Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

a moze e-gielda zb?dnych mat. budowlanych ?

Recommended Posts

Witam !

Proponuje stworzyć kącik dla chcących pozbyć się zbędnych materiałów bodwlanych. Oczywiscie z jakimś podziałem na regiony, bo kto będzie jechał na drugi koniec Polski po 50 szt cegieł :smile:

Pamiętam jak natrudziłem się zaby się pozbyć elementów stropu Terriva (za dużo kupiłem pustaków). Przymierza się do budowy garażu i juz rozglądam sie po różnych gazetach, moze cos tanio kupię.

Pozdrawiam

Prusio. W-w

Hej, hej, nie pozbywajcie się tak pochopnie wszystkiego, zaczekajcie przynajmniej do skończenia budowy! Ja też myślałam, że nie będą mi potrzebne resztki bloczków i pozwoliłam zabrać je sąsiadowi, a potem coś mi "wyskoczyło" i musiałam dokupywać! Takie rzeczy, jak dachówka mogą sie przydac przy urządzaniu posesji, np. daszki nad śmietnikami, domki dla psów lub kotów, karmniki...Ładnie wygląda, jak detale są wykończone w ten sam sposób co dom!

Ja juz skonczylem 1,5 roku temu i wszystkiego się pozbyłem.

No, nie wszystkiego - zostawiłem sobie 23 paczki dachówki na wymianę, jakby co. :smile:

Teraz myślę o budowie małej szopki na drewno a nie uśmiecha mi się placic tartakowi za nówki deski czy belki.

Na budowach pełno tego się wala i chętnie bym coś "łyknął"

Moze Admin wyskrobie trochę miejsca na Portalu i załozy nam taką małą bazkę ogłoszeniową z podziałem na regiony.

Dużo ludzi tu zagląda, a problem pozostałosci po budowie wciąż istnieje.

Pomysł uważam za bardzo dobry.

Prusio, to się robi tak,

Nastały czasy konkurencji, więc wykorzystując sytuację dogadałem się w Budokruszu na zwrot niewykorzystanych bloczków fundamentowych i Terriva.

Cztery bloczki Terriva zostawiłem i z szalunków zrobiłem stół.

Jakie tam się imprezy odbywały to nie uwierzycie.

A jak nie uwierzycie to Wam nie będę pisał.

Pozdrawiam

P.S.

Jak dodajecie te mordki do tekstu?

A skoro przeszliście z giełdy na imprezy, to ostrzegam przed parapetówami - należy zabezpieczyć tynk pod oknami. Bo jak gościu przeholuje i chce zwrócić treść żołądkową, a jest kulturalny i nie robi tego na podłogę - to najbliżej jest okno.

On 2002-02-20 17:33, Rafter wrote:

Prusio, to się robi tak,

Nastały czasy konkurencji, więc wykorzystując sytuację dogadałem się w Budokruszu na zwrot niewykorzystanych bloczków fundamentowych i Terriva.

Cztery bloczki Terriva zostawiłem i z szalunków zrobiłem stół.

Jakie tam się imprezy odbywały to nie uwierzycie.

A jak nie uwierzycie to Wam nie będę pisał.

Pozdrawiam

P.S.

Jak dodajecie te mordki do tekstu?

* Ja robię oczka z dwokropka (albo średnika), nosek z myślnika a buźka to nawias i puszczam tak w miom tekście a na FORUM wychodzi buźka! SERIO.

• 4 years później...
  • 2 years później...