Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co się dzieje z forum???

andre59

Recommended Posts

Wyjaśniamy po raz kolejny: są problemy z serwerem, ponieważ oferta internetowa MURATORA jest bardzo duża, rośnie też popularność serwisu, jak i forum. Przepraszamy - staramy się, by problemy techniczne wyeliminować.

Pozdrawiamy

Po raz kolejny?

wcześniej odzewu nie zauważyłem... :roll:

ale dobrze, że redakcja dała znak życia :wink:

cóż, pozostaje czekać na poprawę sytuacji.

• Odpowiedzi 171
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wyjaśniamy po raz kolejny: są problemy z serwerem, ponieważ oferta internetowa MURATORA jest bardzo duża, rośnie też popularność serwisu, jak i forum. Przepraszamy - staramy się, by problemy techniczne wyeliminować.

Pozdrawiamy

Po raz kolejny?

wcześniej odzewu nie zauważyłem... :roll:

ale dobrze, że redakcja dała znak życia :wink:

cóż, pozostaje czekać na poprawę sytuacji.

Musze Redakcje bronic. Przez chwile bylo "troszkie" jakby lepiej... Znaczy nadal jest.

Chodzi mulowato, ale chodzi. Najgorzej jest, gdy w ogole nic nie wchodzi.

• 8 months później...

od paru dni jest gorzej z przeładowywaniem stron, z wysyłaniem wiadomości

często trwa to - na sztywym łączu, prędkość ok. 600 kb/s - od kilkunastu sekund do minuty

na modemach i łączach z komórek pewnie jeszcze dłużej

taka sytuacja nie występuje zawsze, ale jednak zdarza się ostatnio dość często

a do tej pory było z szybkością FM naprawdę bardzo dobrze, wysyłanie trwało ok. 3-5 sekund

Witam!

A dokładnie od kiedy to występuje? Interesuje mnie, czy może to mieć jakiś związek z wprowadzeniem dodatkowych modyfikacji tego oprogramowania, w których zmieniony został format linków.

witam również :D

gorsze działanie Forum zauważyłem mniej wiecej od tygodnia

jak pisałem wyżej, nie dzieje sie to zawsze, i mam wrażenie, jakby nie zależało od ilości użytkowników

np. teraz są 332 osoby na Forum i bywa, że czeka sie trochę na przeładowanie strony

nie są to jakieś długie chwile, ale jednak zmniejszenie szybkości jest zauważalne

na pasku postepu [korzystam z Opery] najdłużej widoczny jest "Wysylanie żadania do forum.muratordom.pl"

za to nie ma obecnie dawnych problemów z połączeniem z licznikami stron [hitgemius i inne], jakby ich wcale nie było

PS: teraz chodzi jak burza

a kilkanaście minut temu się ślamazarzyło - może to kwestia ilości połączeń z serwerem ?

Dziękuję za informację.

Ehm. Mam wrażenie, że nie ma takiego serwera, który potrafiłby stawić czoła użytkownikom naszego forum :)

Ale z tego by wynikało, że nie jest to raczej bezpośrednio związane z tymi nowymi odnośnikami, gdyż one zostały wdrożone 2-3 dni temu.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

Jest OK, ładnie chodzą i stare, i nowe linki

Zauważyłem jednak coś takiego:

w wątku wielostronicowym kliknięcie na główny link tematu odsyła do strony właśnie oglądanej

a to chyba niepotrzebne :roll:

choć oczywiście problemu nie ma, to tylko zdublowanie funkcji odsyłaczy do stron [1, 2, 3... itd.]

Pozdrawiam

• 1 year później...