emde74 28.12.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Witam, kupiłam mieszkanie i zastanawiam się nad wymianą pieca gazowego do ogrzewania wody na przepływomierz elektr. Nie dlatego, że boję się takich urządzeń, ale dlatego, że coraz więcej słychać o podwyżkach gazu. Brat też mi to doradza, bo on teraz za zużywanie energii elektr. (urządzenia na "stand-by'u", czajnik, mikrofala, ciągle chodzący komputer, piekarnik elektr. itp) płaci w przeliczeniu zdecydowanie mniej niż za gaz, którego używa tylko do ugotowania obiadu i to nie codziennie. Jakie jest Wasze doświadczenie? Gaz u mnie służyłby tylko do gotowania (też rzadko) i ogrzewania wody do mycia (c.o. mam nie na gaz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek79 29.12.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 cześć. ja mam wszystko na prąd: boiler, kuchenka, czajnik, komp, który chodzi przez większość dnia, itd. i zdecydowanie jestem jego zwolennikiem: boiler - włączony cały czas - jednak działa tylko w momencie podgrzewania wody w miejsce zużytej, kuchenka - duża oszczędność - w porównaniu z tym co miałem na starym mieszkaniu - i nie przypala mi się wiecznie szmata, kiedy przesuwam garnki piec gazowy zamieniłbym z miejsca. i to nawet nie w obawie o podwyżki cen gazu - prąd też ma iść do góry, a właśnie w obawie o swoje bezpieczeństwo - może jestem przewrażliwiony po tym, co zobaczyłem u mojej babci. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 29.04.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 moja przyszła tesciowa ma wszystko na prad od ogrzewania podlogowego po podgrzewacze wody i kuchenke (mieszkania ma 55m2) przy bardzo duzym oszczedzaniu jej jedna rata za prad (czyli 2 miesiace) to ok 450zł ja u siebie w bloku mam ogrzewanie centralne a na gaz-kuchenka i ciepla woda, za ponad 3 miesiace mam rachunek na ok 120zł dodam ze w jednym mieszkaniu jak i w drugim mieszkaja tylko dwie osoby wydaje mi sie ze ciagle oplaca sie bardziej gaz i to mnie boli bo nie dlugo tez wszystko na prad chyba na pupe usiade przy rachunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts