Jasiu 16.05.2003 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Skoro tak to musisz zrobić szczeline wentylacyjną pomiedzy krokwiami. Misie z Rockwoola na pewno maja jakieś gotowe rozwiązania. Ja mam krokwie 22cm, na to membranę, na to łaty (4cm), na to kontrłaty (3cm), a na to dachówkę - nie mam więc żadnych problemów z wentylacją i miejscem na wełne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 16.05.2003 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 A propos odpadów wełny. Ociepliliśmy dach częściowo podwójnie. Sufit na poddaszu był pod jętkami, więc wszystkie ścinki wełny upchnęliśmy nad sufitem pomiędzy jętkami. Między krokwiami wełna była rozciągnięta od ścianki kolankowej aż do kalenicy. Tym sposobem ocieplony był sufit i dach nad nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 16.05.2003 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Kochani za ile kupujecie wełnę. Dostałem ofertę na 15+5 wychodzi 14,17zł za m2 i nie wiem czy szukać dalej. za tydzień nam ocieplać poddasze 15 cm między krokwiami i 5cm prostopadle między C kształtkami. Krokwie mam 17 cm i mam zamiar rozpiąć sznurk lub żyłkę 2cm od membrany (łapany zszywkami - taki mój pomysł).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 16.05.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Kochani za ile kupujecie wełnę. Dostałem ofertę na 15+5 wychodzi 14,17zł za m2 i nie wiem czy szukać dalej. za tydzień nam ocieplać poddasze 15 cm między krokwiami i 5cm prostopadle między C kształtkami. Krokwie mam 17 cm i mam zamiar rozpiąć sznurk lub żyłkę 2cm od membrany (łapany zszywkami - taki mój pomysł).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 17.05.2003 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 SzadamJeśli masz krokwie 17 cm i dasz tam welnę 15 cm to po co Ci jeszcze sznurek. No chyba że masz deskownie i papę (a nie folię wysokoparoprzeuszczalną) to wtedy to rozumię (chcesz mieć pewność uzyskania szczeliny), ale przy folii to zupełnie nie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 18.05.2003 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 Paroprzepuszczalność mam 1200. Ponoć wystarczy. Dach mam blaszany. Kierownik, który ma hopla na tle kominów, wentylacji wilgoci - podpowiada, że w ten sposób będzie pewniej. Na moje wyczucie też mam takie wrażenie. To tak trochę jak z parasolem lub tropikiem.( tak mi sie zadaje) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts