Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy prawo lokalne może działać wbrew ustawie ?

DJ Rydzyk

Recommended Posts

• 2 months później...
  • 2 years później...
Planu nie przeskoczysz.

Skup się na najkorzystniejszym wynegocjowaniu w umowie warunków odpłatnego przekazania wybudowanego przez ciebie fragmentu. Przedstaw odpowiedni "kosztorys" tego odcinka i zadbaj o swoje interesy w umowie. I tak kombinuj z projektem żeby jak największą część drogi do domu pokonać tym co się nazywa "sieć" a nie "przyłączem".

Studnię sobie daruj. Nie dostaniesz pozwolenia na budowę bez tego wodociągu. Poza tym studnia to upierdliwa rzecz.

Wracam do tematu, bo... Wygrałem sprawę w Sądzie Administracyjnym w sprawie studni. Złożyłem zgłoszenie zamiaru jej wykonania, starosta wniósł sprzeciw (niezgodne z MPZP), odwołanie do wojewody, sprzeciw podtrzymany - sprawa trafiłą do sądu.

Wygrałem, Sąd na pierwszej rozprawie uchylił sprzeciw wojewody, czekam na orzeczenie i uprawomocnienie się.

Tyle gwoli informacji w tym starym temacie, pochwalić się chciałem :D

A wodociąg też chcę. I to gmina ma mi go zrobić, z własnych środków - do czego sami się na piśmie zobowiązali. 8)

wow! :) gratulacje! brawo !

jednak warto walczyć o swoje, ja tez walczę! :wink: mam aktualnie złożone w SKO odwołanie od decyzji starosty w sprawie wyłączenia z prod. rolnej i czekam sobie na efekty. I tez nie odpuszczę! podbudowałeś mnie trochę, jednak ktoś myśli w tym kraju może nie w gminach ale wyżej juz sie lepiej znaja na rzeczy

:wink:

Planu nie przeskoczysz.

Skup się na najkorzystniejszym wynegocjowaniu w umowie warunków odpłatnego przekazania wybudowanego przez ciebie fragmentu. Przedstaw odpowiedni "kosztorys" tego odcinka i zadbaj o swoje interesy w umowie. I tak kombinuj z projektem żeby jak największą część drogi do domu pokonać tym co się nazywa "sieć" a nie "przyłączem".

Studnię sobie daruj. Nie dostaniesz pozwolenia na budowę bez tego wodociągu. Poza tym studnia to upierdliwa rzecz.

Wracam do tematu, bo... Wygrałem sprawę w Sądzie Administracyjnym w sprawie studni. Złożyłem zgłoszenie zamiaru jej wykonania, starosta wniósł sprzeciw (niezgodne z MPZP), odwołanie do wojewody, sprzeciw podtrzymany - sprawa trafiłą do sądu.

Wygrałem, Sąd na pierwszej rozprawie uchylił sprzeciw wojewody, czekam na orzeczenie i uprawomocnienie się.

Tyle gwoli informacji w tym starym temacie, pochwalić się chciałem :D

A wodociąg też chcę. I to gmina ma mi go zrobić, z własnych środków - do czego sami się na piśmie zobowiązali. 8)

Didżeju Rydzyku, czegoś tu nie rozumiem - w pierwszym poście napisałeś że:

W rzeczy samej wodociąg istnieje, lecz w odległości ca 40 - 50 m od mojej działki

a z tego co przedstawiłeś przed sądem wynika, że ów wodociąg

nie istnieje, i nie został pomimo to ujęty w harmonogramie rozbudowy sieci wodociągowej – nie może zatem być wskazywany jako źródło zaopatrzenia w wodę
.

Trochę to bez sensu wyszło, nie?

Ja w każdym razie się czuję wprowadzona przez ciebie w błąd.

Pozdr.