągałem płytki (kilka sztuk pękniętych na krawędziach)po 8 latach układane na CM-17(schody) ten klej gnijeZbijałem płytki po 8 latach CM-11 i jest co zbijać!No i zbijałem płytki po 2tygodniach Sopro też jest co robić.Dodam, że sam je wcześniej układałem.Polecam CM-11 i kleje z rodziny Sopro, oby dwa produkty dobrze urabialne, mające dobry czas schnięcia.Co nie można powiedzieć o np: AtlasieJest jeszcze grupa tanich klejów dostępnych w hipermarketach:to Kreisler, dobry klej PozdrawiamKRZYSIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 27.12.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 U mnie na tarasach w poprzednim mieszkaniu lepszy okazał sie atlas plus od ceresitu CM11. Taras od strony południowej na którym położyłem kafle na Atlasie plus ponad 5 lat temu jest kompletnie nienaruszony. Natomiast taras od zachodu na ceresicie(tak mnie namówił fachowiec) jest w kilku miejscach popękany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 27.12.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Do wszystkiego SOPRO No 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 27.12.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 U mnie na tarasach w poprzednim mieszkaniu lepszy okazał sie atlas plus od ceresitu CM11. Taras od strony południowej na którym położyłem kafle na Atlasie plus ponad 5 lat temu jest kompletnie nienaruszony. Natomiast taras od zachodu na ceresicie(tak mnie namówił fachowiec) jest w kilku miejscach popękany ...ale co to za porównanie... odpowiednikiem elastycznego Atlasu plus jest również elastyczny CM17 (oczywiście dużo droższy bo trzykrotnie więcej niż CM11). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 27.12.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Kleiłem altasem i sorpo.Atlas to porażka pod względem urabiolności i przyczepności świeżego kleju ale po miesiącu nie dało się zbić płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 29.12.2006 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 w końcu kupiłem Glazurnika, tez zielony do zwykłych płytek za 13zł a ten czerwony na podłoża ogrzewane za 45zł. Glazurnik to produkt firmy Mapei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 29.12.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 CM 11 standart, a na ogrzewane pogłogi kupiłem CM 17 i taki sam będzie na schody i taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12krzysiek 30.12.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Do wszystkiego SOPRO No 1. Nie każdego stać by płacić 100zł za worek Ten klej jest na ekstremalne warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusdom 30.12.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 standard to stosuję i plecam ceresit jak inwestor chce oszczędności to Prefix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacper69 18.03.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Mój glazurnik wyraźnie odradzał Ceresit 11 , podobno zauwazalnie obsuneła się jego jakość.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 18.03.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 w końcu kupiłem Glazurnika, tez zielony do zwykłych płytek za 13zł a ten czerwony na podłoża ogrzewane za 45zł. Glazurnik to produkt firmy Mapei Bardzo dobrze zrobiłeś, a fuga glazurnika też jest super aż chce sie pracować dla mnie najlepsza,bez stresu. Osobiście nie nawidzę fugi ceresitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 18.03.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 a ja korzystam z Kreisla Elastan multi i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 18.03.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Jaką wydajność mamy z jednego worka 25kg ile m2 podłogi ułożymy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.03.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 .... a ja kułem płytki położone przez jeszcze "komunistycznego" glazurnika na zaprawę beronową! Powtarzam - KUŁEM!!! Teraz takiego fachowca dostać... marzenie... Dobry fachowiec przy zachowaniu wszystkich prawideł sztuki położy na tanim kleju tak że nie można oderwać... partacz drogi klej zmarnuje a płytka sama spadnie... Wystarczy unikać błędów w sztuce to i tani klej będzie dobry (no może nie do przesady tani) A to dla przestrogi... nawet najlepszy klej nie pomógł... http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=2335 straszne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts