Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tabu

adam_mk

Recommended Posts

Co do punktu 3 - masz szczęście: pracujesz w instytucji pełnej aniołów w ludzkiej skórze.

Bez przesady. Może nie aniołów ale z pewnością nie wilków.

Punkt 6 jest dla mnie równie przykry. Nie pisałam o Tobie. Ciekawe czemu wszystko bierzesz dosłownie jako dotyczące Ciebie?

A nie było tak, że pisałaś ogólnie o nauczycielach akademickich ?

Natomiast punkt 7 to już inna bajka.

Masz typowe podejście: ja mogę komuś, ale ktoś mnie to już nie, bo jest mi przykro.

Wręcz przeciwnie. Wyznaję zasadę. Jeśli jakas wypowiedź sprawi mi przykrość mam prawo to głośno powiedzieć. Tak samo z uwaga wysłucham czy przeczytam jeśli ktoś uzna, że moja wypowiedź sprawiła mu przykrość. I raczej nie zacznę udowadniać, ze nie miał prawa się tak poczuć. Tak więc chyba trochę się mylisz w ocenie mnie...

Nie będę przytaczać tu cytatów z wielu Twoich wypowiedzi, na które natknęłam się na forum, a które skutecznie zniechęciły mnie do wypowiadania się wewątkach.

I słusznie. Dobrym zwyczajem różnych forów jest tzw hermetyzacja wątków, czyli nierozwlekanie sprzeczek z jednego wątku na inne w których spotkają się te same osoby. ESKIMOS właśnie rozhermetyzował wątek i zobacz jaki jest efekt. A wydawało się, że już dawno sobie to i owo wyjaśniliśmy. Po co wracać do dawnych spraw ?

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

NIc gorszego niż miernota obdarzona władzą :)

ewidentny psychiatryk, każdy temat sprowadza do polityki, swego czasu nawet obniżka akcyzy na auta wykrzyczana jako tragiczne posunięcie rządu...

...a co to było za pytanie ?

-z moich doswiadczen wynika ze moherowe tematy odpadają :wink:

Selimm za często patrzysz w lustro, beret Ci uwiera??? :lol: :lol:

patrząc na to forum mamy bogaty moherowy wątek, za to prawdziwe tabu to wyborcza, skrytykuj a za chwilę zamkną wątek....

...na pewno tematem "tabu' jest problem niechęci Polaków do Żydów (nie mylić z antysemityzmem). Wydaje mi się , że nie jest on poruszany z powodu ogólnoświatowej mody na tzw. poprawność polityczną.

Jakby równoległym problemem jest niechęć Żydów do Polaków (sam jej zresztą doświadczyłem w USA). Nie za bardzo wiem o co w tym wszystkim chodzi - dlaczego ?!

Pozdrawiam

poprawność polityczna jest zabawna, piśmidło które przez lata w oparach wódki naczelnego tworzyło z grudniowego generała bohatera, przez lata budowało MIT POLAK=ANTYSEMITA.... cytat: "każdy POLAK wypija nienawiść do żydów z mlekiem matki"...

po latach kłamst niektórych sumienie poruszyło i na łamach tej samej gazety M. Cichy przeprasza za zdanie "AK i NSZ wytłukły mnóstwo niedobitków z getta" i za te przeprosiny za to kłamstwo pełny szacunek do red. M. Cichego

TABU dlaczego sami polacy kłamstwami wmawiają nam jakiś antysemityzm????

W latach 90 i do dziś wyborcza epatowała stertami kłamstw jakoby "polacy wypijają nienawiść do żydów z krwią matki" (od momentu tego zdania przestałem czytać gazete), pojawiła się masa art. czy o jedwabnym, czy o AK-owcach mordujących niedobitki z getta i itd itd itd itp

Nefer obecnie jeden z autorów przeprasza za tamte kłamstwa, możesz myślec co chcesz ja jestem pełen podziwu, podziękować za odwagę, szczerość i uczciwość dla Red. Cichego, chyba nie masz coś przeciwko temu że kłamstwa po latach są odkręcane???

Tabu, to taki fakt że rewelacje o polskim antysemityźmie przekazywane przez wyborczą poszły w świat, ale nikt sprostowania czy przeprosin za kłamstwa w świat nie pośle, bo wszyscy są zainteresowani zbudowaniem mitu polaka-antysemity...., znam wielu żydów, są ludzie w mojej rodzinie którzy podczas wojny pomagali im, Ci żydzi na hasła o Jedwabnym, naszym podobno antysemityźmie głęboko się wstydzą i przepraszają nasz naród.... dlatego że przez kilka wieków byliśmy jedynym krajem w Europie przyjaźnie nastawionym wobec ich narodu.... i oni to pamiętają, a nie to co politycznie poprawne...

ale oczywiście rozumiem że to politycznie poprawne powtarzać za wyborczą polak-antysemita nawet jak po latach okazuję się że fakty były fałszywe..... i rozumiem że większość woli płynąć z tym prądem

p.s. nie ja w tym wątku ropocząłem dyputę polityczną....

Ciekawy watek ...

Mam kolege w pracy,

Ma chyba jakies kontakty ze spec sluzbami (o nic nie pytam, tylko slucham co mowi)...

Podobno wszystko jest sterowane przez spec sluzby, skandale, artykuly w gazetach, sondaze, to ze wygraja Kaczory, ze wszyscy to agenci...

Ze wszystko jest ustawione,

Ze Gazeta Wyborcza wiedzie w tym prym....

I zaraz watek zniknie?

Zobaczymy

...

Lewakk napisał:

W latach 90 i do dziś wyborcza epatowała stertami kłamstw jakoby "polacy wypijają nienawiść do żydów z krwią matki" (od momentu tego zdania przestałem czytać gazete), pojawiła się masa art. czy o jedwabnym, czy o AK-owcach mordujących niedobitki z getta i itd itd itd itp

Nefer obecnie jeden z autorów przeprasza za tamte kłamstwa, możesz myślec co chcesz ja jestem pełen podziwu, podziękować za odwagę, szczerość i uczciwość dla Red. Cichego, chyba nie masz coś przeciwko temu że kłamstwa po latach są odkręcane???

Uważasz, że Jedwabne to ściema ? Naprawdę ? OK .... są tacy co uważają, że Oświęcimia też nie było.....

Nefer napisała:

NIc gorszego niż miernota obdarzona władzą

Lewakk napisał:

ewidentny psychiatryk, każdy temat sprowadza do polityki, swego czasu nawet obniżka akcyzy na auta wykrzyczana jako tragiczne posunięcie rządu...

Mój Drogi, przykro mi, że masz takie niskie mniemanie o obecnej władzy. Ja pisałam o KAŻDEJ władzy - w firmie, w sklepie, w przychodni, w kościele,w domu.... nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Rozumiem, że masz obsesję i nie przepuścisz okazji, żeby się wyżyć. Ja na pewno nie będę z Tobą rozmawiać - bo jak już wiesz - nie mam "przyjemności żadnej".

Pozdrawiam cieplutko i baw się dobrze ...

Ciekawy watek ...

Mam kolege w pracy,

Ma chyba jakies kontakty ze spec sluzbami (o nic nie pytam, tylko slucham co mowi)...

Podobno wszystko jest sterowane przez spec sluzby, skandale, artykuly w gazetach, sondaze, to ze wygraja Kaczory, ze wszyscy to agenci...

Ze wszystko jest ustawione,

Ze Gazeta Wyborcza wiedzie w tym prym....

I zaraz watek zniknie?

Zobaczymy

...

msobanie[b/]

a czy kolega również słyszy głosy? :lol:

Nefer nie wiem czy potrafisz, ale prezentuj własne zdanie, nie wmawiaj mi nic czego nie powiedziałem, nie napisałem nigdzie że Jedwabne to kłamstwo, to poważny temat, więc postaraj się normalnie rozmawiać...

Wyborcza w latach 90 zaprezentowała wiele pewników, m.in. Jedwabne, to że AK mordowało żydów, to że Powstańcy Warszawscy dobijali niedobitki powstańców z getta.....

Właśnie jeden z autorów powyższych "faktów" ogłosił że to co pisał to nie prawda i przeprasza...., ale jak widać politycznie poprawni wiedzą lepiej niż sam przepraszający za swe niesprawdzone wiadomości redaktor....., na to Nefer nic nie poradzę, ja red, Cichego szanuję że przyznał się do kłamstwa a wyborczej chwała że wydrukowała przeprosiny...., teraz tylko należałoby zadbać by dementowanie tekstów z wyborczej z lat 90 poszło w świat....

p.s. to naprawdę zabawne że Nefer w temacie "tabu" widzisz politykę:):):) życzę w Sylwestra i Nowy Rok bys potrafiła oderwać się od tego "czegoś"

p.s.2 Nefer zadałem Ci pytanie, powyżej... chyba nie masz za złe że ktoś chce być uczciwy, szczery i przeprasza za swoje teksty w wyborczej wmawiające nam antysemityzm, mordowanie żydów, skoro to nieprawda..????

O tym ze to tabu Nefer , świadczy histeryczny post powyżej.

Oto link do tekstu z GW. Ja tam przeprosin Cichego za nieprawdę nie widzęhttp://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3810803.html

dodane: pozdrowienia sylwestrowo noworoczne :)

No jak to Dropsiak....

"Przepraszam powstańców

Michał Cichy"

"Pod koniec 1993 r. pisałem w "Gazecie" o dzienniku Calela Perechodnika, żydowskiego policjanta z Otwocka zamordowanego w 1944 r. przez Polaków. Napisałem wtedy, że w Powstaniu Warszawskim "AK i NSZ wytłukły mnóstwo niedobitków z getta". Zdanie idiotyczne, uogólniające, krzywdzące i napastliwe, które do tej pory pamięta się jako jedyne zdanie z całej sprawy. "

Najbardziej zabawne że Redaktor sie przyznał że pisząc tekst nie rozmawiał z żadnym powstańcem, to typowa uczciwość wyborczej napisać cos, nie rozmawiać z świadkami...

Myślę że przyjdzie czas w najbliższych latach i będą przeprosiny za Jedwabne...

Bardzo doceniam Cichego, to co sam napisał czas na pokój a nie na zaognianie stosunków i wobec postańców i żydów szkoda że niektórzy powyżej uważają inaczej....

p.s. Majka jestem całkowicie przekonany że cały 2007 (tak jak Twój post powyżej w ostatnim roku) spędzisz na pisaniu o innych, taki masz charakter (może to z urody wynika..??)...