sikoraandrzej 28.12.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Mam wielki dylemat. Buduję właśnie dom i już prawie byłem zdecydowany na zainstalowanie pieca na ekogroszek. Niestety znajomi kupili taki właśnie piec i strasznie narzekają. A to, że wcale tak tanio to nie wychodzi, a to ślimak się zapycha, a to groszek wilgotnieje... Osobiście tyle dobrego o tym czytałem że uważam że musi to być problem z ustawieniami czy czymś takim ale wolę się upewnić. Dlatego też proszę UŻYTKOWNIKÓW (nie sprzedawców, teoretyków) o opinie jak faktycznie sprawują się takie piece. Szczególnie interesuje mnie kilka spraw:- czym sugerować się przy zakupie takiego pieca- czy faktycznie eksploatacja wychodzi tanio- jak się sprawdza latem do podgrzewania wody (czy się go wtedy używa czy czymś się zastępuje)- czy jeśli będę składował zimą groszek w workach w nieogrzewanej drewnianej budce narzędziowej to będę miał z tym jakieś problemy- czy jeśli dorzuca się opał do dodatkowej komory to woda się nie przegrzewa, itp.Bardzo proszę o rzetelne opinie użytkowników takich piecy.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 28.12.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 jako ze to twój 1 wszy post proponuje na poczatek pogrzebać na forun tematów dotyczacych eko-groszku jest bardzo bardzo wiele - kilkadziesiat jezeli masz nowy domek i gaz pomyśl ew. o kondensacie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts