Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Firma Solid na forum

Redakcja

Recommended Posts

----- Original Message -----

From: [email protected]

To: [email protected]

Sent: Monday, December 18, 2006 8:20 PM

Subject: Fw: solid security

WITAM. UPRZEJMIE PROSZĘ O ZACHOWANIE TEJ WIADOMOŚCI ,BO MAM NADZIEJĘ, ŻE KONTAKT DO NAS MÓGŁBY SIĘ PAŃSTWU PRZYDAĆ przy urządzaniu się w nowym domu/mieszkaniu .W załączniku znajduje się oferta wstępna firmy SOLID SECURITY na montaż systemu alarmowego [lub KAMER] oraz jego monitoring wraz z przyjazdami grup interwencyjnych.W DZISIEJSZYCH CZASACH OCHRONA OBIEKTU STAŁA SIE STANDARDEM ,DLATEGO POMYŚLAŁEM ŻE TAKA OFERTA MOGŁABY PAŃSTWA docelowo ZAINTERESOWAĆ.W czasie budowy/remontu PRZED TYNKAMI wewnętrznymi proponujemy niezobowiązująco montaż samego okablowania pod przyszły alarm. Przepraszam za SPAM. POZDRAWIAM ANDRZEJ PRZYBYLSKI TEL.0 602 475 262 [email protected]

Ten tekst przyszedł do mnie dzisiaj 29 grudnia wieczorem. :o A mój mail, uwidoczniony w moim profilu, to [email protected]

Dokładnie Zielonooka. To typowy spam. Spam do kwadratu.

• 2 weeks później...
to znaczy sie co? :o

w.przybylska z neostrady pisze czule maile do a.przybylskiego z solid (czy odwrotnie bo FW jest wiec sie gubie :wink: ) a Tomek1950 z gazety to dostaje?! :o :lol:

Też dostałem tego śmiecia :(

I tak kulturalnie, że listę odbiorców wsadzili w ukrytą kopię. A ja ich wsadzam do KF.

P.S.

Droga Redakcjo, Google Twoim przyjacielem :)

Jaka prowokacja skoro znalazłem coś takiego:

"Lokal Do Wynajęcia Kielce Centrum W Kamiennicy Na Rynku (1 Zł )

Kontakt: [email protected] 0 602 475 262 andrzej"

i jeszcze kilkanaście innych.

Po prostu A.Przybylski wysyła sam do siebie maile i jeszcze głupa udaje :evil:

Zbadałam dokładnie nagłówek jednego z tych maili i wychodzi mi, ze nie jest sfałszowany i że rzeczywiście został wysłany z neostradowego konta o nazwie [email protected]. Czekam na potwierdzenie od TPSA w sprawie numeru IP nadawcy. Wiem, ze sa to numery dynamiczne, ale i tak można ustalić.

Zbadałam dokładnie nagłówek jednego z tych maili i wychodzi mi, ze nie jest sfałszowany i że rzeczywiście został wysłany z neostradowego konta o nazwie [email protected]. Czekam na potwierdzenie od TPSA w sprawie numeru IP nadawcy. Wiem, ze sa to numery dynamiczne, ale i tak można ustalić.

Majac maila od danej osoby, mozna spokojnie samemu ustalic nr ip.

Czekam na potwierdzenie od TPSA w sprawie numeru IP nadawcy. Wiem, ze sa to numery dynamiczne, ale i tak można ustalić.

Oczywiście że można (TP przechowuje logi), ale bez postanowienia prokuratorskiego nie dadzą.

To nie prawda. Maja system powiadamiania o spamie. Wystarczy podać odpowiednie dane z naglówka spamerskiego maila. Oczywiście, jeśli IP nadawcy jest neostradowe.

Witam.Informuję wytrwałych w sprawie forumowiczów ,którzy mają czas na całe to śledztwo,że nie wypierałem się tego ,iż ogłosiłem się jednorazowo w ogłoszeniach drobnych oraz wysłania kilku ofert na adresy mailowe udostępnione w profilu za co przepraszałem i jeszcze raz przepraszam. Natomiast nie przyznawałem i nadal nie przyznaję się do kilkunastu ogłoszeń na wielu tematach ,których autorem był OCHRONA ROKU, a przecież o to była zadyma i całe to śledztwo wobec SOLIDu-REDAKCJA wie, że była to prowokacja.W tym miejscu pozdrawiam jeszcze raz ALANOWA(PRACOWNIKA ROKU muratora).

Witam.Informuję wytrwałych w sprawie forumowiczów ,którzy mają czas na całe to śledztwo,że nie wypierałem się tego ,iż ogłosiłem się jednorazowo w ogłoszeniach drobnych oraz wysłania kilku ofert na adresy mailowe udostępnione w profilu za co przepraszałem i jeszcze raz przepraszam.

Czyli klasyczny spamer - wysyła spam i w tym samym spamie przeprasza że wysłał. A zatem wiesz że działasz niezgodnie z prawem (do poczytania: Ustawa Prawo Telekomunikacyjne i Ustawa o Świadczeniu Usług Drogą Elektroniczną).

Ścigane z powództwa cywilnego, wystarczy zatem pójść do Prokuratury i zgłosić popełnienie przestępstwa a okaże się do kogo należy adres [email protected] i czy była to faktycznie prowokacja. A profilaktycznie kup sobie świnkę-skarbonkę i odkładaj dutki, będzie jak znalazł na zapłacenie grzywny.

Z tej samej beczki - mój adres w profilu to nie papier toaletowy, żeby spamerzy używali go do podcierania tyłka.

P.S. Viagry, Rolexów i dyplomów zagranicznych uczelni też nie potrzebuję

Też mnie zaszczyciło SS z a.przybylskim w tle. :lol:

Skorzystałem z Googli i a.przybylski musi mieć wielu wrogów :o : Wszędzie go wysyłają. :lol: :lol: :lol:

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=aprzybylski@solidsecurity&lr=

Reasumując:

Unikać A.Przybylskiego i SS jak diabeł święconej wody. :wink: :lol: :lol: :lol:

P.S.

A tak na marginesie charakterystyczny jest czas aktywności prowokatorów: wszystko dzieje się w grudniu przed świętami. Czyli ktoś ma duuużo czasu (pewnie jakiś żołnierz na warcie siedzi z notbookiem i wygłupia się dla zabicia czasu :lol: ) albo jest w pracy. A jedyna robota gdzie przed świętami mamy mnóstwo czasu to... ...praca w ochronie. :wink: Co za zbieg okoliczności... . :o :lol: