kofi 03.01.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Nie zajmuje duzo miejsca,u nas stoi caly czas na szafce. Jest do niego jeszcze varoma-nadstawka do gotowania.Wyglada troche jak.....ja wiem jak glebszy polmisek. http://img406.imageshack.us/img406/1634/thermomixsq1.th.jpg To mi się podoba. Raffran widzę, że to samo piliśmy na Sylwestra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 06.01.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Na jakiej zasadzie dziala ten cudowny termomix?Strasznie malenki , jakos nie wyobrazam sobie zeby mozna bylo przygotowac na nim posilek dla wiecej niz 2 osob. W zwyklym garnku tez mozna zrobic tysiace roznych dan.I nic nie tanieje , przez 6 lat zloty sie umocnil , koszty produkcji tez powinny zmalec a to cudo wciaz drogie.Nie czuje sie do niego przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.01.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Na jakiej zasadzie dziala ten cudowny termomix? Strasznie malenki , jakos nie wyobrazam sobie zeby mozna bylo przygotowac na nim posilek dla wiecej niz 2 osob. W zwyklym garnku tez mozna zrobic tysiace roznych dan. I nic nie tanieje , przez 6 lat zloty sie umocnil , koszty produkcji tez powinny zmalec a to cudo wciaz drogie. Nie czuje sie do niego przekonany. Jeżeli chcesz ,żebym ja opowiedział o zaletach tego cacka to z góry musze sie pochwalić ,że mam w tym zawaliste dośw.Jego prostota jest wlaśnie zaskakujaca i cena ma sie do niej wprost-proporcjonalnie.Ja np. nie porównuje go z niczym innym bo się nie da.Najlepszy mixer nijak się ma do termomixu.Gdybym wiedział choć w małym stopniu jaką lubicie kuchnie w domu podjąłbym się obrony tego cacka.W skrócie powiem Ci ,że potrawy ktore są wynikiem pracy z tym urzadzeniem są bardzo zaskakujace w smaku.Co to znaczy?Wlewasz np.0.5 lytra wody i 0.5 lytra piwa carmelowego do naczynia.Do varomy(tej drugiej części u góry tej głębszej)) wkładasz trzy kawałki miesa takie jakie lubisz zakrywasz i na tą płytszą układasz warzywa te ktore lubisz. Do gotowanego piwa z wodą wtstarczy dodać zioła i inne przyprawy a aromat ulatnia sie wraz z parąi nadaje danku charakterystyczny zapach.Varoma start temp.90 stc i po 20 min masz bardzo zdrowa bogatą i ochronioną w właściwości smakowe i wartości odżywcze produktu.Wzmacnia sie smak ,gotujesz bez tłuszczy,.Termomix myje sie sam i ponownie zabierasz sie do drugiej potrawy.Mógłbym tak długo ale lepiej sie gada jak sie ma słuchacza. pozdrawiam NS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.01.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Jeszcze jedno .W połączeniu z innymi dodatkowymi urządzonkami impreza na 12 osób jest fantastyczna a uczestnicy konsumpcji mdleją na widok tego co sie dzieje na stole.Chcę Cie uspokoić. Strasznie malenki , jakos nie wyobrazam sobie zeby mozna bylo przygotowac na nim posilek dla wiecej niz 2 osob. W zwyklym garnku tez mozna zrobic tysiace roznych dan. . Pojemnik ma 1.5 litra poj.Do kokilek wsyp troche ugotowanego ryży z groszkiem ptysiowym i zalej tą ilością.Zapewniam ,że te 12 osób z 1.5 lit ugotowanej zupy z np, surowego ogórka i serów topionych ,przyjemnie podrazni sobie podniebionko.Nie ilość ale jakość.Nie ,żeby sie napchać czy przepraszam "nazreć" ale posmakować ,podegustować. Nie wiem co autor ma na myśli mówiąc:W zwyklym garnku tez mozna zrobic tysiace roznych dan..Chetnie usłysze kilka porad z tego cudownego garneczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 07.01.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Ja rabat otrzymałem gdy zrobiłem pokaz w domciu(i wiele innych gadzetów).Zapłaciłem w 4 ratach bez odsetek.Ale było to 6 lat temu.Link jest do mojej wersji. pozdrawiam A ktoś musi coś kupić, jak robisz pokaz w domu? Bo ja mogę pokaz zrobić, mogę ewentualnie sama kupić, ale nie wiem, czy ktoś ze znajomych by się zdecydował, a poza tym głupio byłoby mi ich zapraszać, gdybym tego od nich oczekiwała. Chociaż mam jedną koleżankę, która też ma na to ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 07.01.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Na jakiej zasadzie dziala ten cudowny termomix? Strasznie malenki , jakos nie wyobrazam sobie zeby mozna bylo przygotowac na nim posilek dla wiecej niz 2 osob. W zwyklym garnku tez mozna zrobic tysiace roznych dan. I nic nie tanieje , przez 6 lat zloty sie umocnil , koszty produkcji tez powinny zmalec a to cudo wciaz drogie. Nie czuje sie do niego przekonany. Jeżeli chcesz ,żebym ja opowiedział o zaletach tego cacka to z góry musze sie pochwalić ,że mam w tym zawaliste dośw.Jego prostota jest wlaśnie zaskakujaca i cena ma sie do niej wprost-proporcjonalnie.Ja np. nie porównuje go z niczym innym bo się nie da.Najlepszy mixer nijak się ma do termomixu.Gdybym wiedział choć w małym stopniu jaką lubicie kuchnie w domu podjąłbym się obrony tego cacka.W skrócie powiem Ci ,że potrawy ktore są wynikiem pracy z tym urzadzeniem są bardzo zaskakujace w smaku.Co to znaczy?Wlewasz np.0.5 lytra wody i 0.5 lytra piwa carmelowego do naczynia.Do varomy(tej drugiej części u góry tej głębszej)) wkładasz trzy kawałki miesa takie jakie lubisz zakrywasz i na tą płytszą układasz warzywa te ktore lubisz. Do gotowanego piwa z wodą wtstarczy dodać zioła i inne przyprawy a aromat ulatnia sie wraz z parąi nadaje danku charakterystyczny zapach.Varoma start temp.90 stc i po 20 min masz bardzo zdrowa bogatą i ochronioną w właściwości smakowe i wartości odżywcze produktu.Wzmacnia sie smak ,gotujesz bez tłuszczy,.Termomix myje sie sam i ponownie zabierasz sie do drugiej potrawy.Mógłbym tak długo ale lepiej sie gada jak sie ma słuchacza. pozdrawiam NS Czyli gotuje to cudo na parze , jesli dobrze rozumiem. Akurat ostatnio sprawilem sobie takie garnki do gotowania na parze , najlepsza stal , grube dno z aluminiowym rdzeniem ...... wiem o czym piszesz , potrawy rzeczywiscie sa bardzo smaczne i aromatyczne ...... bez tluszczu i solic zbytnio nie trzeba ... Mam 3 rozne pojemnosci od 1,8 l , 7l , 11 litrow. Drogie byly ale i tak sporo tansze niz ten termomix. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.01.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Ja rabat otrzymałem gdy zrobiłem pokaz w domciu(i wiele innych gadzetów).Zapłaciłem w 4 ratach bez odsetek.Ale było to 6 lat temu.Link jest do mojej wersji. pozdrawiam A ktoś musi coś kupić, jak robisz pokaz w domu? Bo ja mogę pokaz zrobić, mogę ewentualnie sama kupić, ale nie wiem, czy ktoś ze znajomych by się zdecydował, a poza tym głupio byłoby mi ich zapraszać, gdybym tego od nich oczekiwała. Chociaż mam jedną koleżankę, która też ma na to ochotę. Jeżeli zrobisz pokaz w domu to rabat i gadzety dostaniesz w prezencie.Pokaz do niczego niezobowiazuje a tym bardziej znajomych .To Ty robisz i tyle.Nawet nie wisz jak zaskoczyć mogą Cie przyjaciele.Na 90% sceptycy przed a po 90% kupujacy.Prowadzacy zrobi z nich wiatraczek.Ciesze sie ,że chcesz dołączyć do grona termomixsiarzy. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 07.01.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 To ja mam pytanie (moze nie do konca zwiazane z tematem , ale wynikajace z watku) Zastanawiam sie nad kupnem takiego zestawu do gotowania na parze... (cos jak Peleton ma) No ale nie wiem bo moze lepiej tego termomixa? przy okazji - jaka jest rozsadna cena takiego zestawu do got . na parze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 07.01.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Na jakiej zasadzie dziala ten cudowny termomix? Strasznie malenki , jakos nie wyobrazam sobie zeby mozna bylo przygotowac na nim posilek dla wiecej niz 2 osob. W zwyklym garnku tez mozna zrobic tysiace roznych dan. I nic nie tanieje , przez 6 lat zloty sie umocnil , koszty produkcji tez powinny zmalec a to cudo wciaz drogie. Nie czuje sie do niego przekonany. Czyli gotuje to cudo na parze , jesli dobrze rozumiem. Akurat ostatnio sprawilem sobie takie garnki do gotowania na parze , najlepsza stal , grube dno z aluminiowym rdzeniem ...... wiem o czym piszesz , potrawy rzeczywiscie sa bardzo smaczne i aromatyczne ...... bez tluszczu i solic zbytnio nie trzeba ... Mam 3 rozne pojemnosci od 1,8 l , 7l , 11 litrow. Drogie byly ale i tak sporo tansze niz ten termomix. Pozdrawiam. Nie twierdze,ze garnki sa zle i z pewnoscia sa tansze,ale czy garnek zmiksuje,zmieli,posieka,rozdrobni,utrze,sproszkje,podda emulgowaniu,zrobi salatke,lody,kawe mrozona,drinki,ukreci ciasto,wyrobi chleb.....itd??? Byc moze czesc tych czynnosci bedziesz mogla wykonac w garnku,ale pomys o swojej pracy i czasie ktory bedziesz musiala wlozyc w to. Uzywamy thermomixa od paru lat i juz wiemy ile tracilismy nie majac go.Teraz nie wyobrazamy sobie zybysmy mogli funkcjonowac w kuchni bez niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.01.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 To ja mam pytanie (moze nie do konca zwiazane z tematem , ale wynikajace z watku) Zastanawiam sie nad kupnem takiego zestawu do gotowania na parze... (cos jak Peleton ma) No ale nie wiem bo moze lepiej tego termomixa? przy okazji - jaka jest rozsadna cena takiego zestawu do got . na parze? Jak wiesz wybór należy do Ciebie.Ja pokochałem termomix i jest mi z nim dobrze.Nawet przekonałem do niego teściowa jak wiesz starej daty kuchary trudno czymś zaskoczyć.Ja ją zaskoczyłem. .Kiedyś może będzie taka chwila ,że zaprosze wszystkich na impre NS(ale bez przesady) to zobaczycie jakie cuda on potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.01.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 raffran dziekuje.Tu trzeba jeszcze dodac ,że ma to czego inne nie maja . Sie ceni i daje satysfakcje. .Bardzo ładnie opisałaś nasze urządzonko. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 07.01.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Dzieki ns,ale to przeciez nie jest wszystko co on potrafi.Mysle,ze o tym wiedza ci co go maja i tak naprawde z niego korzystaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.01.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Nie twierdze,ze garnki sa zle i z pewnoscia sa tansze,ale czy garnek zmiksuje,zmieli,posieka,rozdrobni,utrze,sproszkje,podda emulgowaniu,zrobi salatke,lody,kawe mrozona,drinki,ukreci ciasto,wyrobi chleb.....itd??? Byc moze czesc tych czynnosci bedziesz mogla wykonac w garnku,ale pomys o swojej pracy i czasie ktory bedziesz musiala wlozyc w to. Uzywamy thermomixa od paru lat i juz wiemy ile tracilismy nie majac go.Teraz nie wyobrazamy sobie zybysmy mogli funkcjonowac w kuchni bez niego. Napiszę krótko. Mój mąż woli mielonego z ziemniakami i dobra surówką. Dlatego chciałabym kupić jakąs dobrą rozdrabniarkę do warzyw a nie cudo co do którego nikt nie chce nam wyjaśnić jak to działa, że gotuje i jeszcze rozdrabnia a co do ktorego wiem, że mi mielonego nie usmaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.01.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Jak wiesz wybór należy do Ciebie.Ja pokochałem termomix Jak bym wydała na niego taką kasę to też bym go kochała siłą rozpędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 07.01.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 bardzo ladnie opisujecie termomixa tylko ze ja sie po prostu obawiam ze zrobie z nim to co z setka innych urzadzen kuchennych (i nie tylko ) ktore nabylam "pobawie" sie tydzien , gora dwa i ...rzuce w kat Taki los w kuchni spotkal juz : ekspress cisnieniowy do kawy, toster, krajalnice do chleba i taki "dynks" z korbka do recznego szatkowania Stoi w tylko kurz na nich osiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 07.01.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Na jakiej zasadzie dziala ten cudowny termomix? Strasznie malenki , jakos nie wyobrazam sobie zeby mozna bylo przygotowac na nim posilek dla wiecej niz 2 osob. W zwyklym garnku tez mozna zrobic tysiace roznych dan. I nic nie tanieje , przez 6 lat zloty sie umocnil , koszty produkcji tez powinny zmalec a to cudo wciaz drogie. Nie czuje sie do niego przekonany. Czyli gotuje to cudo na parze , jesli dobrze rozumiem. Akurat ostatnio sprawilem sobie takie garnki do gotowania na parze , najlepsza stal , grube dno z aluminiowym rdzeniem ...... wiem o czym piszesz , potrawy rzeczywiscie sa bardzo smaczne