Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak sie uklada plytki?????????????

Recommended Posts

witam!czy ktos mi podpowie krok po kroku jak sie uklada glazure na scianie i płytki na podlodze?na podlodze na pewno zostana stare płytki ,ktore sie trzymaja mocno,bylu dokladnie polozone,takze nie ma sensu ich zrywac.Co kupic oprocz plytek? :lol: Jak ja mam sie za to zabrac?najpierw sciana,potem podloga?Piszcie mi tu wszystko,plissss

witam!czy ktos mi podpowie krok po kroku jak sie uklada glazure na scianie i płytki na podlodze?na podlodze na pewno zostana stare płytki ,ktore sie trzymaja mocno,bylu dokladnie polozone,takze nie ma sensu ich zrywac.Co kupic oprocz plytek? :lol: Jak ja mam sie za to zabrac?najpierw sciana,potem podloga?Piszcie mi tu wszystko,plissss

Witam

Wystarczy w googlach wpisać układanie płytek a wyswietli się sporo instrukcji.

Miedzy innymi można ją znaleźć na stronie atlasu

kliknij http://www.atlas.com.pl/doradztwo/instrukcje/instrukcja.php?c1=glazura&c2=Wst%C4%99p

w hipermarketach są takie gratisowe poradniki a jak nie to wejdź na str. producentów :wink:

drogi kolego DEMEX... śmiem twierdzić, że przy dzisiaj dostępnych klejach i ich doskonałych właściwościach strona, którą zastanie przyklejona płytka nie ma najmniejszego znaczenia...W związku z powyższym- teoria, że klejenie tylko "tą" stroną jest jedynie słusznym rozwiązaniem zakrawa na wąskie horyzonty i brak otwartości na nowoczesne trendy w budownictwie...

ulotka ulotką ale najlepsza jest praktyka...zaczynasz od najmniej widocznych, albo najlepiej zupełnie niewidocznych miejsc w domu - ja tak planuję chociaż w życiu nie kładłem kafli. Przedtem google-murator + "szukaj" oraz wywiad z praktykiem, ew. zaproszenie na popołudnie celem instruktażu i po sprawie. najwyżej "sie skuje" po roku albo przyklei nowe i będzie "trendi"

No i oczywiście tym szorstkim do ściany/podłogi :lol: :lol:

drogi kolego DEMEX... śmiem twierdzić, że przy dzisiaj dostępnych klejach i ich doskonałych właściwościach strona, którą zastanie przyklejona płytka nie ma najmniejszego znaczenia...W związku z powyższym- teoria, że klejenie tylko "tą" stroną jest jedynie słusznym rozwiązaniem zakrawa na wąskie horyzonty i brak otwartości na nowoczesne trendy w budownictwie...

I tu zgodzić się nie mogę z moim szanownym przedmówcą.

Nie chodzi tu o nowoczesne trendy w budownictwie. W przypadku klejenia płytek stroną inną niż stosowana przez większośc inwestorów (gładkim do "góry", a szorstkim do ściany/podłogi) możemy mówić jedynie o trendach w wykańczaniu wnętrz. :lol: :lol: :lol: