Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Jestem na etapie paroizolacji na poddaszu . Po wstępnym rozeznaniu okazuje się że folia paroizolacyjna na profile firmy Isover (taką mam wełnę ) z atestem jest dwa razy droższa niż inne zółte folie bez atestu . Pytam więc czy warto zapłacić więcej za taką folię czy wybierać tańszą -nie wiadomo czy gorszą .??

pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/68366-paroizolacja-z-atestem-2x-dro%C5%BCsza-co-wybra%C4%87/

Wielu ludzi kupuje ta zwykła żółta folie bo jest tania i przypomina folie paroizolacyjna, ale nia nie jest. Ta zwykła zólta folia jaka sprzedaja na składach lub w sklepach takze jako paroizolacyjna nie nadaje sie na paroizolacje poddasza, bo po kilku latach z tej foli nic nie bedzie zrobi sie ona twarda i popeka. Folia paroizolacyjna musi posiadac atest ze jest do tego własnie celu. Nie musisz kupowac firmowych foli ale kup folie z atestem bo lepiej zrobic raz a dobrze niz za 10 lat wszystko zrywac i robic jeszcze raz. Jest wiele firm co sprzedaja folie ja zaufalem firmie muzimer (ta firma sprzedaje przez internet)i kupilem zbrojona folie paroizolacyna z powłoka aluminiowa teraz jest w tej firmie na ta folie promocja wiec warto troszke doplacic ale miec pewny produkt.
https://forum.murator.pl/topic/68366-paroizolacja-z-atestem-2x-dro%C5%BCsza-co-wybra%C4%87/#findComment-1519525