edytkazet 18.03.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 ten link który podałas to nieaktualne prawo budowlane można budować na zgłoszenie wolnostojące pareterowe budynki gospodarcze do 25m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betka35 19.03.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witam. Do Fili_P Widziałam taki dobudowany garaż o jaki Ci chodzi.Postawiony byl z pełnych płyt betonowych (chyba z 4).W srodku obłożony był styropianem.Ponieważ ten garaz ma mój znajomy to wiem.Nie potrzebował pozwolenia na budowę bo nie robił tego na fundamentach. Chyba jednak nie masz racji..........jest to za duże, żebo obyło sie bez pozwolenia i projektu i do tego garaż Ja rozmawiała w gminie i z architektem...projekt MUSI być i pozwolenie na budowę też. Garaż stywiam dokładnie tak na ścianie budynku ok 11z na 5-6 m ale wjazdy będą od frontu..dwa.... a mieszkam na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 19.03.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Nie będę się spierać ,bo sie na przepisach nie znam.Zaproponowałam alternatywę.Być może mój znajomy postawił sobie samowolkę.Na dniach pojade tam i zrobie kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fili_P 13.04.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 i....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fili_P 18.04.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 up... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 23.07.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Witam i przepraszam za takie opuźnienie w przedstawieniu fotek dotyczących tego garażu.Wiem ,że było to dawno i może zainteresowani wymyślili swój sposób postawienia,doklejenia komórki spełniającej role garażu.Jeszcze raz przepraszam za opóźnienie.A to są fotki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 24.07.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 100% samowolka chyba że mial taki garaż w projekcie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 24.07.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Czy samowolka to nie jestem pewna bo ten garaż nie ma fundamentów,czyli spełnia role zabudowanej prowizorycznej wiaty która służy na opał np.Oczywiście że tam trzyma i samochód.Z garażu który jest w bryle domu zrobił kuchnie ,ale to inny temat nie dotyczący sprawy.Przypomne że jest to postawione z betonowego płotu.Myśle że pomysł jest dobry ,ale pomimo niewielkich w sumie kosztów warto zasięgnąć informacji w gminie.Zastanawiam się kiedy on to dostawił,ale nie pamiętam.Na pewno jakiś czas temu,dawno.Jeśli okaże się (ale może się nie przyzna),że to samowola to ma szczęście ,bo z sąsiadami to on raczej dobrze żyje.To tyle.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fili_P 01.08.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 aktualne jak w temacie jestesmy na etapie szukania geodety (mapa do celow projektowych- btw z okolic pruszcza gdanskiego ktos zna?) i rozmow z architektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betka35 02.08.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 aktualne jak w temacie jestesmy na etapie szukania geodety (mapa do celow projektowych- btw z okolic pruszcza gdanskiego ktos zna?) i rozmow z architektem eeeeeeeeeee...............to my dalej jesteśmy .papiery leżą od miesiąca w architekturze.........i JUŻ nawet jakaś panienka wzięła je z kupki a my ........fundamenty pod ściany wylane i czekamy tylko na hasło żeby ruszać z kopyta ..... materiały i dobre chęci czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts