Wojtek33 27.12.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 witam nowy wątek bo ceny sie zmieniaja Czy 35 zł/m2 za montaz stelaza , montaz plyt KG , ( ocieplenie juz jes polozone ) to rozsadna cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisiek77 27.12.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Zależy od tego jak zostało położone ocieplenie, wygląd obiektu do wykonania stelaży, warstw opłytowania, wysokości obiektu itp.... Na terenie Łodzi słyszałem że było to za całość ze szpachlowaniem i malowniem 25złm2-30złm2Pozdrawiam Zdzisiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecik 27.12.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 witam nowy wątek bo ceny sie zmieniaja Czy 35 zł/m2 za montaz stelaza , montaz plyt KG , ( ocieplenie juz jes polozone ) to rozsadna cena? mysle ze drogo. powinno sie zamknąc w 25-28 zł m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 28.12.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 25 zł/m2 ocieplenie 15 cm wełny między krokwie + 10 w stelaż, stelaż, ,płyty G-K, docieranie i zagruntowanie - czyli na gotowo pod malowanie. Dach prosty, dwuspadowy, jedna lukarna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 29.12.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 KRUPIARZ zmień lub wywal obrazek. U mnie 25zł/ za ocieplenie 15 plus 10 cm stelaż pod K-G i położenie płyt, szpachlowanie, malowanioe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 29.12.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Już to zrobiłem (wywaliłem) Eksperymentuję z dodawaniem emblematu. "prawie" się udało. Prawie, bo dodałem duuuże zdjęcie. Wkrótce się poprawię, ale jestem blisko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 29.12.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Więc zrób najpierw podgląd a potem wyślij jak dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matio 31.12.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Czy mógłbym poprosić forumowiczów o namiary na rozsądnych ludzi do płyt GK oraz rozsądne wynagrodzenie za robociznę. U mnie jeden Pan policzył 30 zł/m2 bez docieplenia - mam już zrobione + folia- jaka jest rozsądna cena za poddasze przy dachu czterospadowym 3 lukarny - w pokajach są co najmnej 3 płaszczyzny? Ile kostuje obróbka okna dachowego ???? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb 03.01.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Przyłączam się do prośby o namiary w mazowieckim.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisiek77 03.01.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Co do postu matio to że położona wełna może utrudnić lub ułatwić prace zależy jak zostało wykonane.Zależy jak wyglądają różnice w skokach między płaszczyznami, mogę podejżewać ceny będą słone granicy niema 84złm2 do 34zlm2, okna nie liczę chyba że jest dość nietypowe obrobienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matio 04.01.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 dzięki Zdzisiek77 za odpowiedz, u mnie wełna jest bardzo precyzyjnie położona- sam kładłem ze szczególną starannością. Co do sufitu - w każdym pokoju jest taki układ : część płaska + 2 płaszczyzny pod kątem 45 st zbiegające się w "koszu" dachu + lukarna na jednej ściance kolankowej zaś na drugiej ściance kolankowej okno połaciowe h=1,4m. Mimo wszystko cena 84 złm2 jest dla mnie nieosiągalna - dzięki za wypowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisiek77 08.01.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Teraz chyba łapię co miałeś na myśli po tym co zostało opisane, łączenie w koszu też nie podroża robocizny, przy suficie i dwuch skosach plus okna i lukarna zamkniesz się swobodnie w 28złm2.Pozdrawiam Zdzisiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 08.01.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 To ja mam jeszcze jedno techniczne pytanie dotyczące zakresu prac przy wykonywaniu ocieplenia poddasza i kładzeniu płyt G-K. Czy po przykręceniu płyt, kładzie się siatkę na łączenia i szpachluje tylko łączenia płyt i narożniki oraz miejsca po wkrętach, czy też szpachluje się najpierw łączenia, a potem naciąga się gips na całą powierzchnię płyt? Różne opinie słyszałem, a moi majstrowie planują szpachlować tylko łączenia płyt (raz już zaszpachlowali, teraz przeschło i przymierzają się do "ostatecznego" szpachlowania, a potem będą docierać). Jak należy te prace prawidłowo wykonać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyklon 08.01.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam!Metoda stosowana przez tą firmę jest prawidłowa! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisiek77 09.01.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Można dodać tylko tyle że po położeniu pierwszej warstwy też należało by dotrzeć, szpachlowanie całości zależy od Ciebie jak będzie gruntowane, na zielonych i zwykłych płytach jeżeli dasz tani gips może ale nie musi przebijać łczenia płyt, wkrętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Piszcie bardzo proszę czy w koszt jest włączone szpachlowanie tylko łączeń czy całych płyt. I dorzucajcie lokalizację bo ceny są jedank różne w Warszawie i daleko od niej.Jaki może być koszt robocizny samego szpachlowania płyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Można dodać tylko tyle że po położeniu pierwszej warstwy też należało by dotrzeć, szpachlowanie całości zależy od Ciebie jak będzie gruntowane, na zielonychi i zwykłych płytach jeżeli dasz tani gips może ale nie musi przebijać łczenia płyt, wkrętów. A czy bez szpachlowania płyt - tylko po pomalowaniu będazie widać te wkręty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meissel 10.01.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 A czy bez szpachlowania płyt - tylko po pomalowaniu będazie widać te wkręty? bedzie widac napewno, nie nalezy szpachlowac calych plyt bo nie ma to sensu, srubki szpachlowac pownno sie na raz grubsza masa a laczenia plyt na 2 razy gips szlpachlowy i potem rzadsza np gladz dobra jest masa sniezki akryl putz wychodzi optymalnie cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts