ponury63 20.11.2003 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Ponury, jestem Twoim dłużnikiem. Tomek, naprawdę nie ma sprawy... mogłem, to pomogłem. Czy ktoś czytał przedwojenne listy? kartki? Nie te zamieszczane w literaturze, ale te z antykwariatów, te prawdziwe? Czy zauważacie jak to było pisane. Te listy to poezja. Czy wtedy w szkołach uczono pisania listów? Była kaligrafia, a dzisiaj ... Właśnie o to mi chodzi, Ged, że nie ma tego szacunku dla słowa.... Każdy pisze co mu podejdzie pod klawisze, często bez zastanowienia. Ja, niestety, też zbyt często tak robię. To specyfika sieci, jej szybkość, a także szybkość świata goniącego nie wiadomo gdzie... Podziwiam Cię za dbałość o ortografię. Ale zostawmy też trochę oddechu tym, którzy mają inne priorytety.... A co do listów... nie tylko kaligrafia, ale i epistolografia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxym 02.12.2003 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 stosuje wszystkie inne metody aby pisać poprawnie Jestem pełen uznania i chylę czoło Dziękuję jestem pod wrażeniem Szkoda, że odzywają sie osoby nie mające nic na sumieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.12.2003 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Dziękuję Maxymie, Sporo mam na sumieniu, ale się staram. Jak dziecko się cieszę gdy się udaje! Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.12.2003 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 "Taka jest rola sumienia, że grube grzechy na drobne zmienia" Jan Sztaudynger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxym 14.12.2003 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Kto sie przyzna do tego niechlujstwa? cały wontek cielenciem zaczoł alkocholik zbrodniaż, alkocholu To z kilku zdań jednej wypowiedzi. Życzę Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.12.2003 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Maxymie sprawdziłem, wiem kto. Trudno się mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 24.12.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2003 Stary temat powraca jak bumerang.... Też się staram, ale pewnie często zaliczam byka... To tak jak Ponury pisał - specyfika sieci. Niektóre wpadki są jednak straszne... Przyrzekam więc uroczyście, że się będę pilnowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.12.2003 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 Agnieszko, jesteś wspaniała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 25.12.2003 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 Agnieszko, jesteś wspaniała! Oj, Tomku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxym 31.01.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Cześć mój mąrz znalazł firmę z poza Warszawy w której zamówił szafę w systemie KOMANDORA w elemętach, a potem złorzył ją sam. W cenie rurznica była 35%. To nie może być prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 31.01.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Jezusie.... To faktycznie ..... forumowy hit..... właściwie chit... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 02.02.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Nie przesadzajcie, mogło być tak: muj, spoza lub z po za , zamuwił. Wtedy to byłby "chit" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 02.02.2004 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Nie przesadzajcie, mogło być tak: muj, spoza lub z po za , zamuwił. Wtedy to byłby "chit" Czyli była to wypowiedź nie do końca wykorzystanych możliwości .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.02.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 no cusz, kohani... nie rupcie tyló błenduf... bo sie tak wyóczom i co bendzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 02.02.2004 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Julian Tuwim"Słówka i słufka" Dziś po dyktandzie w szkoleWrócił Jerzy do domu markotny.Ziewał, ziewał - i zdrzemnął się przy stole,Bo i dzień był jakiś senny i słotny.I przyszły do Jerzyka trzy słówka:"Brzózka", "Jabłko", "Główka"I powiedziały: -Jestem Brzózka, nie "bżuska"-Jestem Jabłko, nie "japko"-Jestem Główka, nie "głufka".Jak można tak znieważać urodę naszą i ród?Trzeba się uczyć! Uważać! Na pewno opłaci się trud.Nie pomogą tu żadne wykręty, wymówki.I rzuciły mu na stół swoje wizytówki,Żeby wiedział, z kim ma do czynienia,I wyzbył się takich zwyczajów prostackich:Jabłko z Jabłońskich,Brzózka z Brzozowskich,Główka z Głowackich.- A gdy i nadal będziesz sadził błąd po błędzie,To zrobimy z Jerzego - Jeżego,Złego jeża kolczastego;I co? Przyjemnie ci będzie?Wystąpiły na Jerzego siódme poty!Obudził się - i do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.02.2004 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Przykład z ostatnich kilku minut: Mój ojciec (stary kierownik budowy) opowiadał chistorię jak robili izolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotanowe 03.02.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Błędy trafiają sie wszystkim, no prawie wszystkim .... więcej wyrozumiałości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 04.02.2004 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Błędy trafiają sie wszystkim, no prawie wszystkim .... więcej wyrozumiałości! Ależ jesteśmy, jesteśmy wyrozumiali...... (i mnie się zdarzyło ) Dlatego też bez wskazywania palcem kto. Niemniej pożądana byłaby większa doza samokontroli podczas pisania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 09.02.2004 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Staram się nie robić błędów, tępię je u mojej córki i mężą ,ale ostatnio Dyrektor kazał przygotować mi pismo do NFZ. Napisałam, zaniosłam do podpisu i słyszę "jak ja nie cierpię gruźlicy przez "ó". Oczywiście starałam się go przekonać do swoich racji, bez skutku, niestety zrobiłam błąd. Najgorsze jest to ,że pliki z umowami z Funduszu też przyszły przez "ó", ale zanim Dyrektor się dowie moze uda mi sie przekonać informatyków w NFZ aby wygenerowali gruźlicę przez u zwykłe. Najwyżej Dyrektor znowu mi przytnie że znam ortografię ale mam chore płuca .Pozdrawiam. Anna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 28.02.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 A co powiecie na taki temat postu? Czy dobże że zbudowałam dom z Ytong'a ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts