MazaQ77 07.05.2007 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 czesc maciej973, kawalek powyzej masz namiary bezposrednio na Pana Kierownika korzystaj z okazji i pytaj. powiem tylko, ze po doswiadczeniach w naszym regionie na pewno ja bym saczki przebudowal jak najszybciej ... pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 04.06.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Heya Ostatnio się leniłem i nie zaglądałem za często do netu ( w pracy mam ok. 400 e-maili dziennie w ramach promocji więc nie zawsze są siły po pracy do lampienia się w monitor. Dziś zajrzałem do waszego dziennika i aż miło popatrzeć jak rosną ściany . Upały spędziłem na polewaniu stropu, było super jak w piekarniku , niestety nadchodzą podobno znów, wiec pewnie czeka was to samo czyli totalna polewka . . Takkkk trzymać. POOOWWWOODZZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 05.06.2007 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 czołem Dariusz no, słyszałem że po 11 czerwca temperatury mają sięgnąć 34 st. ...będzie nieźle. niemniej jak już widać, że budowa idzie to i nastawienie jest lepsze tak więc mogę olewać, polewać, nawilżać i co tylko... byleby do przodu szczególnie, że co i raz podglądamy Wasz dziennik i motywująco działa Wasze tempo i efekty oby tak dalej! (trzymamy kciuki!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 20.06.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Niezłe polewanko . Kawka - sprytne ptaszydło chyba liczy na nowy dom na mnie zerka szpak - jakiś też dziwny przylatuje kręci głową i też jakoś się nie boi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudy 007 24.06.2007 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Piękny domek . Czy bardzo zmieniliście poddasze ? Karmen na parterze jest super ale te małe pokoiki na poddaszu ja nieznajduję rozwiązania tego problemu , najważniejsze są nie banalne rozwiązania już na początku budowy bo zmiana w jej trakcie rodzi koszty ooooooooogromne a Karmen do banalnych nie należy . Będę uważnie śledził postępy na waszej budowie oczekując na nowe wpisy pozdrawiam .Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 27.06.2007 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 cześć,zmieniliśmy tylko ciut. Pokoje po prawej stronie zostawiliśmy, zabudowaliśmy hall na górze i zrobiliśmy z niego nasz gabinet. A z sypialni mamy jeszcze wejście do naszej lazienki i małej garderoby. A jak się wchodzi po schodach to po prawej mamy drzwi do łazienki ogólnej i wejście do pralnio-suszarni.My powiększyliśmy cały domek, wiec pokoje będą odrobine większe. Nie mamy teraz przy sobieprojektu, ale później mozemy podać wymiary poszczególnych pokoi jeśli chcesz. PozdrawiamKarolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anitka_radomianka 29.10.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Hejka, ja również interesuję się projektem Karmen. Czy możesz podać wymiary pokoi i pozostałych pomieszczeń i ile zajmuje powierzchni garaż? Jeżeli możesz to pokażcie projekt Waszego domu? I ile daliście bloczków fundamentowych? Mocno Wam kibicuę Ja zaczynam na wiosnę Pozdrawiam, Anita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.10.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 MazaQ77 strasznie mi się podobają Wasze wielkie okna. Z takimi duzymi oknami to na brak światłą na pewno nie będziecie narzekać.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 30.10.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 super wyglądają takie okna. Jakie mają wymiary? Sama trochę obawiam się o ich funkcjonalność tj. czy nie będą zbyt ciężkie do otwierania i co z ich szczelnością zwłaszcza po kilku zimach. Macie jakieś iformacje na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 30.10.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 o, zauważyłam, że zrobiliście okna połaciowe na strychu. Na projekcie w ogóle nie zwróciłam na niego uwagi. Jak duży jest stryszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 30.10.2007 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Anitka_radomianka: Prześlę Ci na priv co i jak Rom: trochę się baliśmy tych okien ale efekt faktycznie jest super! Ash5: największe okna nie są otwierane, otwierane są drzwi balkonowe (też duże a wymiary największego okna to 300 x 200 Co do projektu to w zasadzie jest tylko oparty na Karmen, mocno adaptowaliśmy go wg naszego widzi mi się i naszych potrzeb. Stryszek po podłodze ma 820 x 370, skosy od 130. Wchodzi tak idealni moje studio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.10.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 A co to za studio ma tam być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 30.10.2007 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 dźwiękowo nagraniowe nareszcie! wyciszone i obstawione sprzętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLONTEK 03.11.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Hej Możę trochę nie na temat, ale ponieważ jesteśmy debiutantami na forum, to najpierw uważnie wczytaliśmy się w całą korespondencję i ... jesteśmy pod wrażeniem . Kupiliśmy w zeszłym roku działkę w Józefinie - Halinów i zamierzamy na wiosnę 2008 roku ruszyć z budową. Powiem uczciwie, że przeraża nas cała ta zabawa z urzędnikami i poszczególnymi ekipami na budowie. Mamy nadzieję, że starczy nam wytrwałości i nerwów na całą inwestycję. Tak naprawde nie wiemy od czego zacząć, więc bardzo prosimy wszystkich o pomoc. Co najpierw, żeby się nie "ślizgać" z terminami poszczególnych etapów. pozdrawiamy gorąco Beata i Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 05.11.2007 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 @KLONTEK: przede wszystkim: UMOWA! - nie będzie to proste ponieważ budowlańcy obecnie starsznie się rozwydrzyli, ale z własnego doświadczeni dobrze Wam radzę: UMOWA z wyszczególnionymi etapami i zakresem prac oraz terminami, w razie "zawałek" kary finansowe lub potrącenia z wynagrodzenia. Żadnych zaliczek! Jeśli macie czas sami kupujcie materiały - budowlańcy robią na lewo na tym 20-30% wynagrodzenia (tak na moje oko). Nie warto oszczędzać na ekipie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 05.11.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ash5: największe okna nie są otwierane, otwierane są drzwi balkonowe (też duże a wymiary największego okna to 300 x 200 Co do projektu to w zasadzie jest tylko oparty na Karmen, mocno adaptowaliśmy go wg naszego widzi mi się i naszych potrzeb. Stryszek po podłodze ma 820 x 370, skosy od 130. Wchodzi tak idealni moje studio Cudny domek budujecie. A stryszek mnie zadziwił. Toż to mnóstwo miejsca! Ale... nie będą się otwierać okna? Nigdy takich nie widziałam. Czy to będzie praktyczne? Nie szkoda Wam tej możliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 05.11.2007 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 nie będzie nam szkoda, dom musi mieć przewiew i ten ma, przez kuchnię - po prostej z tarasem a okno w salonie i w jadalni będzie miało szerokie parapety z kwiatami, wiec i tak nie byłyby otwierane. Z resztą mieszkałam w domku i jak się otwiera, to i tak zawsze drzwi balkonowe, a nie np. okno w jadalni, także o to się nie martwimy pozdrawiam Inka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 05.11.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 W sumie to tak jest... A patrząc od strony kuchni to jest taka ilość światła i tak cudny widok na ogród, że z pewnością nie będzie brakowało przestrzeni. Śliczny ten domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 05.11.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 z niecierpliwością czekam na nowe zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.11.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 MazaQ77 dach macie cudowny. Kosztował pewnie majątek ale warto było. Miło jest na niego popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts