Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama przesuwna samonośna segmentowa

Recommended Posts

Potrzebna mi jest brama samonośna o szerokości 5m. Z ogonem to co najmniej 7,8m. Niestety w rogu działki brakuje miejsca na ogon. Wydaje mi się, że rozwiązaniem byłaby brama "składana" na takiej mniej więcej zasadzie jak składają się drzwi w windach.

Czy ktoś widział taka bramę?

Pozdrawiam,

MCB

• 5 years później...

Witajcie,

czy nic nie znalezliscie w tym temacie?

Wlasnie udalo mi sie zobaczyc taka brame w dzialaniu w Krakowie i mam namiary na wykonawce, ale chetnie poznalbym tez innych producentow, bo niestety cena to prawie jak za 2 bramy przesuwne :( (4-metrowe swiatlo - ok. 5500, 7-m - ok 7000zl, w tym jest juz automatyka i ocynk ogniowy)

Pozdrawiam

Wojtek

• 9 months później...

Witam,

Jakieś postępy w tym temacie ? Właśnie jestem w podobnej sytuacji i szukam wyjścia. Temat bramy rolowanej upadł bo za drogo, a połączenie furtki do której dojeżdża brama samonośna jakoś mnie nie przekonuje. Jak rozwiązaliście ten temat? Jeżeli można to proszę o namiary do tej firmy z Krakowa. Jestem ciekawy jak ta brama wygląda w rzeczywistości.

takie rozwiązanie byłoby wskazane

Edytowane przez Siwy007

Ja też mam nie wiele miejsca.

Chcę dać bramę szeroką 5 m i nie chcę aby wjeżdzała ona do śmietnika.

Brama Wiśniowskiego 5m ma przeciwwagę 1,46 m czyli łącznie 6,46m u mnie wejdzie na styk, z małym zapasem.

brama wisniowskiego ze swiatlem pomiedzy slupami 5m bedzie miala zdaje sie 6.90m. sprawdź dokladnie rysunki techniczne.

ja zrezygnowalem z przesuwnej na korzyść skrzydlowej.

brama wisniowskiego ze swiatlem pomiedzy slupami 5m bedzie miala zdaje sie 6.90m. sprawdź dokladnie rysunki techniczne.

ja zrezygnowalem z przesuwnej na korzyść skrzydlowej.

Empirycznie wiem bo mierzyłem u sąsiada wyszło 6,45 m, no chyba że jakąś chińską markę mieliśmy :D

Skrzydłowa nie zawsze ma sens, u mnie jest 9 m do garażu, od wjazdu więć auto może się nie zmieścić na podjeździe.