Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Głupi problem telefoniczny i glupie pytanie :-/

zielonooka

Recommended Posts

Glupie bo ja zielona jestem w tym temacie jestem :-? :oops:

Mam jedna znajoma osobe ktora zamecza mnie namolnymi telefonami

o najmniej stosownych porach i wogole na tyle czesto -gesto ze jest to po prostu namolne , meczace i mnie wkurza :-?

Zazwyczaj konczy sie tak ze osobnik ten dzwoni a ja... nie odbieram... ale... nie on daje za wygrana i w koncu presja psychiczna jest taka ze za ktoryms razem odbiore i sie glupio tlumacze (a ze nie slyszalam, a ze nie mogalam rozmawiac itp.) albo ponaglana miliardem smsow lamie sie i sama dzwonie ....

Delikatnie zwracam uwage - nie zalapuje [ albo zalapac nie chce] :-?

Mniej delikatnie - z pewnych wzgledow nie zabardzo moge (i z tez pewnych wzgledow - nie chce)

Nie chce wnikac tu czemu :-? :wink: Uznajmy ze tak jest i juz [ moze na psychologu bedzie pytanie jak ukrocic przyczyny nie skutki tej sytuacji :wink: ale nie teraz ]

Tu w "Dziale Porad" chce spytac o cos innego :)

Idealem bylo by gdyby moj telefon byl... wylaczony

np. na pare godzin (dni, miesiecy :wink: itp)

Co oczywiscie z wiadomych wzgledow jest niemozliwe bo jest 100 tysiecy innych osob ktore sa mile widziane i slyszane w moim telefonie :)

I tu pytanie :)

Czy mozna zdobyc [ i czy wogole cos takiego istnieje?!] program do tel (np. do nokii n70) ktory ... dla konkretnego wybranego numeru generuje sygnał WYŁĄCZONY TELEFON ? :) [ ewentualnie "abonent poza zasiegiem..., albo choc sygnal "zajetego" tel"?]

Albo wogole nie pokazuje ze dana osoba dzwoni, nie da rady nagrac sie na poczte, a smsy od tej osoby sa niedostarczane ? :-?

Teoretycznie cos takiego chyba powinno byc nie? :wink:

[ jak nie to chyba wymysle i ...opatentuje :wink: ]

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

http://www.telepolis.pl/news.php?id=4985

Poczytaj to namiastka tego co można a raczej co będzie jeszcze można robić z tel.Kiedyś bawiło mnie szukanie i odnajdywanie ukrytego przez producenta oprogramowania.Wygladało to tak ,że sam aparat w sobie ma bardzo dużo ukrytych funkcji po to by jego potencjalny nabywca w przyszłości płacił za ich udestępnianie.Teraz gdzieś to odjechało i poszło w zapomnienie a i fascynacja zabaweczką też ucichła.Problem wraca gdy nie mamy a raczej nie możemy wejść do funkcji ukrytych.W Twoim przypadku po zdjęciu sim-locka trzeba znaleźć oprogramowanie i na pececiku włączyć w/w wspomniane funkcje ,oczywiście te które interesuja Cie najbardziej.

6. Posiadam telefon Nokia N70 i moduł Bluetooth IVT BlueSoleil. Niestety nie można uwierzytelnić telefonu z programem PC Suite 6.7. Jak to zrobić?

Niestety telefon Nokia N70 jak i inne telefony na platformie Symbian nie są na dzień dzisiejszy kompatybilne z tym sterownikiem. Należy wymienić Bluetooth na inny, który korzysta z innego sterownika, np. Microsoft, Toshiba, Widcomm (np. 1.4.2)

.Możesz spotkać i natrafić na takie określenia o swojej kom.
19. Mam telefon N70, ktory kupiłem w sieci Orange. Chciałbym usunąć pasek, widoczny na wświetlaczu. Jak to zrobić?

Opisywany pasek na wyświetlaczu to tzw. Home Screen Orange, który został wprowadzony przez operatora sieci i jest jego własnością. Nokia nie ma prawa go usunąć.

Jest to troszku nieprawda.Jeżeli masz wspomniane wyżej oprogramowanie jesteś panią swojej kom i nic noki do tego.Problem pojawia sie wtedy gdy telefon na gwarancji ulegnie popsuciu.Wtedy np mogą cie obciazyc za naprawe i tyle.

http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=791&limit=1000

ciekawe forum .Zadaj im pytanko coś Ci odpowiedza.

pozdrawiam :wink:

...czesto -gesto ze jest to po prostu namolne , meczace i mnie wkurza :-? ...

... nie daj sie. nie masz ochoty, nie chcesz - krotka pilka - grzecznie , milo acz stanowczo mowisz "nie" ...

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=88906

moze asertywnośc ... ?

:wink:

moze czytanie ze zrozumieniem ? :wink:

napisalam chyba wyraznie ale chetnie napisze jeszcze raz

1 wazny punkt: Z PEWNYCH [WAZNYCH] WZGLEDOW NIE MOGE W TYM PRZYPADKU POWIEDZIEC :"SPADAJ NA DRZEWO"

2 wazny punkt : NIE CHCE TEGO ROBIC I NIE BEDE SIE TU TLUMACZYC CZEMU 8)

3 wazny punkt : PYTANIE POSTAWIONE W POSCIE - PROSZE O INFO O TO O CO PYTAM - A NIE O KWESTIE NATURY PSYCHOLOGICZNEJ I POZIOMU MOJEJ ASERTYWNOSCI :)

Kurcze, :D :lol: :lol: WIEDZIALAM !!!ze min 1 osoba zacznie nie od tej manki i nie odpowie o co pytam tylko zacznie te psychologiczne bzdury :lol: - dlatego napislalam na poczatku (wydawalo mi sie ze wyraznie)

Tylko dlaczego musial byc to akurat brzoza?! :-? :wink: :lol:

bu

Nie pytam jak pozbyc sie nagaba!!!!!! :wink:

To moj nagab i moze lubie go miec :evil: :lol:

Pytam sie : czy cos co mniej wiecej opisalam istnieje na swiecie i czy mozna cos takiego zastosowac

ns dziekuje poczytam

akurat co do paska orange (bo tez mam w tej sieci ) wiem ze usuniecie jest mozliwe - bo usunelam :wink: nto znaczy zmusilam operatora do wklepania czegos (*nie wiem czego) :wink: co pozwala ustawic menu Orange lub je usunac - wedle woli :)

Pytanie na tamtym forum zadam ... obawiam sie tylko ze zamiast konkretnych odpowiedzi dostane cos w stylu postu powyzej - ze powinam wykazac sie stanowczoscia i rozwiazac problem na poziomie ludzkim a nie... telefonicznym :)

Tyle ze jak wlasnie NIE CHCE rozwiazywac tego na poziomie ludzkim :-?

i CHCE STANOWCZO rozwiazac to w taki sposob jaki sobie wymyslilam !

i juz :wink: :D

To moj nagab i moze lubie go miec :evil: :lol:

Pytam sie : czy cos co mniej wiecej opisalam istnieje na swiecie i czy mozna cos takiego zastosowac

obawiam sie ze nie ... na akcje wystepuje kontrakcja

jesli Twój nagab Cie lubi to zrobi wszystko zeby sie do Ciebie dobrac ...

jak sie wykapuje ze nie odbierasz i go w jajo robisz ...

zadzwoni z innego numeru ...

... Tylko dlaczego musial byc to akurat brzoza?! :-? :wink: :lol:

bu ...

jest zdaje sie przysłowie "nosił wilk razy kilka ... poniosło i wilka ..."

:wink: :lol:

zadzwoni z innego numeru ...

brzoza :wink: hmmm o zesz... o tym nie pomyslalam :-?

no to takie cos - ze ... dla kazdego numeru nieznajomego tez ma tak byc - ze zajete/niedostepne itp :wink:

a tak serio - to masz absolutna racje :wink: musze zlikwidowac problem a nie skutki tegoz problemu , no ale chwilowo zbieram sily psychiczne :wink: i czekam na kozystna chwile

to pytanie "o taki dynks do telefonu" :wink: to nawet... hmmm tak moze bardziej z ciekawosci - uwazam ze cos takiego powinno byc - czasami sa nagaby przeciez ktore nawet niesubtelnych aluzji nie rozumieja i zlosliwie dzwonia :)

jestem pewna ze mozna cos takiego z telefonem wykombinowac :wink: - w koncu to chyba zadna fiolozofia - ale sie -o dziwo- nie spotkalam z czyms takim do tej pory

zadzwoń do swojej macierzystej sieci GSM i ono ci to załatwią... :)

o? serio

kochane orange tez cos takiego umie?> :o

a tak bardziej chcialabym moc nad tym panowac - czyli np. tydzien dac sobie wolnego od nagaba a nie ze tak definitywenie

albo raz wlaczyc raz wylaczyc...

Dobra, Zielona, już nie będę :):):)

:o :lol: :lol: :lol:

to chyba ja - bo nie odebralas ode mnie telefonu :wink: :evil: :wink:

jestem nagabem :o :o :o :lol:

Przestań - latałam za prezentami jak kot z pęcherzem, a w tej piiiiii Arkadii to tylko słoni brakowało - muzyczka jak ta lala :):) i to ja muszę Ci postawić dobre winko :):)

Zadzwoniła biedactwo jak na pół roku a tu chamica nawet nie odbiera :) :evil:

Zielonooka

Pomysł, o którym piszesz jest realizowalny ale raczej nie z poziomu samego telefonu.

Z tego co wiem to niestety takiej usługi dla klientów indywidualnych nie oferuje w Polsce żaden operator - no chyba, że dla VIPów. Dla firm są oferowane takie usługi, jest to funkcjonalność zwana Black List - czy po prostu lista numerów, które nie mogą się do ciebie dodzwonić.

Zielona, to zależy od telefonu. W moim angielskim :D NECu przewidzieli taką opcję, mogę zablokować numer w obie strony (ani nie zadzwonię, ani nie odbiorę a mam informację że dzwonił!). Widocznie to anglicy tacy specyficzni. W polskich telefonach może też gdzieś jest to schowane, powinni wiedzieć u operatora w serwisie.

dzieki za info :wink:

gadalam wczoraj ze znajomym

twierdzi ze cos co sobie wymyslilam jest niemozliwe ze wzgledu na to ze komorka nie jest przypisana do jednego nadajnika czy tam odbiornika tylko (w zaleznosci jak sie przemieszczamy - czy to my czy te nagaby...) to sie zmienia i zbyt skomplikowane

dodatkowo - ponoc operator nie moze mi NIEdostarczyc smsa bo nagab za smsa placi a ustawa telekomunikacji (czy czegos tam) nakazuje operatorowi dostarczyc "towar" za ktory zaplacono

Co innego gdybym to ja placila za smsa nagaba - to moglabym sobie zablokowac :-?

ale czy znajomy sie zna az na tyle zeby wypowiadac sie na pewno - tego nie wiem

takie usługi, jest to funkcjonalność zwana Black List - czy po prostu lista numerów, które nie mogą się do ciebie dodzwonić.

co to znaczy "nie moze sie dodzwonic?" [no bo teoretycznie o to mi chodzi]

slyszy jakis sygnal? nic nie slyszy? dostaje komunikat typu "uzytkownik zielona ma cie w nosie i zostales zablokowany"?

jakbys rozwinal te kweste :wink:

no ew. popytam u operatora

EZS - nie wiem czy do konca mi o to chodzi o czym piszesz - bo ja moge ew. nie odbierac tak sama z siebie a smsy kasowac nie czytajac a dzwiek dla tego uzytkownika dac na "mute" zeby mi nie przeszkadzal - ale chodzi o top zeby dzwoniacy sadzil ze cos np jest z aparatem (z zasiegiem , sama nie wiem :-? ) a Nie mowie ze to ma byc opcja do konca swiata

Potrzebuje po prostu paru dni spokoju - min. zeby przeanalizowac sytuacje i pomyslec co z nim dalej :-?

Ja moze jednak kweste Nagaba wyjasnie pokrotce :wink:

Tak sam w sobie nie jest zly - i nawet mi jego obecnosc jako taka nie przeszkadza!

Co wiecej bywa bardzo pozyteczny i pare razy nawet mi bardzo pomogl :-? - I od czasu do czasu konwersacja z nim jest ok

Problem w tym ze jest upiornie namolny :-? i przegina z tymi telefonami i checia konwesacji

:wink: taka pijawka :-?

Pozatym uparl sie zebym byla jego pocieszycielka i... wylewa mi wszystkie swoje zale w rekaw :( :-? :( a ja sie do tego nie nadaje !!!! :-? Marna ze mnie Matka teresa z Kalkuty [co widocznie mu jednak nie przeszkadza ]

Taki typ czlowieka -" nikt mnie nie lubi nikt mnie nie kocha , ide sie powiesic na galezi" pozatym inne figury geometryczne tez maja miejsce [i zdaje sobie oczywiscie sprawe z tego ze jest to tez jedna z najstarszych metod manipulacji i nagab parwdopodobnie ma psychike silna jak worek cementu portlandzkiego i zadne zlaamania nerwowe mu nie groza :wink: :lol: ]

Ale gosc po za tym - jest w porzadku ... jak go ostro odstawie "od piersi" bedzie po prostu lawina wyrzutow :-? a ja z kolei - jako ze pare razy naparwde bezinteresowni mi pomogl- bede sie czula jak ostatnia swinia

Nie lubie sie czuc sama przed soba jak ...swinia :-?

Dodatkowo - Nagab jest troche "szycha" :wink: duzo moze - i troche egoistycznie szkoda mi zrywac znajomosc z osoba ktora w pewnych sytuacjach moze byc bardzo pomocna [ z drugiej strony tak sobie pomyslalam ze moze to zadzialac na odwrot - urazony i odrzucony Nagab moze tez pewnie jakby sie postaral...zaszkodzic :-? kto wie?]

A tak to od czasu do czasu dla mojego zdrowia psychicznego... fundowalabym "bardzo sie cos ostatnio psujacy telefon" :wink: :lol: i wszystkim bylo by dobrze :wink: