arturwierzb 28.12.2006 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 WitamW grudniu 2006r. podpisałem (jako kupujący) warunkową umowę sprzedaży ziemi rolnej ok. 21ar. W 93r. uchwalono miejscowy plan ogólnego zagospodarowania przestrzennego z informacją iz działka położona jest częściowo w terenie zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej z dopuszczeniem usług. Obecnie plany zagospodarowania przestrzennego uchwalone przed 95r. utraciły ważność. Mam pytanie czy mogą być problemy z uzyskaniem decyzji o warunkach abudowy?Dodam jeszcze, że budynki mieszkalne leżą nie bezpośrednio przy mojej działce lecz kilka działek dalej.Dziękuję arturwierzb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.12.2006 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Jesli nie ma planu to bez problemu dostaniesz WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 29.12.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Tylko żeby te sąsiednie domy nie były za daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturwierzb 29.12.2006 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Przed moją działką jest działka, następnie droga i kolejna działka na której jest dom. Odległość domu od krawędzi mojej działki to około 70m. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam arturwierzb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.12.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Przed moją działką jest działka, następnie droga i kolejna działka na której jest dom. Odległość domu od krawędzi mojej działki to około 70m. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam arturwierzb Pozostaje kwestia czy obszar analizowany obejmuje ten dom. I to jest pytanie za 100 punktów Bo nie znamy wymiarów Twojej działki i innych działek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 30.12.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Artur, pomnóż front Twojej działki prze trzy. Jeśli suma będzie większa od 70, to bez problemów spełnisz warunek dobrego sąsiedztwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 30.12.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 No, może być problem (ale przejściowo). Dom jest za drogą, w takich sytuacjach spora część organów I instancji odmawia ustalenia warunków, twierdząc, że sąsiedztwa nie ma. Ale SKO uchylają takie decyzje, argumentując, że dom po drugiej strony drogi, ale w obszarze analizowanym, oznacza spełnienie warunku dobrego sąsiedztwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts