Zakrzewianka 15.01.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Zameldowanych . UE jest nastawiona na spektakularne inwestycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJ Rydzyk 22.03.2007 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Podbijam temat, może się komuś przyda... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1718641#1718641 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJ Rydzyk 25.04.2009 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Planu nie przeskoczysz. Skup się na najkorzystniejszym wynegocjowaniu w umowie warunków odpłatnego przekazania wybudowanego przez ciebie fragmentu. Przedstaw odpowiedni "kosztorys" tego odcinka i zadbaj o swoje interesy w umowie. I tak kombinuj z projektem żeby jak największą część drogi do domu pokonać tym co się nazywa "sieć" a nie "przyłączem". Studnię sobie daruj. Nie dostaniesz pozwolenia na budowę bez tego wodociągu. Poza tym studnia to upierdliwa rzecz. Wracam do tematu, bo... Wygrałem sprawę w Sądzie Administracyjnym w sprawie studni. Złożyłem zgłoszenie zamiaru jej wykonania, starosta wniósł sprzeciw (niezgodne z MPZP), odwołanie do wojewody, sprzeciw podtrzymany - sprawa trafiłą do sądu. Wygrałem, Sąd na pierwszej rozprawie uchylił sprzeciw wojewody, czekam na orzeczenie i uprawomocnienie się. Tyle gwoli informacji w tym starym temacie, pochwalić się chciałem A wodociąg też chcę. I to gmina ma mi go zrobić, z własnych środków - do czego sami się na piśmie zobowiązali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 26.04.2009 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 wow! gratulacje! brawo ! jednak warto walczyć o swoje, ja tez walczę! mam aktualnie złożone w SKO odwołanie od decyzji starosty w sprawie wyłączenia z prod. rolnej i czekam sobie na efekty. I tez nie odpuszczę! podbudowałeś mnie trochę, jednak ktoś myśli w tym kraju może nie w gminach ale wyżej juz sie lepiej znaja na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 28.04.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Planu nie przeskoczysz. Skup się na najkorzystniejszym wynegocjowaniu w umowie warunków odpłatnego przekazania wybudowanego przez ciebie fragmentu. Przedstaw odpowiedni "kosztorys" tego odcinka i zadbaj o swoje interesy w umowie. I tak kombinuj z projektem żeby jak największą część drogi do domu pokonać tym co się nazywa "sieć" a nie "przyłączem". Studnię sobie daruj. Nie dostaniesz pozwolenia na budowę bez tego wodociągu. Poza tym studnia to upierdliwa rzecz. Wracam do tematu, bo... Wygrałem sprawę w Sądzie Administracyjnym w sprawie studni. Złożyłem zgłoszenie zamiaru jej wykonania, starosta wniósł sprzeciw (niezgodne z MPZP), odwołanie do wojewody, sprzeciw podtrzymany - sprawa trafiłą do sądu. Wygrałem, Sąd na pierwszej rozprawie uchylił sprzeciw wojewody, czekam na orzeczenie i uprawomocnienie się. Tyle gwoli informacji w tym starym temacie, pochwalić się chciałem A wodociąg też chcę. I to gmina ma mi go zrobić, z własnych środków - do czego sami się na piśmie zobowiązali. Didżeju Rydzyku, czegoś tu nie rozumiem - w pierwszym poście napisałeś że: W rzeczy samej wodociąg istnieje, lecz w odległości ca 40 - 50 m od mojej działki a z tego co przedstawiłeś przed sądem wynika, że ów wodociąg nie istnieje, i nie został pomimo to ujęty w harmonogramie rozbudowy sieci wodociągowej – nie może zatem być wskazywany jako źródło zaopatrzenia w wodę. Trochę to bez sensu wyszło, nie? Ja w każdym razie się czuję wprowadzona przez ciebie w błąd. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 30.04.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Gratulacje! Ciekawe co ja wywalczę? Miałam podobnie. 140 metrów do wodociągu. Odcinka nikt nie chciał wybudować (ani gmina, ani PWiK ani sąsiedzi jako inicjatywa społeczna). Ale ja nie chciałam studni. Zrobiłam na własny koszt i właśnie wynajęłam prawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts