adam_mk 25.12.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Co to jest TABU?Czy istnieje?Czy tu istnieje? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 25.12.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 ba! im ciasniej w głowie, tym więcej tabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.12.2006 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Ale jakie są tu?Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babajaga 25.12.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Adam a cóż za trudne pytanie w święta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.12.2006 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Bo spotkałem się tu z rozważaniami o etycznym czy nieetycznym postępowaniu. Rozważaniami o seksie, poglądach politycznych, poglądach własnych, frustracji, euforii, innych stanach umysłu i wyglądało na to, że ten psychiatryk tabu nie ma. Same duże chłopaki i dziewczynki. Zadałem pytanie i temat.......znikł!!! TABU?!!! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 25.12.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 ...a co to było za pytanie ? -z moich doswiadczen wynika ze moherowe tematy odpadają a tak wogle - to juz bym poszedł do roboty , bo ten luz to mnie wykończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 25.12.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 kupa, jedzenie kupy to tabu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 25.12.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 kupa, jedzenie kupy to tabu... my tu klocków nie stawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.12.2006 00:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Znaczy, Selimm, mają piętę? Znaczy .....moherową? No to wygląda na to, że tu się nie dowiem. Jak Ci napiszę o co pytałem, to nas obu wy...TABU!!! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 26.12.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Imperator kontratakuje. Joda w opozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek79 26.12.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 tabu... jest taki reggae`owy zespół. nawet fajnie grają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.12.2006 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Odwiedziłem dziś forum. Porozglądałem się.Teraz siedzę i myślę. Niech Moc będzie z nami!Czerpiąc z jej pokładów po poczytaniu:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=89075Dochodzę do wniosku:Nie zastosowano TABU!Zastosowano BUTA! Wszystko jest jasne i świat od razu znormalniał! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.12.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Ale coś się faktycznie dzieje... Zjadło wątek w kjtórym wczoraj pisałam. Zjadło tak dokładnie, że nawet w moich postach nie ma po nim śladu. A nie był kontrowersyjny... Przywidzenia mam??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 27.12.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 .... A nie był kontrowersyjny... Jak dla kogo. Ja na ten przykład lubię chadzać po ogrodzie trzymając w zębach martwą kurę sąsiada. Brzuch usmarowany krwią. W rękach tasak i nóż rzeźnicki. Na tyłku damskie figi. Dla mnie to mało kontrowersyjne ale dla sąsiadów i policji chyba nie bo zjechało się ich ze setka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.12.2006 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Ciekawe, o co im chodziło? Nigdy nie widzieli kury, tasaka czy fig? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 28.12.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 ...na pewno tematem "tabu' jest problem niechęci Polaków do Żydów (nie mylić z antysemityzmem). Wydaje mi się , że nie jest on poruszany z powodu ogólnoświatowej mody na tzw. poprawność polityczną. Jakby równoległym problemem jest niechęć Żydów do Polaków (sam jej zresztą doświadczyłem w USA). Nie za bardzo wiem o co w tym wszystkim chodzi - dlaczego ?! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarka 28.12.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 w wakacje obejrzałam cały cykl filmów National Geografic- między innymi serię "Tabu".Czego tam nie było! Od samookaleczeń po poliandrię i specyficzne pożywienie, na widok którego robiło się niedobrze...No właśnie, tabu... Nie sądzę, ze Polacy są antysemitami- wypowiedzi dotyczące Zydów nie są mi znane z "własnego "podwórka, a mam sporą rodzinę, bardzo zróżnicowaną pod względem wykształcenia, wykonywanych zawodów, pochodzenia społecznego itp.Od miłosników Leppera po zwolenników Platformy. Jasię w ogóle zastanawiam, jak można traktować poważnie "problem"Zydów " obecnych w naszym kraju- jest ich mikroskopijna ilość... Co tu na forum może być "tabu?" Chyba krasnale w ogrodzie. Sama czuję, ze gdyby ktoś wystąpił tu z p[róbą "ozdobienia" ogrodu w ten sposób, to usiłowałabym mu uświadomić, jakie to be i w ogóle.Mimo pogladu de gustibus non est disputandum .Myślę, ze sporo ludzi by to zdenerwowało. I z pewnością kwestia "mój dom się wyróznia".Obserwuję ogólną niechęc nas, budujących, do ujednolicania zabudowy. Dostajemy wz, albo inne wytyczne, i raczej ogólnie nas wkurza, że wymarzyliśmy sobie np. 4-spadowy dach, a tu trzeba co innego, a już bron Boże, żeby nasz dom przypominał sąsiedni...A jak przypomina- to choc płot inny, bardziej wymyślny... I to chyba jest jakieś tabu- spróbujcie Polakom narzucic koniecznośc utrzymywania jednolitej zabudowy, stylu czy kolorystyki domostw. Nawet szeregowce wyglądają hmm...zbyt róznorodnie, jeśli mi wolno sie wypowiedzieć. Jedziemy w świat, oglądamy słodkie domeczki Niemców, surowe, chmurne domy angielskiej wsi , proste i bezpretensjonalne domy Skandynawów- przykładów podać można bez liku. A co tak naprawdę nas zachwyca? No właśnie , mili Państwo, nie pojedyńczy dom, na tle innych-(jak u nas).Ogólne wrażenie uporządkowanej, zakomponowanej spójnie przestrzeni- to jest to, co w pamięci zostaje.Co cieszy oczy. Nasze magazyny o budowie pełne są przykładów adaptacji z zewnątrz.Z zagranicy.I potem stawiamy te zagraniczne cuda pośród- właśnie, pośród czego?Polskiego chaosu budowlanego, smiem twierdzic.Zmienia sie to powoli, ale głownie w dziedzinie osiedli deweloperskich. Bo jeśli chodzi o indywidualnych inwestorów... Właśnie- o proszę- kto zgodzi się wybudować dom rozmiarami zbliżony do domu sąsiadów, załóżmy- parterowych, ok. 160m, dlatego że stoją juz 3 koło siebie?A on sobie umyślił dom 300m,z poddaszem i dachem wielokrotnie łamanym?I wcale nie ma w planie mieszkac z dwojgiem starych rodziców i 4 dzieci pod tymże dachem?Wrzućmy temat- zobaczycie, będzie to wsadzeniem kija w mrowisko, nawet gorzej. Tylko mnie nie zlinczować!!!! [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 28.12.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Na forum tabu jest temat tabu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.12.2006 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 A ja tylko zapytałem o opłatek....... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 28.12.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Co tu na forum może być "tabu?" Chyba krasnale w ogrodzie. Sama czuję, ze gdyby ktoś wystąpił tu z p[róbą "ozdobienia" ogrodu w ten sposób, to usiłowałabym mu uświadomić, jakie to be i w ogóle.Mimo pogladu de gustibus non est disputandum .Myślę, ze sporo ludzi by to zdenerwowało. To już akurat przerobiłem, . Zapominając jakby ze o gustach sie nie dyskutuje, zapytałem kogoś czy naprawdę chce ozdobić (czytaj oszpecić) swój, piękny zresztą dom jakąś figurką na dachu. Zdenerwowała sie tylko jedna osoba - ale jak ! (cytowac sie nie odważę ) Może sama miała na dachu jakiegoś krasnala, albo coś w tym guście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts