Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tabu

adam_mk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bo spotkałem się tu z rozważaniami o etycznym czy nieetycznym postępowaniu. Rozważaniami o seksie, poglądach politycznych, poglądach własnych, frustracji, euforii, innych stanach umysłu i wyglądało na to, że ten psychiatryk tabu nie ma. Same duże chłopaki i dziewczynki.

Zadałem pytanie i temat.......znikł!!! :o

TABU?!!! :o :o :o

Adam M.

Odwiedziłem dziś forum. Porozglądałem się.

Teraz siedzę i myślę.

Niech Moc będzie z nami!

Czerpiąc z jej pokładów po poczytaniu:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=89075

Dochodzę do wniosku:

Nie zastosowano TABU!

Zastosowano BUTA!

Wszystko jest jasne i świat od razu znormalniał!

Adam M.

Ale coś się faktycznie dzieje... Zjadło wątek w kjtórym wczoraj pisałam. Zjadło tak dokładnie, że nawet w moich postach nie ma po nim śladu. A nie był kontrowersyjny... Przywidzenia mam???

.... A nie był kontrowersyjny...

Jak dla kogo.

Ja na ten przykład lubię chadzać po ogrodzie trzymając w zębach martwą kurę sąsiada. Brzuch usmarowany krwią. W rękach tasak i nóż rzeźnicki.

Na tyłku damskie figi.

Dla mnie to mało kontrowersyjne ale dla sąsiadów i policji chyba nie bo zjechało się ich ze setka :wink:

...na pewno tematem "tabu' jest problem niechęci Polaków do Żydów (nie mylić z antysemityzmem). Wydaje mi się , że nie jest on poruszany z powodu ogólnoświatowej mody na tzw. poprawność polityczną.

Jakby równoległym problemem jest niechęć Żydów do Polaków (sam jej zresztą doświadczyłem w USA). Nie za bardzo wiem o co w tym wszystkim chodzi - dlaczego ?!

Pozdrawiam

w wakacje obejrzałam cały cykl filmów National Geografic- między innymi serię "Tabu".Czego tam nie było! Od samookaleczeń po poliandrię i specyficzne pożywienie, na widok którego robiło się niedobrze...No właśnie, tabu...

Nie sądzę, ze Polacy są antysemitami- wypowiedzi dotyczące Zydów nie są mi znane z "własnego "podwórka, a mam sporą rodzinę, bardzo zróżnicowaną pod względem wykształcenia, wykonywanych zawodów, pochodzenia społecznego itp.Od miłosników Leppera po zwolenników Platformy. Jasię w ogóle zastanawiam, jak można traktować poważnie "problem"Zydów " obecnych w naszym kraju- jest ich mikroskopijna ilość...

Co tu na forum może być "tabu?"

Chyba krasnale w ogrodzie. Sama czuję, ze gdyby ktoś wystąpił tu z p[róbą "ozdobienia" ogrodu w ten sposób, to usiłowałabym mu uświadomić, jakie to be i w ogóle.Mimo pogladu de gustibus non est disputandum .Myślę, ze sporo ludzi by to zdenerwowało.

I z pewnością kwestia "mój dom się wyróznia".Obserwuję ogólną niechęc nas, budujących, do ujednolicania zabudowy. Dostajemy wz, albo inne wytyczne, i raczej ogólnie nas wkurza, że wymarzyliśmy sobie np. 4-spadowy dach, a tu trzeba co innego, a już bron Boże, żeby nasz dom przypominał sąsiedni...A jak przypomina- to choc płot inny, bardziej wymyślny...

I to chyba jest jakieś tabu- spróbujcie Polakom narzucic koniecznośc utrzymywania jednolitej zabudowy, stylu czy kolorystyki domostw. Nawet szeregowce wyglądają hmm...zbyt róznorodnie, jeśli mi wolno sie wypowiedzieć. Jedziemy w świat, oglądamy słodkie domeczki Niemców, surowe, chmurne domy angielskiej wsi , proste i bezpretensjonalne domy Skandynawów- przykładów podać można bez liku. A co tak naprawdę nas zachwyca?

No właśnie , mili Państwo, nie pojedyńczy dom, na tle innych-(jak u nas).Ogólne wrażenie uporządkowanej, zakomponowanej spójnie przestrzeni- to jest to, co w pamięci zostaje.Co cieszy oczy.

Nasze magazyny o budowie pełne są przykładów adaptacji z zewnątrz.Z zagranicy.I potem stawiamy te zagraniczne cuda pośród- właśnie, pośród czego?Polskiego chaosu budowlanego, smiem twierdzic.Zmienia sie to powoli, ale głownie w dziedzinie osiedli deweloperskich. Bo jeśli chodzi o indywidualnych inwestorów...

Właśnie- o proszę- kto zgodzi się wybudować dom rozmiarami zbliżony do domu sąsiadów, załóżmy- parterowych, ok. 160m, dlatego że stoją juz 3 koło siebie?A on sobie umyślił dom 300m,z poddaszem i dachem wielokrotnie łamanym?I wcale nie ma w planie mieszkac z dwojgiem starych rodziców i 4 dzieci pod tymże dachem?Wrzućmy temat- zobaczycie, będzie to wsadzeniem kija w mrowisko, nawet gorzej.

Tylko mnie nie zlinczować!!!! :p [/url]

Co tu na forum może być "tabu?"

Chyba krasnale w ogrodzie. Sama czuję, ze gdyby ktoś wystąpił tu z p[róbą "ozdobienia" ogrodu w ten sposób, to usiłowałabym mu uświadomić, jakie to be i w ogóle.Mimo pogladu de gustibus non est disputandum .Myślę, ze sporo ludzi by to zdenerwowało.

To już akurat przerobiłem, . :lol:

Zapominając jakby ze o gustach sie nie dyskutuje, zapytałem kogoś czy naprawdę chce ozdobić (czytaj oszpecić) swój, piękny zresztą dom jakąś figurką na dachu. :D

Zdenerwowała sie tylko jedna osoba - ale jak ! :o

(cytowac sie nie odważę :wink: )

Może sama miała na dachu jakiegoś krasnala, albo coś w tym guście. :-?