_Beti_ 29.12.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 czy ma ktoś zrobioną instalacje wodną rurami pex-alu firmy Global Tradehttp://www.allegro.pl/item151699389_rura_pex_alu_pex_fi_16_ubezpieczona_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lharhard 02.01.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Podciągne wątek bo także jestem zainteresowany tymi ich rurkami. Czy ktoś może coś powiedzieć o tym ich Aqualpex ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lharhard 06.01.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 A więc, coś o tych rurkach od osób które kupiły rurki pex własciwie to alupex i złączki skręcane i udało mi się je zapytać o jakość wyrobu. Może ktoś będzie szukał informacji, a na forum za bardzo nic o tym nie ma. Zresztą chyba sam się skusze, bo chce sobie pociągnąc wode w rurce fi25 z pexa, a taką ciężko dostać w sklepach po rozsądnej cenie Witam ja jestem bardzo zadowolony z tych wyrobów i napewno jeszcze cos kupie od tamtego sprzedającego. Jakość wyrobu jest wysoka wykonanie solidne i cena przystępna. pozdrawiam" Witam. Jestem instalatorem nie zauważyłem żeby były gorsze od kupowanych w sklepach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 07.01.2007 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 to sa wypowiedzi z komentarzy My nadal nie wiem na co sie zdecydować cena jest bardzo kusząca ale produkt niestety chiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lharhard 07.01.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 A chesz to kupić do c.o. czy wody. Bo mnie osobiście interesuje tylko ta rurka fi25, która będzie szła w pionach i dostępnym miejscu. Jeśli chodzi o zalewane w podłodze rurki fi16 to jeśli macie stracha do chińskich to zamówcie sobie na allegro Wavin kosztują 3,25 zł/m. Ja tak zrobiłem i jestem spokojny ze mi rura nie peknie, a złączki pewnie zamówie skręcane, bo ludzie są z nich zadowoleni ( to nie są oceny z komentarzy tylko z pytań wysyłanych mailem, więc nie musieli ściemniać ) , a jakby coś zaczeło cieknąc to mozna szybko wymienić.Koszt rurki nie jest strasznie duży, jeśli tylko grzejniki to pewnie w 100mb się zmieścicie, jesli podłogówka to jednak wyjdzie troche więcej i tu juz decyzja o kosztach jest tylko wasza. Dużo szukałem o tym na forum i ludzie sa podzieleni na tych co zakładają firmówki Wavin, Purmo itp i są zadowoleni, oraz na tych co zakładają chińskie i są zadowoleni. Nie znajdziesz na forum postu typu kupiłem pexa za 1.85zł i musiałem rozkuwać podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonet2 01.02.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ostatnio miałem też dylemat co do zakupów rur i jakich. Jestem dość skrupulatną osobą i ciągle mi się coś nie podoba i zawsze szukam najtańszych rozwiązań i dobrych. Rury firmy Global Trade moim zdaniem i wielu moich znajomych a co najważniejsze Instalatorów są najlepsze na Naszym rynku. W ofercie posiadają praktycznie cały system PEX. Kolanka, złączki itd.Warto.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 01.02.2007 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 ostatecznie kupiliśmy rury NIBKO ( USA ) a złączki z Global Trade ' instalacja zrobiona ale jeszcze nie było prób odpowiem jak sie sprawują złączki gdy wypróbujemy instalacje ale ceny złącze były bardzo kuszące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonet2 04.03.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Zgadzam się z Beti. Ceny Global Trade są bardzo kuszące, ale to nie tylko ceny decydowały o mojej instalacji Ja także zdecydowałem się na ich system Aqualpex i jestem bardzo zadowolony. Zrobiłem ogrzewanie podłogowe, które sprawdza się znakomicie. Zanim podjąłem decyzję porównywałem wszystkie dostępne systemy na naszym rynku i system Aqualpex firmy Global Trade jest moim zdaniem, i tych którzy wykonali całą instalację najlepszy. Za niezbyt wygórowane pieniądze mam świetnej jakości instalację. Nawet mój kolega podpatrzył i też sie zdecydował na Aqualpex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 04.03.2007 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 instalacja sprawdzonai powiem takkilka złączek nam zabrakło wiec mąż kupił tak na szybko w okolicznym sklepie brakującei co trzeba podkreślić ponad dwa razy droższe i co się okazało na próbie właśnie u tych drogich złączek pękły nakrętki, takie zdarzenie zdarzyło sie dwa razyNie powiem jedna złączka Global Trade okazała się wadliwa, ale po poinformowaniu sprzedawcy, grzecznie przeprosił i powiedział aby złączkę przesłać na jego koszt on przyśle nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lharhard 24.09.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Miałem bardzo niemiłe doświadczenie z firmą. Otóż zakupiłem u nich 4 rozdzielacze wiosną, no i ostatnio podłączając kocioł i c.o. przytrafiła się niemiła niespodzianka. Dwa rozdzielacze chciałem skręcić na teflon, ale za każdym razem ciekło, więc dałem sobie spokój i zastosowałem pakuły. I tu się pojawił zonk, wczasie dokręcania dwie belki pękły. Wydawało mi się, że mosiężna belka nie może pęknąć od wkręcania pakuł i że jest to wina materiału. Niestety reklamacji mi nie uwzględniono, gdyż jest to uszkodzenie mechaniczne. Jestem rozczarowany postawą sprzedawcy, bo nie było to celowe moje działanie - nie waliłem tym rozdzielaczem o ściane, tylko po prostu wkręcałem gwint. Może i mam za dużo siły, albo było zbyt dużo pakuł, no ale w takim wypadku chyba sprzedawca powinien dać instrukcje, albo ostrzegać, że zbyt dużo pakuł powoduje pękanie belek. Zamieszczam zdjęcia jednego produktu z pytaniem czy jest to normalne dla belek rozdzielaczy, gdyż czeka mnie jeszcze przyłączenie 2 sztuk. http://img411.imageshack.us/img411/5530/beklazasilaniapj8.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minijack 24.09.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Teflon jakoś się nie sprawdzateż musiałem skrecać na konopiach ale mi nic nie pękło ale być może to kwestia wyczucia siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn_swierk 25.09.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 witam,ma instalacje wodna z GlobalTrade i ogolnie mowiac jestem zadowolony. co prawda dwa gwinty byly zerwane ale po wymianie wszytko ok i nic sie nie dzieje. instalacje montowalem sam. montaz bardzo prosty. nic nie trzeba lutowac czy tez zaciskac. polecam.seweryn swierk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keri34 06.04.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Produkt jezeli jest tani jest podejrzany . Dlaczego ? Przyjrzyjcie się zdjęciom produktów , widać jak są okrojone z mięsa , znaczy się z mosiądzu .Cieniutkie scianki , domiezka ołowiu . Wszystko to powoduje niską jakość tych produktów choć niską cenę .Ale co z niskiej ceny jeżeli nawet uważając urwiecie kilka gwintów .Scianki złaczek są tak cienkie że się rozchylają i powodują przecieki , pożniej dociągacie i ii psztyk. złom . Wiec czy warto zapłacić mniej a pózniej kląć i zapłacić więcej ? Szlag mnie trafia jak widzę jak Polak złotówa goni za taniochą , trochę oleju do głowy . A żeby nie było nie twierdzę że wszystkie tanie to złe ale PODEJRZANE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts