terka 29.12.2006 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 CześćBardzo liczę na Waszą pomoc, a więc rady i sugestie.terka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka 29.12.2006 00:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.12.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Pisz Terka, pisz dziewczyno :) Będziemy czytać i komentować Miłego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 29.12.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Może jednak zastanów się nad Ytongiem - tak naprawdę różnice wkosztach ścian w różnych technologiach przy stosunkowo małym domu to niezbyt duża kwota. Trzeba też wziąć pod uwagę późniejsze koszty. Ytong pozwala na łatwiejsze i tańsze wykonanie instalacji i wykończeń. Bardzo łatwo i szybko prowadzi isę instalacje. Tynki mogą być cienkowarstwowe, nie wykonuje się ocieplenia. Ja budowałam pierwszy dom z Ytonga i drugi też taki będzie. Konkretne, prawdziwe oszczędności są na etapie dachu, stolarki i wykończeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka 29.12.2006 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 A co z ociepleniem tego Ytonga? My w planie mamy ściany zewnętrzne o grubości 36,5. Mąż mówi, że robiąc elewacje trzeba dawać jakieś siatki i kleić więc koszt styropianu to nieduży wydatek. Od architekta wyszliśmy z przekonaniem że budujemy z ytonga 24 cm i ocieplamy styropianem, ale gdy dojechaliśmy do składu budowlanego to tam dowiedzieliśmy się ze chcemy budować najdrożej tzn. wybraliśmy najdroższą opcję. Więc teraz wiemy że nic nie wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.12.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 A co z ociepleniem tego Ytonga? My w planie mamy ściany zewnętrzne o grubości 36,5. Mąż mówi, że robiąc elewacje trzeba dawać jakieś siatki i kleić więc koszt styropianu to nieduży wydatek. Od architekta wyszliśmy z przekonaniem że budujemy z ytonga 24 cm i ocieplamy styropianem, ale gdy dojechaliśmy do składu budowlanego to tam dowiedzieliśmy się ze chcemy budować najdrożej tzn. wybraliśmy najdroższą opcję. Więc teraz wiemy że nic nie wiemy No bo jeśli Ytong to jednowarstwowo ma sens. Czyli 36,5 - a nie 24. Jesli chcecie dodatkowo ocieplać to budujcie z czegokolwiek :) Pogemraj na forum w tym temacie - jest mnóstwo postów - a i tak decyzję musisz podjąć sama. Ja mam silkę i wełnę w projekcie. A nie wiem czy nie stanie na Porothermie.... Czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.12.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Możesz zajrzeć do dziennika budowy Andre59 - on budował z Ytonga. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=73235&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 30.12.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 damy radę i z torami oddalonymi 200 metrów, a zresztą jak jedzie pociąg to tylko widać jego dach bo w tym miejscu jedzie sobie "wąwozem"- w sumie to nie wiem jak to się nazywa terka nie przejmuj sie tym pociągiem, ja mieszkam teraz w bloku w Zgierzu gdzie w podobnej odległości jeżdżą pociągi i też w tunelu- wcale ich nie słychac ...no może jedynie gdy jedzie towarowy ale tylko troszeczkę czy ta romantyczna nie znajduje sie na Radogoszczu? w okolicy Łucji, świtezianki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka 30.12.2006 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Romantyczna jest w Zgierzu (Proboszczewice)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.12.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Wszystkiego dobrego w Nowym 2007 Roku ! Dużo zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich planów :) http://positiveblackmencoalition.com/newyear.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 02.01.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Twój domek jest nazwany moim imieniem....więc dopinguję Ci Terka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żonka Artka 06.01.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Wielkie dzięki Terka! Bez Twojej pomocy pewnie jeszcze długo błądziłabym bezowocnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszem 07.01.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Tu Cię mam Ty z Łodzi tutaj sobie kupiłaś działkę, a my z żoną cztery lata temu prowadziliśmy ostre poszukiwania ziemi w tym rejonie. I nic ciekawego nie było Sami mieszkaliśmy po drugiej stronie torów kolejowych, więc okolice są nam bliskie Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka 08.01.2007 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Tu Cię mam Ty z Łodzi tutaj sobie kupiłaś działkę, a my z żoną cztery lata temu prowadziliśmy ostre poszukiwania ziemi w tym rejonie. I nic ciekawego nie było Sami mieszkaliśmy po drugiej stronie torów kolejowych, więc okolice są nam bliskie Pozdrawiam Przemek Ja jeszcze nie wiem czy to ciekawa działka, okaże się jak zamieszkamy. W symbiozie z pociągami jeszcze nie żyliśmy, a trawaje już nam się zdecydowanie znudziły. Pozdrawiam Terka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 19.01.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 A ja byłam na spacerku i nawet przechodziłam obok Twojej działeczki Chociaż do końca to nie wiem przecież która. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka 19.01.2007 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 HejTam teraz jest zarośnięte pole, ale za rok o tej porze mam nadzieję że będzie stał dom. Punktem orientacyjnym jest gospodarstwo które jest ostatnim budynkiem na tej ulicy. Nasza działka zaczyna się jakieś 50 metrów dalejPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 14.02.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 teraka a warunki już masz??? do lata jeszcze trochę czasu masz , nie przejmuj się ... ja mam zamiar zacząć pod koniec marca i jak czytałaś to wiesz, że warunki czekają na poprawkę i do końca nie wiem jak będzie masz jeszcze duuużo czasu ale lepiej wszystko pozałatwieć prędzej niż później mieć nieprzespane noce jak ja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka 17.02.2007 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Hej My kupując działkę mieliśmy warunki wydane na poprzednich właścicieli, więc z tym akurat nie było problemu - wystąpiliśmy tylko o zmianę. W następnym tygodniu dopinamy wszystko na ostatni guzik i z końcem lutego występujemy o pozwolenie. Budowa nie ruszy wcześniej niż z początkiem czerwca więc jeszcze troszkę czasu jest. Tobie z tymi warunkami to naprawdę współczuję, jak o tym opowiedziałam mężowi to też się wzburzył. No właśnie kupuje się działkę wydaje sporo kasy a takie ludki z urzędu jeszcze rządzą gdzie będziesz miała ogród a gdzie stanie twój dom. Nie daj się im Olu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 05.04.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Malutki baranek ma złote różki, Pilnuje pisanek na trawie z rzeżuszki. Gdy nikt nie widzi, chorągiewką buja I beczy cichutko: Wesołego Alleluja! http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1390.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 07.04.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Bardzo ładny projekt domu. Mam nadzieję, że niedługo otrzymacie pozwolenie na budowę. My także na to czekamy! Życzę powodzenia, Wesołych Świąt, no i żeby kolejne już były w nowym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts