Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inka i MazaQ - wymarzony domek krok po kroku... KOMENTARZE

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Heya

Ostatnio się leniłem i nie zaglądałem za często do netu :oops: ( w pracy mam ok. 400 e-maili dziennie w ramach promocji więc nie zawsze są siły po pracy do lampienia się w monitor. Dziś zajrzałem do waszego dziennika i aż miło popatrzeć jak rosną ściany :lol: .

Upały spędziłem na polewaniu stropu, było super jak w piekarniku :evil: , niestety nadchodzą podobno znów, wiec pewnie czeka was to samo czyli totalna polewka :wink: .

.

Takkkk trzymać.

POOOWWWOODZZENIA

:lol:

czołem Dariusz :)

no, słyszałem że po 11 czerwca temperatury mają sięgnąć 34 st. ...będzie nieźle. niemniej jak już widać, że budowa idzie to i nastawienie jest lepsze :) tak więc mogę olewać, polewać, nawilżać i co tylko... byleby do przodu :D szczególnie, że co i raz podglądamy Wasz dziennik i motywująco działa Wasze tempo i efekty :)

oby tak dalej! (trzymamy kciuki!)

• 3 weeks później...

Piękny domek . Czy bardzo zmieniliście poddasze ? Karmen na parterze jest super ale te małe pokoiki na poddaszu ja nieznajduję rozwiązania tego problemu , najważniejsze są nie banalne rozwiązania już na początku budowy bo zmiana w jej trakcie rodzi koszty ooooooooogromne a Karmen do banalnych nie należy . Będę uważnie śledził postępy na waszej budowie oczekując na nowe wpisy pozdrawiam .

Mariusz

cześć,

zmieniliśmy tylko ciut. Pokoje po prawej stronie zostawiliśmy, zabudowaliśmy hall na górze i zrobiliśmy z niego nasz gabinet. A z sypialni mamy jeszcze wejście do naszej lazienki i małej garderoby. A jak się wchodzi po schodach to po prawej mamy drzwi do łazienki ogólnej i wejście do pralnio-suszarni.

My powiększyliśmy cały domek, wiec pokoje będą odrobine większe. Nie mamy teraz przy sobieprojektu, ale później mozemy podać wymiary poszczególnych pokoi jeśli chcesz.

Pozdrawiam

Karolina

• 4 months później...

Hejka,

ja również interesuję się projektem Karmen. Czy możesz podać wymiary pokoi i pozostałych pomieszczeń i ile zajmuje powierzchni garaż?

Jeżeli możesz to pokażcie projekt Waszego domu? I ile daliście bloczków fundamentowych?

Mocno Wam kibicuę :wink:

Ja zaczynam na wiosnę

:D

Pozdrawiam,

Anita

Anitka_radomianka: Prześlę Ci na priv co i jak :)

Rom: trochę się baliśmy tych okien ale efekt faktycznie jest super!

Ash5: największe okna nie są otwierane, otwierane są drzwi balkonowe (też duże :) a wymiary największego okna to 300 x 200 :o Co do projektu to w zasadzie jest tylko oparty na Karmen, mocno adaptowaliśmy go wg naszego widzi mi się i naszych potrzeb. Stryszek po podłodze ma 820 x 370, skosy od 130. Wchodzi tak idealni moje studio :)

Hej

Możę trochę nie na temat, ale ponieważ jesteśmy debiutantami na forum, to najpierw uważnie wczytaliśmy się w całą korespondencję i ... jesteśmy pod wrażeniem :o . Kupiliśmy w zeszłym roku działkę w Józefinie - Halinów i zamierzamy na wiosnę 2008 roku ruszyć z budową. Powiem uczciwie, że przeraża nas cała ta zabawa z urzędnikami i poszczególnymi ekipami na budowie. Mamy nadzieję, że starczy nam wytrwałości i nerwów na całą inwestycję. Tak naprawde nie wiemy od czego zacząć, więc bardzo prosimy wszystkich o pomoc. Co najpierw, żeby się nie "ślizgać" z terminami poszczególnych etapów.

pozdrawiamy gorąco Beata i Krzysiek :wink:

@KLONTEK:

przede wszystkim: UMOWA! - nie będzie to proste ponieważ budowlańcy obecnie starsznie się rozwydrzyli, ale z własnego doświadczeni dobrze Wam radzę: UMOWA z wyszczególnionymi etapami i zakresem prac oraz terminami, w razie "zawałek" kary finansowe lub potrącenia z wynagrodzenia. Żadnych zaliczek! Jeśli macie czas sami kupujcie materiały - budowlańcy robią na lewo na tym 20-30% wynagrodzenia (tak na moje oko). Nie warto oszczędzać na ekipie!

Ash5: największe okna nie są otwierane, otwierane są drzwi balkonowe (też duże :) a wymiary największego okna to 300 x 200 :o Co do projektu to w zasadzie jest tylko oparty na Karmen, mocno adaptowaliśmy go wg naszego widzi mi się i naszych potrzeb. Stryszek po podłodze ma 820 x 370, skosy od 130. Wchodzi tak idealni moje studio :)

Cudny domek budujecie. A stryszek mnie zadziwił. Toż to mnóstwo miejsca!

Ale... nie będą się otwierać okna? Nigdy takich nie widziałam. Czy to będzie praktyczne? Nie szkoda Wam tej możliwości?

nie będzie nam szkoda,

dom musi mieć przewiew i ten ma, przez kuchnię - po prostej z tarasem

a okno w salonie i w jadalni będzie miało szerokie parapety z kwiatami, wiec i tak nie byłyby otwierane.

Z resztą mieszkałam w domku i jak się otwiera, to i tak zawsze drzwi balkonowe, a nie np. okno w jadalni, także o to się nie martwimy :)

pozdrawiam

Inka