i aromatyczne ...... bez tluszczu i solic zbytnio nie trzeba ... Mam 3 rozne pojemnosci od 1,8 l , 7l , 11 litrow. Drogie byly ale i tak sporo tansze niz ten termomix. Pozdrawiam. Nie twierdze,ze garnki sa zle i z pewnoscia sa tansze,ale czy garnek zmiksuje,zmieli,posieka,rozdrobni,utrze,sproszkje,podda emulgowaniu,zrobi salatke,lody,kawe mrozona,drinki,ukreci ciasto,wyrobi chleb.....itd??? Byc moze czesc tych czynnosci bedziesz mogla wykonac w garnku,ale pomys o swojej pracy i czasie ktory bedziesz musiala wlozyc w to. Uzywamy thermomixa od paru lat i juz wiemy ile tracilismy nie majac go.Teraz nie wyobrazamy sobie zybysmy mogli funkcjonowac w kuchni bez niego. Za 3 tys PLN , to mozna kupic dobry garnek do gotowania na parze , dobry multifuncjonalny robot kuchenny i moze jeszcze starczy na ekspres do kawy. Nie jestem przekonany do tego cudownego malenstwa. Jak Wy zakochani w termomixie , przyzadzacie w nim wieksze posilki? Tekst "nie ilosc lecz jakosc" bardzo mnie rozbawil , ale chyba glodnej rodzince czy gosciom nie byloby do smiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 07.01.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Nie twierdze,ze garnki sa zle i z pewnoscia sa tansze,ale czy garnek zmiksuje,zmieli,posieka,rozdrobni,utrze,sproszkje,podda emulgowaniu,zrobi salatke,lody,kawe mrozona,drinki,ukreci ciasto,wyrobi chleb.....itd??? Byc moze czesc tych czynnosci bedziesz mogla wykonac w garnku,ale pomys o swojej pracy i czasie ktory bedziesz musiala wlozyc w to. Uzywamy thermomixa od paru lat i juz wiemy ile tracilismy nie majac go.Teraz nie wyobrazamy sobie zybysmy mogli funkcjonowac w kuchni bez niego. Napiszę krótko. Mój mąż woli mielonego z ziemniakami i dobra surówką. Dlatego chciałabym kupić jakąs dobrą rozdrabniarkę do warzyw a nie cudo co do którego nikt nie chce nam wyjaśnić jak to działa, że gotuje i jeszcze rozdrabnia a co do ktorego wiem, że mi mielonego nie usmaży. Duzo by mozna pisac,ale moze poczytasz o nim ponizej. http://www.thermomix.friko.pl/index.htm albo wpisz sobie w googlach "thermomix" i bedziesz miala jeszcze wiecej o nim. Z drugiej strony wcale sie tobie nie dziwie,ze tak podchodzisz do niego.Mielismy podobne zdanie o tym "cudzie" zanim go nie zobaczylismy,pomacalismy,sprobowalismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 07.01.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Zielonooka dobry garnek do gotowania na parze szczerze polecam.A tez nie lubie wszelkich kuchennych gadzetow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 07.01.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Zielonooka dobry garnek do gotowania na parze szczerze polecam. A tez nie lubie wszelkich kuchennych gadzetow. ja UWIELBIAM! ale chyba tylko...kupowac , bo potem po prostu robia za watpliwa "ozdobe" kuchennych polek wiec po prostu nie chce kolejnej "durnostojki" \ Mam pytanie - czy wiesz mniej wiecej w jakiej cenie mozna kupic takie garnki (zakladam ze 2 osoby by sie zywily) wiec maly "zestaw". tak zeby nie bylo to "byle co" ale zeby tez nie wydac polowy pensji? { na Allegro widze rozrzut cenowy od 30 do 250 zlotych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.01.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Jak Wy zakochani w termomixie , przyzadzacie w nim wieksze posilki? Tekst "nie ilosc lecz jakosc" bardzo mnie rozbawil , ale chyba glodnej rodzince czy gosciom nie byloby do smiechu .Goni_Mnie_Peleton powiedzialeś ale czy jadłeś cos z niego? To po pierwsze.Po drugie długo tłumaczyc ,żebyś zrozumial. lepiej kupic sobie mixer ,czy garnek,czy exspress do kawy oczywiście bo taniej ok.Ale on ma to w sobie po huk mi w kuchni tyle gratów. Powtarzam wystarczy ze razem z nim współpracuje właściciel i w połączeni z innymi dwoma cudami goście w domu nie wychodza z podziwu. Tekst "nie ilosc lecz jakosc" bardzo mnie rozbawil .Powiedz wolisz kotlety z mięsa mrożonego po 5,50 zyla/kg czy poprosić panią o zmielenie łopatki ,boczuniu i wołowinki?Niby to samo ale smak inny.To jest jakośc a nie ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts