Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W instrukcji obsługi mojego stojaka było napisane, że można montować tylko do ścian nośnych, więc wydaje mi się, że do sam regips nie utrzyma telewizora. Sprawdz w swojej instrukcji.

pozdrawiam

Rezi,

nie ubliża, tylko zazdrości. Poznaniacy zawsze byli oszczędni, zobacz że sam nie ma obrazka!

Pozdro z wawki :D

Ja nie mogę oderwać wzroku od twojego obrazka.

A props stojaka, po zamocowaniu może "wchodzić" w płytę. Miałem taki problem z kaloryferem. Mocowania wżynały mi w płytę :cry: . Płyta na profilach, 2 - 3 cm od ściany.

Wyciąłem w płycie otwór 5 cm, w ścianie wywierciłem otwór pod kołek, włożyłem kołek (długi) tak aby zrównał się z płytą, zapaćkałem ceresitem (takim do szybkiego montażu kotew, który jest twardy po 5 min), zaszpachlowałem równo z płytą i przykręciłem mocowania śrubami.

A props stojaka, po zamocowaniu może "wchodzić" w płytę. Miałem taki problem z kaloryferem. Mocowania wżynały mi w płytę :cry: . Płyta na profilach, 2 - 3 cm od ściany.

Wyciąłem w płycie otwór 5 cm, w ścianie wywierciłem otwór pod kołek, włożyłem kołek (długi) tak aby zrównał się z płytą, zapaćkałem ceresitem (takim do szybkiego montażu kotew, który jest twardy po 5 min), zaszpachlowałem równo z płytą i przykręciłem mocowania śrubami.

Dziękuję :) kiedy mąż przyjdzie z pracy dam mu to wszystko do przeczytania i może da namówić się na ten stojak

U mnie w biurze bez problemów zamontowali duży TV LCD (jakieś 20 kg) na regipsowej ściance działowej.

Zamontowali takie kotwy na przez ścianę na wylot. Z drugiej strony śruby ze sporą podkładką z blachy. Śruby zamaskowano plakatem motywującym ;)

Spróbuj hakami które wkleił Rezi.