Ew-ka 11.07.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 nie wiem czy mam sie cieszyc czy raczej bać -na jutro mam umówioną prezentacje Thermomixa bedziemy robic kawę mrozoną ,zupe ze świeżego ogorka ,lody... piec bułeczki i .....nie pamietam co jeszcze ciekawa jestem okrutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.07.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 nie wiem czy mam sie cieszyc czy raczej bać -na jutro mam umówioną prezentacje Thermomixa bedziemy robic kawę mrozoną ,zupe ze świeżego ogorka ,lody... piec bułeczki i .....nie pamietam co jeszcze ciekawa jestem okrutnie hiiii......kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.07.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Ew-ka Prezentacja chyba sie udala. Napisz cos wiecej , jak jedzonko smakowalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.07.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Ew-ka Prezentacja chyba sie udala. Napisz cos wiecej , jak jedzonko smakowalo? jak na razie -robie soki do pracy zrobilam z natki pietruszki ( smakuje jak z kiwi ) oraz drugi z pomarańczy Myślę ,że bedziemy powolutku wprowadzać różne inne wariacje ....ciesze sie ,że świetnie kruszy lód do drinków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 13.07.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Ew-ka Prezentacja chyba sie udala. Napisz cos wiecej , jak jedzonko smakowalo? jak na razie -robie soki do pracy zrobilam z natki pietruszki ( smakuje jak z kiwi ) oraz drugi z pomarańczy Myślę ,że bedziemy powolutku wprowadzać różne inne wariacje ....ciesze sie ,że świetnie kruszy lód do drinków Gratuluję Kusisz, kusisz, oj kusisz innych. Gdyby mój małzonek to widział to by mi chyba internet odcioł Ja czekam na lepsze czasy, choc te też nie są złe i pewnie też sobie kupię. A może dostane na prezent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.07.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Gratuluję Kusisz, kusisz, oj kusisz innych. Gdyby mój małzonek to widział to by mi chyba internet odcioł Ja czekam na lepsze czasy, choc te też nie są złe i pewnie też sobie kupię. A może dostane na prezent ja chorowałam przez kilka lat ,ale cena mnie przerażała ( nadal uważam ,że przesadzają z ceną ) ale raz sie żyje - skarbonka pękła i starczyło ale ponoć raty sa przystepne - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 19.07.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 No, to proszę uprzejmie - najpierw wersja nieco trudniejsza: Składniki: 200 g cukru 200 g masła 200 g (2 tabliczki) gorzkiej czekolady 200 g migdałów ze skórką 5 jajek cukier waniliowy aromat migdałowy (kilka kropli) potrzebna jest okrągła tortownica o średnicy 24 cm, jeśli większa to zwiększamy ilość składników proporcjonalnie. Wykonanie (banalne : Czekoladę rozpuścić z masłem na bardzo małym ogniu i ostudzić. Migdały (nie obierać ich ze skórki) wraz z cukrem zmielić w mikserze. Całe jajka ubić (można dodać szczyptę soli, lepiej sie ubiją), dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszac. Wylać do okragłej tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Piec przez 15 minut w temperaturze 200 stopni, po czym obniżyć temperaturę do 170 stopni (nie otwierając piekarnika)i piec przez następne 55 minut. Uwaga: bardzo ważne jest dokładne przestrzeganie temperatury i czasu pieczenia. Piec w piekarniku bez wentylatora, inaczej torcik za bardzo się wysuszy. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i pozostawić do ostygnięcia. Torcik jest kruchy na wierzchu, a miękki i wilgotny w środku, rozpływa się w ustach i bardzo szybko znika. Wśród składników nie ma proszku do pieczenia, bo nie ma mąki, piecze się trochę jak soufflet, rośnie dzięki jajkom. i drugie - ciasto czekoladowe Z KSIĄZKI PASKALA * 1 1/4 kostki masła * 150 g orzechów włoskich * 150 g migdałów * 3 tabliczki czekolady * 100 g cukru * 6 jajek * papier pergaminowy do pieczenia nasmaruj formę do ciasta masłem i wyłóż dno kółkiem z papieru. Orzechy, migdały i 2 tabliczki czekolady zmiel na proszek w mikserze. Oddziel białka od żółtek. Masło, żółtka i cukier wymieszaj na jednolitą masę. Zmieszaj masło z orzechami. Ubij białka na pianę. Delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami tak, żeby piana nie opadła. Wylej masę do formy i wyrównaj. Pokrusz trzecią tabliczkę czekolady i powciskaj kawałki do środka. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C na około godzinę. (przepisy z innego forum) to drugie było dla mnie łatwiejsze do wykonania. Smak - poezja! Polecam. Przepyszne jest to ciasto (to drugie robiłam), mniam, nie można za często, bo dopiero by się człowiek utuczył Rzeczywiście, pięknie tnie ten Fenomen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 19.07.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 prawda? cieszę się, ze ciasto Wam smakowało, i że fenomen pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 29.10.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Witajcie. Odgrzebałam wątek po latach, by - dla odmiany - zadac pytanie w temacie: Jaki polecacie robot kuchenny? Potrzebuje cos wybrac, bo mam dostac w prezencie. Nie potrzebuję kosmosu. No i cena ograniczona - ok 400zł Pomożecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 08.11.2008 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Jestem autorką wątku. Ja się wówczas zdecydowałam na malakser Siemensa. Wybrałam go ze względu na dużą moc (1000 Wat), potrzebną do kręcenia ciast drożdżowych.Jestem bardzo zadowolona. Ma wszystko co trzeba.Koszt około 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 24.09.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Wygrzebałam wącik z lamusa Mój braun się kończy po nastu latach użytkowania i stoję przed kupnem nowego. Ma ktoś może malakser PHILIPS HR 7774/90? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.09.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Jak mi padł poprzedni mikser, z chwilowego braku kasy kupiłam bardzo taniego philipsa, który okazuje się, zupełnie mi wystarcza i póki co, nie będę tak jak planowałam go wymieniać. Naprawdę polecam, bo robi wszystko to, co mi ułatwia życie w kuchni, a jest naprawdę tani. http://www.electromarket.pl/Robot_PHILIPS_HR_7735_2F55_Bialo_pomaranczowy-4055,453.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-09&utm_content=4055 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 27.09.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Generalnie też by mi chyba wystarczył, ale potrzebna mi większa misa. W moim starym mi się ledwo mieści. Myślałam nawet o kupnie profesjonalnego...Czy w tym modelu jest tarka do jabłek (to chyba ta do wiórek)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.09.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Jest taka tarka, jest też do tarcia ziemniaków i do krojenia w plasterki, jest nóż do rozdrabniania, przystawka do ubijania piany oraz przystawka do mieszania ciasta. No i osobny malakser. Mam parowar, elektryczny grill, elektryczną maszynkę do mięsa, więc mnie taki mikser wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 28.09.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Dzięki - będę myśleć. Na razie mąż mi zameldował, że on jednak chciałby też sokowirówkę. Dobrze że jeszcze nic nie kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dosiaczek 06.12.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Witam, Przeczytałam całe forum, ale jakoś nie widzę konkretnych modeli. Szukam robota kuchennego, bez sokowirówki i bez maszynki do mięsa (mam osobne sprzęty do tego). Bardziej interesują mnie funkcje malaksera: tarcie, siekanie etc. Poprzednio miałam Zelmera, ale popsuł się już 3 raz (plastikowe zębatki, made in china ) i nie mam zamiaru znowu go naprawiać. Czy możecie coś polecić? Cena max. 500zł Na ceneo widziałam pozytywne opinie o różnych modelach Boscha. Ma może ktoś jakiegoś robota Boscha? Dodam, że nie interesuje mnie thermomix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.12.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 No toż poleciłam 3 posty wyżej.http://www.electromarket.pl/Robot_PHILIPS_HR_7745_2F80_Bialy-HR7745,453.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.