Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pochwalcie się swoim mikserem/ malakserem

aspidisca

Recommended Posts

• Odpowiedzi 176
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam Brauna, takiego samego jak Izat. Sprawuje się świetnie od z górą 6 lat. Jedynie napisy mi się pościerały. Raz też zdeformował mi się pojemnik w piekarniku, gdzie wyrastało mi ciasto po zmalaksowaniu :lol: Bez problemu dokupiłam nowy. Jakiś czas temu widziałam reaklamy w tv. Polecam.

Co do placków ziemniaczanych, to robię w malakserze. Tyle, że ziemniaki trę powoli i odsatwiam na bok, żeby choć ociupinę ściemniałyi, bo białe ciasto jest brzydkie i... rzeczywiście nie smakuje tak bardzo! Sama nie wiem dlaczego :o

PS. Brzoza - a cebula strata, to gdzie? No gdzie? No chyba kogoś w ząbki gryzie :wink:

od kilku lat przymierzam się do Thermomixa ...nawet w meblach kuchennych zrobiłam sobie specjalną półkę z podnoszoną zaluzją i kontaktem ...specjalnie pod to urządzenie ....ale wciąż mam obiekcje czy naprawdę jest warte tej ceny .kusi mnie zakup ...opinie są zawsze pozytywne ,nie słyszałam nikogo kto ma i krytykuje ,ale nie potrafię sie zdecydować .

NS ......przekonaj mnie ...plissssss :wink:

ps...czy on piecze chleb ???

od kilku lat przymierzam się do Thermomixa ...nawet w meblach kuchennych zrobiłam sobie specjalną półkę z podnoszoną zaluzją i kontaktem ...specjalnie pod to urządzenie ....ale wciąż mam obiekcje czy naprawdę jest warte tej ceny .kusi mnie zakup ...opinie są zawsze pozytywne ,nie słyszałam nikogo kto ma i krytykuje ,ale nie potrafię sie zdecydować .

NS ......przekonaj mnie ...plissssss :wink:

ps...czy on piecze chleb ???

Witam.

Jeżeli chodzi o chleb to termomix wyrabia ciasto a upiec musisz w piekarniku.Np.ugotujesz bardzo zdrowy posiłek składający sie z dwóch dań gotowanych jednocześnie.Jak wspominałem robi fantastyczne napoje zimne i gorące w bardzo krotkim czasie.(niespodziewani goście).Bardzo prosty w obsłudze i tak zabezpieczony ,że może go obslugiwać dziecko.Na potwierdzenie tego moge powiedzieć, ze moj Bartosz(12 lat) robi sobie różne marmolady ,które odrazu zjada na ciepło.Doskonale pasuje jak robie przeglad lodówki do wszelkich past,twarożków,itp.Zastępuje wspomnianą wsześniej wage kuchenną.Podsmaza,topi słoninke i gotuje przy pomocy pary,ktora ma rożne smaki i zapachy.Wyrabia wszystkie ciasta.Od pizzy do sernika ,makowca.W knigach które dostałem przy zakupie są przepisy tak przedziwne ,że Pascal to przy nich mały pikus.Coś takiego jak z porad "babuni".Tak jak na forum w "wymianie doświadczeń".Kocham to urzadzenie bo bije prostota w wygladzie(mało skomplikowanych dodatków w postaci tarcz noży itp.) a przepisy i ich wynik jest zaskakujący.

Jak kupisz to dam Ci takie przepisy,że twoi znajomi fikną z zachwytu.

pozdrawiam :wink:

już sie cieszę :D ....... i chyba podejmę właściwa decyzję 8)

dzieki....... ( szkoda ,że nie piecze chleba :( )

i jeszcze jedno .....przy zakupie gotówka można dostać rabat ? czy raczej preferują raty?

:D

ns - a Ciebie jakos nie wzdraga jak ta maszyna na jednym pietrze gotuje rybe na parze, a na drugim cappucino np ? ;)

I zapachy sie nie mieszaja ?

Moja kolezanka tez posiada - i bardzo sobie chwali :D

A ile to cudo kosztuje ?

Serdeczne dzięki od mojej rodzinki bo usmialiśmy sie po pachy.Trzeba dobierać przepisy ,ażeby smaki przy gotowaniu dublowanym były odpowiednio skomponowane.Jeżeli robisz np. cappucino to na parze z niego bułeczki drożdzowe z nadzieniem serowym.JA 6 LAT TEMU ZAPŁACILEM ZA NIEGO 3000 ZYLA.Ile kosztuje teraz nie mam pojecia.

pozdrawiam.

już sie cieszę :D ....... i chyba podejmę właściwa decyzję 8)

dzieki....... ( szkoda ,że nie piecze chleba :( )

i jeszcze jedno .....przy zakupie gotówka można dostać rabat ? czy raczej preferują raty?

:D

http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=6218

Ja rabat otrzymałem gdy zrobiłem pokaz w domciu(i wiele innych gadzetów).Zapłaciłem w 4 ratach bez odsetek.Ale było to 6 lat temu.Link jest do mojej wersji.

pozdrawiam :D :D :D

Ja tez mam thermomix, ale ostatnio rzadko go używam (w ogóle rzadko ostatnio gotuję) :-?

Ale jak juz przyjdzie mi ochota to robię najczęściej:

- zupy krem

- pyszną pomidorówkę (normalnie tak dobrej mi się nie udało zrobić)

- grochówkę z suchego grochu (jest naprawdę niezła)

- koktajle, mrożoną kawę (latem nawet kilka razy dziennie) - jest taka jak z najlepszej kawiarni

- ciasta (chociaż dziś jakoś się nie sprawdził przy wyrabianiu ciasta na szarlotkę - chyba ja wyszłam z wprawy, bo wcześniej mu się udawało), świetne jest drożdzowe - super puszyste

- potrawy na parze (zwłaszcza mąż lubi i jak teraz o tym piszę to myślę sobie, że czas do tego wrócić)

- leniwe (rewelacyjne wychodzą - jak w barze mlecznym :lol: )

- surówki

No i takie tam różne. Najlepsze jest to, że nie ma dodatkowych części (oprócz takiego mieszadełka i przystawki do gotowania na parze), bo tego całego osprzętu akurat nienawidzę i jak mieliśmy Mulinexa z takim całym zestawem to nie chciało mi się go nawet z pudełka wyciągać. Ale fakt, kosztował sporo (nie mam pojęcia ile teraz kosztuje).

Moi znajomi też mają termomix i nawet go biorą na każde wakacje nad morze, bo mają dwoje małych dzieci i sami gotują.

nawet ciasto na pierogi w nim kiedyś zrobili.

Czy temomix potrafi ciąć drobniutko warzywa na surówki ?

Jeśli chodzi o malakser to też zniechęcają mnie te wszystkie części które trzeba wyjąć z pudełka i poskładać

raffran, jak sie nazywa projekt domku który masz w swoim logo?

co to znaczy "pozostałe koszty termomixa" ?

Jest to projekt C80-Maly Dworek od Lipinskich.

Nie mialem na mysli termomixa piszac o pozostalych kosztach utrzymania.

Chodzilo mi o to ze przez ostatnie lata koszty utrzymania "zdeczko" :wink: wzrosly,a koszty zakupu thermomixa pozostaja na tym samym poziomie.

,A czy to cudo zajmuje dużo miejsca? Obiecywałam sobie, że jak mój mikser padnie to kupię termomix, ale coś mi się zdaje, że to się stanie dopiero jak padnie kolejny...

Mój obecny mikser zajmuje 1 półkę w wyspie, wszystkie tarcze ma w podstawce.

Nie zajmuje duzo miejsca,u nas stoi caly czas na szafce.

Jest do niego jeszcze varoma-nadstawka do gotowania.Wyglada troche jak.....ja wiem jak glebszy polmisek.

http://img406.imageshack.us/img406/1634/thermomixsq1.th.jpg