mk3 26.12.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Witam wszystkich na poczátku chcialem zyczyc wam spokojnych iwesolych swiat Bozego NarodzeniaKilka dni temu wprowadzilem sie do nowowybudowanego domu mam w nim zabudowany piec na eko groszek i dwie pompki jadna chodzi caly czas podlaczona jest do sterownika z pieca druga zalaczana przy odpowiedniej temp pompuje wode do podlogowki,piec laduje cokilka dni i wszystko chodzi ok, ale ostatnio dokupilem do pieca sterownik pokojowy EUROSTER 2005 i podlaczylem do sterownika z pieca GECO i wtedy zaczely sie problemy piec dochodzil do nastawionej tem w pokoju i wylaczal piec (na sterowniku wyswietla sie napis blo) i wszysko bylo by dobrze gdyby nie to ze juz trzy razy wybil bezpiecznik temp na podajniku i wylaczyl wentylator a zalaczal podajnik i juz trzy razy piec mi "zasypalo" ustawienia byly takie samejak przed zabudowa sterownika euroster jak zapobiec tak czéstemu wybijaniu bezp na podajniku a moæe go inaczej podlaczyc moze ktos z was ma ten sterownik podlazony do pieca prosze o pomoc, psteraz piec chodzi bez ëurostera"i wszystko powrucilo do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 26.12.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Ja tez mam EUROSTER 2005 tylko podłaczyłem go nie do sterownika a do pompy, w chwili uzyskania zadanej temperatury odłacza prace pampy a piec wchodzi w nadzór ale nie wylacza pieca tylko trzyma go na poddrzymaniu moze spróbuj go podłaczyc własnie do pompy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostt 26.12.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Ja tez mam EUROSTER 2005 tylko podłaczyłem go nie do sterownika a do pompy, w chwili uzyskania zadanej temperatury odłacza prace pampy a piec wchodzi w nadzór ale nie wylacza pieca tylko trzyma go na poddrzymaniu moze spróbuj go podłaczyc własnie do pompy... co w wydatku uszkodzenia np czujnika pieca moze doprowadzic do zagotowania wody w piecu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts