Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pochwalcie się swoim mikserem/ malakserem

aspidisca

Recommended Posts

• Odpowiedzi 176
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem dlaczego potrzebny wam jest mikser? Tyle jest gotowych wyrobów, ciastkarni, piekarni.

Mam takiego małego fiksa żywieniowego. Lubie wiedzieć co jest w tym co jem... Jak sobie sama zrobie to jest i smaczniei i kontrole mam nad tym co się w potrawie znajduję. Taka staromodna jestem... Nawet mięso na mielone wolę sama mielić.

Oprócz rodziny zwracasz uwage na to ,że czasami goście siedza przy Twoim stole?? :(

No wiesz. Jakos trudno nie mówic o jedzeniu w wątku na temat sprzętu kuchennego. A może to ja źle rozumiem temat ? ;)

Jak słusznie zauważyłaś wątek jest o sprzęcie kuchennym, a nie jedzeniu. O jedzeniu zdaje się, a w zasadzie o „fiksie żywieniowym”, sama rozpoczęłaś wątek. Ja mówiłem o kupowaniu jedzenia ku ścisłości.

Ale nie o to tu chodzi. Możemy równie dobrze porozmawiać o pogodzie. :wink:

Oprócz rodziny zwracasz uwage na to ,że czasami goście siedza przy Twoim stole?? :(

Tak, ale to znacznie rzadziej niż rodzina. I wcale ich wtedy nie karmie gorzej ;)

JoShi napisał:

Mam takiego małego fiksa żywieniowego. Lubie wiedzieć co jest w tym co jem... Jak sobie sama zrobie to jest i smaczniei i kontrole mam nad tym co się w potrawie znajduje.

Pizzy też nie zamawiasz jak nagle zwala Ci sie goście?

Jeśli już koniecznie chcesz wiedzieć to Ci napiszę. Nie zamawiam pizzy dla gości, znam milion innych sposobów, zeby ich dobrze nakramić nawet jak przyjadą niezapowiedzianie, co sie praktycznie nie zdarza.

Jeśli już koniecznie chcesz wiedzieć to Ci napiszę. Nie zamawiam pizzy dla gości, znam milion innych sposobów, zeby ich dobrze nakramić nawet jak przyjadą niezapowiedzianie, co sie praktycznie nie zdarza.

Tak strasznie koniecznie to nie, tym bardziej ,że robisz mi.....że odpowiesz.Ale mimo to

zapytam wprost?Jeżeli gdzieś wyjeżdżasz to nic nie jadacie "obcego" :o ??Pominąłem juz gosci ,żeby Cie nie dżażnić. :wink:

Jeżeli gdzieś wyjeżdżasz to nic nie jadacie "obcego"

Chyba nie rozumiem co masz na myśli... Bo tak jeśli już o pizzy. To co innego pizza zrobiona na swieżo, przez kucharza w pizzeri a co innego zafoliowany gotowiec z hipermarketu nasączony chemią. Bo chyba o to pytałeś, prawda ?

Nie wiem. Ale ty na pewno kupisz drugi podobny. Jeżeli tak to kup markowy i w promocyjnej cenie.

Eeee. tam taka podpowiedź... Przeciez ja pytałam o zupełnie inny typ urządzenia niż miałam do tej pory, ale jakoś chyba nie ma tu użytkowników bo nikt się nie wypowiedział. Ty też chyba nie masz praktyki, prawda ?