Sp5es 18.03.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Rewelacyjne wydajności ma najnowsze dziecko firmy PCI http://www.basf-cc.pl/NR/rdonlyres/2A07D46A-0EE4-4AA1-90FF-CC484904319D/78241/Nanolight.pdf Nanolight to kleje oparte na nanotechnologiach. Zużycie ca 30-40 % mniejsze, za to droższe, ale nadają się do wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 18.03.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Napisałem kilka postów powyżej.PCI i Ardex to najwyższa półka jakościowa. Co do ceny kleju: jeżeli na klej wydasz nawet 100% więcej to i tak nie zauważysz różnic w kosztach . Potrzeba na nasze powierzchnie 3-5 worków kleju . Wydasz więc około 150 PLN więcej na klej z najwyższej półki . A to jest jedna z najpewniejszych inwestycji w naszym domu.Poza tym kupujemy dobre płytki które kosztują wielokrotnie więcej niż ta różnica w cenach dobrego a bardzo dobrego kleju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 18.03.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 U mnie na tarasach w poprzednim mieszkaniu lepszy okazał sie atlas plus od ceresitu CM11. Taras od strony południowej na którym położyłem kafle na Atlasie plus ponad 5 lat temu jest kompletnie nienaruszony. Natomiast taras od zachodu na ceresicie(tak mnie namówił fachowiec) jest w kilku miejscach popękany ...ale co to za porównanie... odpowiednikiem elastycznego Atlasu plus jest również elastyczny CM17 (oczywiście dużo droższy bo trzykrotnie więcej niż CM11). Sorry pomyliłem się oba kleje były napewno elastyczne czyli raczej był to Ceresit CM17. Tak czy siak Atlas plus sprawdził się - odpukać a ten ceresit cały się kruszy. Pod kaflami czuć że jest pustka. Być może winne było podłoże - nie jestem w stanie tego teraz dociec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 18.03.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Pustka pod płytkami to wina wykonawcy, nie kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 18.03.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Pustka pod płytkami to wina wykonawcy, nie kleju. Tylko że ten sam wykonawca kładł też kafle na drugim tarasie na Atlasie i tam jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 18.03.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Pustka pod płytkami to wina wykonawcy, nie kleju. Tylko że ten sam wykonawca kładł też kafle na drugim tarasie na Atlasie i tam jest ok. Pewnie nie zdążył nic wypić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler 19.03.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 A ma ktoś doświadczenia z atlasem CAL-N ? Czy to jego "upłynnienie" jest problemem przy układaniu?Chodzi mi o stosowanie go na taras i czy np. pionowe powierzchnie schodów da się tym wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 19.03.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 A co powiecie na nowy CERESIT CM-18?Najpierw się wkurzyłem bo worek ma tylko 18kg a nie "uczciwe" 25kg a kosztuje tyle samo co CM-17. Jednak układa się b. dobrze i worek starcza na prawie 10m2 (paca 6mm) - więc wychodzi kosztowo tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 19.03.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Sopro 372 FBK wzmocniony - wg mnie do wewnątzrz do płytek do 50x50 nie ma lepszego. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebamalina 28.01.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam. Mam pytanko czy ktoś słyszał o takim kleju jak Kleib C10 ( [/url]http://rassbud.pl/keib/kleib-c10/). Fachowiec doradzał mi ten klej porównując jego właściwości do Atlasu Plus. Mam zamiar przykleić płytki na podłogówce i nie wiem, czy klej o połowe tańszy niż Atlas może być też taki dobry.Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 28.01.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Polcecam Schonox-a. Glazurnik był zachwycony, całą chemią z tej firmy (grunty, folie w płynie, kleje, zaprawy ... ). Powiadał, że jest to o klasę lepsze od wszystkiego innego czym do tej pory robił. Produkt mało znany na rynku, ale na prawdę bardzo dobry. A sprzedaje go w W-wie. m.in. Hazym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elami1971 28.01.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam, a czy ktoś się zetknął z klejem Roffix Flex? Kupiłem ale nikt go nie poleca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 28.01.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Istnieją jeszcze takie kleje elastyczne jak weber ZP414 http://www.grupapsb.com.pl/files/MagazineDocument/od5vhfu0625a09/s_27weber.pdfOraz mało znany MUREXIN http://www.murexin.com/pl/main4/sub2/17327/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 28.01.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 stosowalismy kleje KNAUFa i SPORO, fachowiec byl bardzo zadowolony, ja tez, latwo kupic i w dobrej cenie. za kilka lat napisze czy plyki jeszcze sie trzymaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neeoo 29.01.2008 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Napisałem kilka postów powyżej. PCI i Ardex to najwyższa półka jakościowa. PCI znam, ale z BASFem tak jest, że czego się nie tknie jest to najwyższej jakości. Ja nie pracuję dla nich, ale dobrze znam ich produkty. I co najważniejsze niema z mini problemów. Ewentualnie mogę polecić również klej firmy SIKA; Sikabond T8 jeżeli nie odstraszy was cena to bardzo dobre rozwiązanie. Wcześniej przez kilka lat pracowalemdla dużego dystrybutora Atlasa i wiem co mówię, katastrofa, sprzedaż duża, a problemów trzy razy tyle. Znacznie mniej problemów było z Henklem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 31.01.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Probowałem wielu ale na dzień dzisiejszy Weber 414. Elastyczny klej bardzo dobrze się rozprowadza po posadzce. Ewentualnie Kreisel Elasti-Multi prawie identyczny jak 414 ale chyba droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 01.02.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Powiem tak... Ceresit i tylko ceresit !!! uzywaj 16 jest tansza od 17 a niewiele sie rozni... z nowej lini ceresitu... - to jezeli chodzi o podlogi i plytki zewnetrzne.... sciany uzywaj 11... tak jak kolega napisał Natomiast jak najdalej od W_I_M-a. Przejechałem się na nim i już tego błędu nie popełnię. Wiąże 3 dni i związać nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
straga 18.06.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Do wszystkiego SOPRO No 1. Nie każdego stać by płacić 100zł za worek Ten klej jest na ekstremalne warunki Dobra, ale jest jeszcze tańszy Sopro 450, elastyczny jak najbardziej, nadaje się na podłogówke - i kosztuje o wiele mniej od Ceresitu CM17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
straga 18.06.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 .... a ja kułem płytki położone przez jeszcze "komunistycznego" glazurnika na zaprawę beronową! Powtarzam - KUŁEM!!! Teraz takiego fachowca dostać... marzenie... Dobry fachowiec przy zachowaniu wszystkich prawideł sztuki położy na tanim kleju tak że nie można oderwać... partacz drogi klej zmarnuje a płytka sama spadnie... Wystarczy unikać błędów w sztuce to i tani klej będzie dobry (no może nie do przesady tani) A to dla przestrogi... nawet najlepszy klej nie pomógł... http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=2335 straszne... Nieprawda!!! Wiesz, czym różni się tani klej od drogiego? M. in. ilością piachu - czyli wypełniacza - oraz ilością i jakością cementu, plastyfikatorów itd. Czyli: na beton można ułożyć płytki w porządny sposób, ale na tani klej już niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 24.11.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 kurna coś dużo tych starych tematów odnajduję czy Ceresit Cm11 i 17 nadal górą ups nie górą tylko kupowany jest przez inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts