MCB 29.12.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Potrzebna mi jest brama samonośna o szerokości 5m. Z ogonem to co najmniej 7,8m. Niestety w rogu działki brakuje miejsca na ogon. Wydaje mi się, że rozwiązaniem byłaby brama "składana" na takiej mniej więcej zasadzie jak składają się drzwi w windach. Czy ktoś widział taka bramę?Pozdrawiam,MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 29.12.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Witaj Mam podobny problem. "Zarzuciłem" temat miejscowemu specowi od bram. Obiecał pomyśleć. Ja wrócę do tematu pewnie koło marca/kwietnia. Jeśli do tego czasu nie znajdziesz rozwiązania - napisz. Może mój specu coś wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ww.adsk 14.09.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Witajcie, czy nic nie znalezliscie w tym temacie? Wlasnie udalo mi sie zobaczyc taka brame w dzialaniu w Krakowie i mam namiary na wykonawce, ale chetnie poznalbym tez innych producentow, bo niestety cena to prawie jak za 2 bramy przesuwne (4-metrowe swiatlo - ok. 5500, 7-m - ok 7000zl, w tym jest juz automatyka i ocynk ogniowy) Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siwy007 24.06.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 (edytowane) Witam, Jakieś postępy w tym temacie ? Właśnie jestem w podobnej sytuacji i szukam wyjścia. Temat bramy rolowanej upadł bo za drogo, a połączenie furtki do której dojeżdża brama samonośna jakoś mnie nie przekonuje. Jak rozwiązaliście ten temat? Jeżeli można to proszę o namiary do tej firmy z Krakowa. Jestem ciekawy jak ta brama wygląda w rzeczywistości. takie rozwiązanie byłoby wskazane Edytowane 24 Czerwca 2013 przez Siwy007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 25.06.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Ja też mam nie wiele miejsca.Chcę dać bramę szeroką 5 m i nie chcę aby wjeżdzała ona do śmietnika.Brama Wiśniowskiego 5m ma przeciwwagę 1,46 m czyli łącznie 6,46m u mnie wejdzie na styk, z małym zapasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 26.06.2013 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ja też mam nie wiele miejsca. Chcę dać bramę szeroką 5 m i nie chcę aby wjeżdzała ona do śmietnika. Brama Wiśniowskiego 5m ma przeciwwagę 1,46 m czyli łącznie 6,46m u mnie wejdzie na styk, z małym zapasem. brama wisniowskiego ze swiatlem pomiedzy slupami 5m bedzie miala zdaje sie 6.90m. sprawdź dokladnie rysunki techniczne. ja zrezygnowalem z przesuwnej na korzyść skrzydlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrisPL_ 26.06.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Nie lepiej skrzydłową w takiej sytuacji kupić? Ja nie mogłem skorzystać z takiego rozwiązania, ponieważ teren zaraz za ogrodzeniem mi się znacznie wznosi, ale jeśli ktoś ma płasko i nie ma miejsca na przesuwną to wg mnie jest to dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 26.06.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 brama wisniowskiego ze swiatlem pomiedzy slupami 5m bedzie miala zdaje sie 6.90m. sprawdź dokladnie rysunki techniczne. ja zrezygnowalem z przesuwnej na korzyść skrzydlowej. Empirycznie wiem bo mierzyłem u sąsiada wyszło 6,45 m, no chyba że jakąś chińską markę mieliśmy Skrzydłowa nie zawsze ma sens, u mnie jest 9 m do garażu, od wjazdu więć auto może się nie zmieścić na podjeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrisPL_ 26.06.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Jedno skrzydło ma 2 metry, auto 5 metrów. Zostaje metr do garażu i metr do bramy. Osobiście skrzydłowych nie lubię, sam mam przesuwną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts