nosek5 18.11.2007 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Ale ostatnio brakło mi groszku i kupiłem 10 worków na szybko ( bo mam zamówione 2 tony na wtorek ) i kurde te 10 worków to normalnie mokry groszek i powiem tylko że tak ciulato się pali że hej Ani temperatury nie osiąga i się bryli lub nie dopala Mam podobną sytuację, połowa retorty się pali a druga nie, węgiel przesypuje się do popielnika, temperatura bardzo szybko spada i te koszmarne spieki. Doszedłeś już może jak zmienić ustawienia, żeby chociaż się węgiel cały spalał? Na tym mokrym węglu mam\ 11 sekund podawanie 43 sekundy przedmuch i chyba 19 minut przestój Dmuchawa na 4 i otwarte może na 2 zapałki czyli taka szpara 0,5 cm Dmuchawa mi sie na 1-3 coś po czasie jakby dusi raz mocniej raz słabiej ( muszę serwis wezwać ) Jakby dmuchawa nie szalała to bym dał na 2 i kolo 1- 1,5 cm szparki na wentylu A przy suchym węglu przedmuch daje na 45 i dopala na popiołek i idealnie temperature 65 stopni utrzymuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trofik 19.11.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Na tym mokrym węglu mam\ 11 sekund podawanie 43 sekundy przedmuch i chyba 19 minut przestój Dmuchawa na 4 i otwarte może na 2 zapałki czyli taka szpara 0,5 cm Dmuchawa mi sie na 1-3 coś po czasie jakby dusi raz mocniej raz słabiej ( muszę serwis wezwać ) Jakby dmuchawa nie szalała to bym dał na 2 i kolo 1- 1,5 cm szparki na wentylu A przy suchym węglu przedmuch daje na 45 i dopala na popiołek i idealnie temperature 65 stopni utrzymuje Ja mam ustawione 5 sekund podawanie, 40 przerwa, jak zwiększe podawanie to po otwarciu drzwiczek po nocy niespalony węgiel mi się wysypuje. Na szczęście zostały mi jeszcze dwa worki tego dziadostwa, mam nadzieję, że następny węgiel będzie dobry, bo już nie mam nerw do tego eko-groszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.