farka 29.12.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Witam, czy pod płot z klinkieru muszę zbroić fundament? Długość ok 30 m, kilka słupków, brama,furtka, płot 150 cm. Jak głęboki i szeroki mam zrobić fundament w ziemi? Czy muszę odizolować pierwszą warstwę cegieł od betonu? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farka 29.12.2006 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 AHA, ZA CEGŁĘ FACHOWIEC CHCE 2 ZŁ PLUS OCZYWIŚCIE ZA WYLANIE FUNDAMENTU COŚ EXTRA, ETC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ldeb 02.01.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witaj, pod płot z klinkieru musi być fundament ja pod słupki dałem 1,1 m a pod fundament 0,7 m. Koszt układania cegły to 2 zł od sztuki + czapki na słupki + wpuszczenie peszla po instalacje elektryczną do bramy i furtki.Prosze pamietać że fundament pod brame i furtke w całości musi być min. 1,1 m co do szerokości nie pamiętam trzeba podpytać fachowca. Pozdrawiam Ps. po skończonej robocie warto ogrodzenie umyć i zabezpieczyć specjalnym płynem do konserwacji klinkieru dzięki tem brud nie będzie sie trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salabun 02.01.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 ja proponuje nie undament tylko laweizolacja koniecznanie oszczedzaj na fudze takie z cementem portlandzkim w skaldzie sa do d...konserwacja? olej lub impregnatdobra i tania cegla to jopek - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 02.01.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Fundament o 5 cm węższy niż szerokość użytej cegły. Głębokość minimum 80 cm- lepiej jak jest metr. Izolacja konieczna.http://akwabud.w.interia.pl/fotobud/P4290012.JPGhttp://akwabud.w.interia.pl/fotobud/P4290023.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ldeb 02.01.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Ja używałem Winenbergera i fachowiec był zchwycony materiałem, bo każda była prościutka i obeszło sie prawie bez odpadów. PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts