Nymfi 26.12.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Witam wszystkich, zwracam sie z pytaniem, na ktore nie moge nigdzie uzyskac fachowej odpowiedzi, jak to jest, jesli inwestor prywatny buduje domek dwurodzinny, mam gore, i oddaje mi mieszkanie z tak krzywymi scianami, ze nie ma katow prostych wlasciwie, na krzywizny po pare cm nalozyli gladz, ktora juz popekala, nie ma pionu z mieszkaniem ponizej, przez co rury do wanny musialy zostac polozone inaczej, a dodatkowy koszt to jakby juz na mojej glowie, nie wiedziec czemu. Jestem przed protokolem zdawczo-odbiorczym. Czy w ogole mozna z tym cos zrobic? czy przez tynki wapienno-gipsowe to rozumie sie, ze maja byc sciany wewnetrze, ale niekoniecznie proste?(odchylenia w pionie do paru cm) Poradzcie mi cos, moze inspektor nadzoru? Kierownika budowy tam nikt nie widzial, nie ma nawet tablicy informacyjnej. Za wszelkie sugestie i pomoc wielkie dzieki z gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 28.12.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 W protokole odbioru wpisuje się wady, można się powołać na normy czy wytyczne np. wydawane przez ITB, dopuszczalne odchyłki można znaleźć też w literaturze np. w Poradniku Majstra Budowlanego. Następnie należy wystosować pismo o usunięcie wad lub zastosować ekiwalent pieniężny za wycenione usterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts