Arek-L 25.12.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Witajcie, Czy ma może ktoś doświadczenia z projektem Damianz pracowni ARCHIMAAT:http://www.domdlaciebie.com.pl/CM/content.php/default/default?akcja=szczegoly&id_domku=106Pozdrawiam,Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 26.12.2006 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Witajcie,A co sądzicie o projekcie Damian?http://www.domdlaciebie.com.pl/CM/content.php/default/default?akcja=szczegoly&id_domku=106Jak na razie jest naszym typem. Działka już jest, na wiosnę chcieliśmy zaczynać (jak się uda z formalizmami).Wcześniej typowaliśmy Księżyc (http://www.dobredomy.pl/?id_project=41) ale jest trochę za mały (skład 2+2).Proszę o wasze opinie.Pozdrawiam,Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolid72 21.10.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witam ! Wątek nie jest już nowy więc może Ty masz już pewne doświadczenia z "Damianem". Ja dopiero będę startował z tym projektem. Bardzo jestem ciekaw jak budynek wygląda w "realu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 21.10.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Trochę od tego czasu minęło - trochę przybyło Mam trochę zdjęć - muszę tylko poszukać jak je wstawić do tego wątku. Generalnie - idziemy prawie zgodnie z projektem i jesteśmy zadowoleni. Trochę doświadczenia też juz zebraliśmy. A budynek - oczywiście do zobaczenia w stanie w jakim jest tj. wczoraj skończyliśmy więźbę, jutro murarze kończą swoją robote, za ok. 2 tygodnie cieśla zrobi deskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 21.10.2007 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 ok, jak powstawiać zdjęcia, nie działa mi na końcu alt+p (mam klawiature z bajerami, niestety).- zdjęcia z dzisiejszego dnia. http://foto.onet.pl/2ru8,djwdjjgkhtvk,bz2hf,u.html?V=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolid72 22.10.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Nie wiem jak wkleic ale link działa. Wyglada na to, że wybór był słuszny Zastanawiam sie nad zlikwidowaniem tylnego balkonu. Jaki masz strop bo ja przeprojektowałem na Terivę. Mam jeszcze parę pytań a najchętniej jeśli podasz lokalizacje podjechałbym w nastepną sobotę obejrze wszystko na miejscu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 22.10.2007 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Wysłałem namiary na priva.Kilka spostrzeżeń na dzień dzisiejszy:1. Strop - też przerobiliśmy na terivę, ale warto dozbroić dodatkowo - dużo zwisów bez podparcia, spora otwarta przestrzeń nad salonem, na której podpierają się słupy więźby. Warto dołożyć dodatkowe żebra i belki rozdzielcze, zwłaszcza w miejscu słupów.2. Kotłownia i spiżarka - połączyliśmy to w jedno, bo inaczej wychodzą 2 małe "klitki". Mimo to pomieszczenie małe, jeżeli myśli się o ogrzewaniu paliwem stałym, a na taki dom trochę tego trzeba (u nas gazu brak, pewnie pójdziemy w PC).3. Ściany - zmieniliśmy na 2 warstwowe.Reszta - raczej bez zmian. Układ jak dla nas idealny. Balkon - my zostawiliśmy ze względu na 2 kwestie:1. Chcieliśmy balkony, bo obecnie brakuje nam ich.2. Dom jest o tyle fajny, że z każdej strony jest symetryczny. I to jest jego zaleta wg mnie i dlatego zostawiliśmy balkony jak były w projekcie. Dom ma sporo przeszkleń, dlatego warto go umiejscowić w odpowiednich kierunkach - u nas prawie idealny układ - strona garażowa od płn., reszta jak wisz, praktycznie w całości od zach. i płd. (prócz dużej sypialni na górze - od wschodu).Nadproża nad oknami narożnymi - tu trzeba bardzo pilnować wykonania - wymaga porządnego zbrojenia. Majster próbował przekonać do wstawienia słupków, ale postawiliśmy na swoim. Dla niego to było ok. tygodnia więcej roboty, ale jak to ujął: "widziały gały co brały". Nie zauważył tego przy umowie.O reszcie mogę opowiedzieć, jak się spotkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 26.10.2007 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Nie wiem jak wkleic ale link działa. Wyglada na to, że wybór był słuszny Zastanawiam sie nad zlikwidowaniem tylnego balkonu. Jaki masz strop bo ja przeprojektowałem na Terivę. Mam jeszcze parę pytań a najchętniej jeśli podasz lokalizacje podjechałbym w nastepną sobotę obejrze wszystko na miejscu ... wysłałem namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewela-sun 30.05.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=366&opcja=opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts